Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 08. 03. 23:45
Őszre jön megint a covid, már kezdik adagolni. 
Törölt felhasználó 2023. 08. 03. 23:45
Előzmény: #95417  Placi82
az uj hitelesek meg vakarjak a fejuket
Törölt felhasználó 2023. 08. 03. 23:34
Előzmény: #95417  Placi82
2+2=4 
Gondolom érdekes.
Nyugaton lehet azért nem akkora gond, mert ott nem ilyen csodás szakember gárda van és nem is pengő.
Placi82 2023. 08. 03. 23:30
Előzmény: #95404  Zsolt90
Amugy mondok neked egy hazai ingatlanpiacra vonatkozo dolgot. Gondolom erdekes lehet a szamodra. 😉. Azert terelte
 bele  az MNB a hitleseket a fix vegig fix futamideju 3-4%os hitelekbe, mert tudtak hogy ilyen bekovetkezhet, ami.most van.. Es azert van fenntartva a valtozo kamatozasuaknak a kamatstop mert, ha ez nem lenne, akkor a mostani hitelkamatszintre atárazodott mar meglevo hitelek jelzalog  tőke, es havi részlet tartozasok,  olyan mertekben ugornanak.meg, hogy az anno  CHF deviza hiteles story  kutya f.sza.lenne hozza kepest. Ugy be vannak vedve a hitles tücskök, hogy arra nincsennek szavak sajnos. Erdekes módon,  az EU sok tagallamaban nincsennek, ott nincs , ott valtozo kamatozasuak vannak.
 Ezert ott lesznek gebaszok a jelzaloghizetekkel hosszutavon szerintem. De ez egy masik hosszu mese.
Placi82 2023. 08. 03. 23:18
Nem lesz szerintem kamatvágás. Sokaig, hosszu evekig  velunk maradnak a magas kamatok a vilagban...Mert az inflaciot muszaj lesz a magas kamattal korbacsolni, hogy nehogy kitérjen a sávjaból. De nezd meg, a bankvalsagot is hogy megoldottak nemrég a kis lathatalan kezek aminek az eredoje  es oka a  gyorsan emelkedo kamatok okozta  veszteseg  a kotvenypiacon, az arfolyamokban. Abraka-dabra. Finoman jatszik,  pengeti  a FED a gazdasagi húrokat, s a tobbi jegybank is. A story a geopolitikai foldrenges szeru valtozasokban fog elbukni szerintem. Ez a tobb polusu rend ,nem volt a forgatokonyvben szerintem. Ez uj.😉
Törölt felhasználó 2023. 08. 03. 23:17
Előzmény: #95414  Placi82
Ez a modern monetáris elmélet csuda egy dolog.
Placi82 2023. 08. 03. 23:07
Előzmény: #95410  kajli_man
 A FED konkretan lehetove tette maganak, es  a vilag tobbi reszen, igy itthon is,  azt a jegybanki monetaris eszkoztarat, stimultust, ami regen tiltott, es tilos finaszirozasi modnak minosult. Csak mar nem. A Bank of Japan jegybanktol  lophatta szerintem az otletet a FED. Amolyan monetaris perpetuum mobile féle  Csak ott van elcseszve a történet,  hogy a nyugati ember, nem japan mentalitasu se fogyasztasban, se gondolkodasban,se megtakaritasban.. De amugy igazad van.  Az engem.is meglepett, hogy a jegybankok korlatlanan veszteseget le tudnak nyelni, a real gazdasag helyett es akar negativ tőkével, nagy bukoval is mukodnek a vegtelensegig. Ez az abraka-dabra  trükk!! Zseniális. Le a kalappal a FED  elott meg foleg.  Ok is unortodoxiaba nyomjak az ipart🤣
Zedisdead 2023. 08. 03. 23:07
Tegnap jelentett a CPE. Kb a várt számokat hozta, 2 organikus dolláros negyedéves EPS, de volt egy rendkivüli tétel, 400 millió dollárt irtak le eladott eszközökre. A mégleg szerint 600 millió dollárral csökkent az állóeszközük értéke, ez az Eagle Ford i olajmező eladása lehetett főleg. És ennek leirták a 2/3át. Szép. Ennyit az olajosok kiváló book value - járól.
