érdekes.. én írtam h miket használok (pl.: buxline.net vagy saxobank). a moderátorok itt milyen megfontolásból törlik kommenteket?=D fogadjunk h ezt is vki törli..!
Mivel még csak 2 hónapja használom arról nem tudok véleményt mondani.
De annó találtam egy hszt egy fórumon és aszerint tervezem.
--------------------------------------------------------------
Saját nyilvántartást kell vezetned, mondjuk egy Excel táblában...ezt az Apeh elfogadja devizaügyleteknél. Az ugyis látszani fog a bankszámládon, hogy mennyit utaltál róla máshova és mennyit hoztál onnan vissza (Moneybookers a közvetítőd ugyebár)
A plus500-ban is látod a tranzakcióidat, dátumra is tudod szűrni.
A lényeg...Plus500-ba küldött és onnan hazautalt pénzed különbözete lesz a nyereséged éves szinten. Ha évekig a Moneybookers-en tárolod a nyereséged az az Apeh szempontjából nem látszik. Ha onnan hazautalsz egy nagyobb összeget, arra már illik kifizetni a 20% nyereségadót. Viszont ha jót akarsz magadnak és veszteséges az éved akkor meg jobban jársz ha a nyilvántartásod alapján bevallod mert +2 évig szembeforgathatod a következő évben hazautalt nyereségeddel...:)
Itthon tiltott? Tudtommal nem! Europában tiltott? Úgytudom nem! Amíg rendesen végzik a tranzakciókat én ajánlani tudom csak. De mindenki a maga belátása szerint döntsön.
bp nemrossz, de ha alacsonyabb spreadekre vágysz és szeretnél metatrader 4 platformot akkor én a buxline.net -et ajánlom. eddig minden zsír velük..van arany+ezüst is.. meg többféle számla típus.
szerintetek meddig erősödhet még ez a svájci frank?:P
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.