Az operating cash flowjuk érdekes módon emelkedett Q1hez képest, de azért a biztonság kedvéért ezt is elverték mind fúrásba.
Zedisdead 2023. 08. 03. 22:52
Előzmény: #95395  kajli_man
USA költségvetési hiánya a GDP 8%a. Ilyen erős keresletélinkités meg negativ reálkamat mellett mit vár az ember, jóhogy nincs recesszió és emelkednek a részvények.. A 130%os államadósság mellet meg a 4-5%os kamatok mellet jövő években jön a feketeleves. Persze lehet akkora meg már beindul az organikus növekedés megint és azért nem lesz recesszió.
AMZN 10%os bevételnövekedés és szépen emelkedő EPS. Egyelőre az infláció és a költekezés kedvez a tőzsdének.
Placi82 2023. 08. 03. 22:51
Előzmény: #95392  himihumi
Amugy mar regen mondani akartam, csak akkor meg nem voltam biztos benne, es mar regen beszeltunk telon. Hogy szerintem teljesen felreértelmezed, a neolib.nagytőke célját , es akaratat, annak szandekara, hogy teljesen kiutni akarja, es elkerulni a kovetkezo 2008 as szintu kovetkezo recessziot,es valsagot, a gazdasagi szuksegszeru periodusban.  Hisz a realvagyon szerzes, az elmult evszazodakban, pont a valsag ciklusokban abszolvalták, lásd akar termoteruletek, farmerok, foldbirtokos nemesseg, gyartulajdonosok vagy  kis regionalis bankok etc, realeszkozok megszerzese eseten a multban tortenelmileg. Hisz egy jo kis dúló valsagban olyan realeszkozt szerezni a nagytőkenek, mint 2010 ben az MBVK n panel lakast szerezni( soha nem vettem arveresen semmit, mielott valaki...). Szoval gombokert, realeszkozoket, reszveny termeloeszkozok, ingatlanok. Sulyosabb, mas oka van ennek. Erintoleges  koze van az altalad preferalt macskakovekhez:))
kajli_man
kajli_man 2023. 08. 03. 22:47
Előzmény: #95408  Placi82
Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy ezek foggal-körömmel, de valahogy kihúzzák a jövő évi választásokig recesszió nélkül. Ha kell, akkor újra pénzt osztanak, meg extrán tolják az állami beruházásokat ész nélkül az adósságplafon megemelése után bevonzott pénzből...
kajli_man
kajli_man 2023. 08. 03. 22:45
Előzmény: #95343  kajli_man
Apple jelentés szerintem elég gyenge, kíváncsi vagyok hogyan értékeli majd a piac holnap.
Placi82 2023. 08. 03. 22:39
Előzmény: #95405  kajli_man
En mar erre rajottem, hogy a belso fogyasztas meg egy ideig, gazdasagi novekedest fog general az USA ban, de itthon is ,EU ban is,  csak hat nincs ujabb nitro a motorba, szoval ez egy teljesen mas recesszio lesz mint a tobbi volt az 4lmult 200 evben. Teljesen mas, es egyben az utolso is.😉🤣
Placi82 2023. 08. 03. 22:36
Előzmény: #95400  stolz
Hogy a FED nem szamolt  volna azzal, hogy cirka 20-25 eves időtávon, az inflacio fel futhat, mint a hitelkihelywzesek futodeje?? Na ne. Ugyanmar. Ilyen.mértékű penzkinat mennyiségű bovites mellett? Mely nagysagrendekkel tulepte a gazdasagi GDP,GNI novekedeset?? 
Dehogynem szamoltak! 
Az itthoni jegybank.lehet nem.szamolt, csak kovette,es nezte mit csinalnak a nagyfiuk, (FED) ,es.elnevezte unortodoxianak. De ezt se hiszem  mert jo szakemberek, koponyak vannak a jegybankban szvsz. Ugy generaltak jólétet , es soha nem.latott.prosperitast, egy 2008 utan gyengelkedo, es novekedes keptelen kornyezetben,( mert elertuk a noveked hatarat), hogy nincs ára, kovetkezmenye. Jobban mondva ugy gondoltak, hogy nem lesz😉.
kajli_man
kajli_man 2023. 08. 03. 22:35
Ebben az a baj, hogy ha ÉN felveszek hitelt, ÉN túlvállalom magam, ENGEM nem hagynak "csődbe menni", mert jegybank benyeli az ÉN általam termelt veszteségét a kereskedelmi banknak, amit majd MI (de inkább TI) fizetünk közösen (jegybank veszteségét). Nem tűnik egy fenntartható rendszernek.
kajli_man
kajli_man 2023. 08. 03. 22:30
Előzmény: #95403  Placi82
https://www.cnbc.com/2023/06/13/student-loan-pause-ends-september.html
Diákhitelt vagy 3 éve nem kell fizetni, sőt Biden még el is akarta engedni egy részét (de ezt nem tudta végigvenni). Csodálkozunk, hogy dübörög a fogyasztás? 😀
Zsolt90 2023. 08. 03. 22:28
Előzmény: #95403  Placi82
Ha jovore kamatot vagnak, akkor back to square one, nem? Ujra lesznek olcso hitelek, poroghet a fogyasztas, jegybanki meglevo veszteseget elmaszatoljak azt kesz. 
Placi82 2023. 08. 03. 22:17
Előzmény: #95395  kajli_man
Pontosan. 😉. Ezert van eros belso fogyasztas az USA ban. Mert meg mindig sokan 3% alatt fizetik a diak hiteltol, kezdve a ceges, es beruhazsai hiteleket, es a jezaloghiteleket, mert  fix hitelek.  Az eros belso fogyasztas, hogy megmaradt az USA ban okozza az usa novekedeset, az elemzoket is naagyon meglepo modon, pedig a FED kamatemelesi gyors  hajraja miatt, mar csokkeni kellett volna az USA novekedesnek, sot eros recesszionak bekovetkezni, ahogy a tortenelmi peldak tanitjak. Tovabba covid helikopter penzek, , etc miatt, meg mindig,  hatassal van a gazdasagra,   belso futest adva neki pluszban. 
Az itt a milliard dollaros kerdes, hogy ez az unortodox gazdasagpolitika alapjan, az egyre inkabb duzzado szamlat az USA jegybank allja majd.  Mert ott is a jegybank adta a 0%kozeli kamaton a forrast, a kereskedelmi bankoknak a es a  gazdasagnak. Olyan nitrokent katalizalta, amely csak lassan mulik el. Ott is a gazdasagot, es a hiteleseket bevedtek a sokk hatastol, mint nalunk, de nincs ingyen ebed, a veszteseg atalakul jegybanki veszteseggé, ami a regi 0% kozeli kamatszint es a mostani magas  kamatszintek kozotti brutalisan nagy veszteseg evente keletkezik, ujra meg ujra .Tovabba a hosszu futamideju 0%1%2%   jegybanki kotvenyek  nagyon szep.kis arfolyam bukoban lehetnek most.
Aztan majd  csiribi csiriba honuszpokusz, eltuntetik valami konyveles technikaval, es ki se kell fizetni. Mivel a muktkori költői kerdesemre, hogy kimenti meg a jegybankokat , a valasz az hogy senki. Sajat magat menti meg, Munchausen barói effektusként :). 
kajli_man
kajli_man 2023. 08. 03. 21:52
Előzmény: #95397  yooio
Benne van az ATH, de ahhoz kell egy bámulatos NVDA Q2 jelentés augusztus végén.
Törölt felhasználó 2023. 08. 03. 21:47
ejj de csavaros eszjarasotok van, na az ilyenekert olvasok itt👍😀

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek