Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 08:06
Előzmény: #88237  szieszta
Épp ezért álltak át arra, hogy intézményi partnerek nélkül fognak hitelezni, tehát házon belül helyezik ki azt amit házon belül betesznek más userek a kamatért cserébe. De lesznek számomra sokkal izgalmasabb új termékek is pl. olyan ami a volatilitásra épül azt kereskedi le.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 08:02
Előzmény: #88235  Törölt felhasználó
Senki se mondta hogy igazságos. Persze az elsők jókor lépők előnye itt is meglesz. Viszont a később belépők pénze legalább nem lesz szétinflálva.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 07:57
Előzmény: #88231  szieszta
Köszöni jól van, ilk token is van, más néven megy tovább, a harmadik fél miatti kàrtalanítás pedig folyamatban van. Hamarosan újabb szokgáltatások indulnak. Azt meg hogy lezaziczt még mindig nem ajánlom ha nem akarsz hitelrontásért felelni, de hát te tudod. Ráadásul egy zaci gondolom nem ad kamatokat, nem tudsz váltani stb. De hát mivel a rosszindulat süt belőled megszoktuk már. 
szieszta 2023. 03. 18. 07:55
Előzmény: #88231  szieszta

Éppen az inlock tulaja írta 2022 okt. 31. (akit egyébként nagyon tisztelek tudása miatt)
"Az elmúlt fél év bizony bőven adott alapot arra, hogy ezen átrendeződések megtörténhessenek. Sajnálatosan jó példa erre a kriptoalapú kölcsönszolgáltatás piaca, ahol mindösszesen két jelentős káresemény kellett az apokalipszishez, nevezetesen a 3AC Ikarusz-effektusa és persze a Terra bukása. Ez elég is volt ahhoz, hogy magával rántsa a Celsiust és a Voyagert. A két nagy szereplő pedig magával rántott tovább közel egy tucat kisebb szereplőt, akikről ezáltal derült ki, hogy a hangzatos üzleti tevékenységük mögött valójában csak szolgáltatás-viszontértékesítés állt."
Aztán eljött az igazság pillanata, mikor ők is a tisztítótűzbe kerültek az FTX miatt.Forrás:
https://variance.hu/
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 07:53
Előzmény: #88230  Mek-Elek
Én csak annyit akartam ezzel, hogy persze hogy vannak korlátos javak, de azok nem bírnak a többi tulajdonsággal. Ezért értêk maga a btc. Peace.
Törölt felhasználó 2023. 03. 18. 07:52
Előzmény: #88215  cawou
Csak kettő dolog, amiben én ezt látom:
"Egy technológia ami előnyőket biztosít a használójának: megjutalmaz ha részt veszel az üzemelétetésébe és ez az ami életben tartja."- Vagy nézhetjük fordítva: fektess be eszközökbe, hogy legyen nyereséged. Mint egy vállalkozás. Vegyél mondjuk dolcsiért eszközt, hogy kitermelj valamit, ami érni fog majd ennyi meg ennyi dolcsit.
Hát fantasztikus érv.
Feltaláltad a spanyolviaszt.
De lehet nem jól látom.
"Tekinthető egy vállalatnak ami a digitális jelekből született, nincs menedzsmentje, minden döntése előre beprogramozott, ráadásul kíméletlenül átlátható.."
Azt, hogy nincs menedzsmentje - egy God-moddal rendelkező valaki - az egy információ a semmiből. 
Illetve azt sem tudjuk, hogy kinél mennyi ilyen token van személy szerint.
És már maga ez egy bizonytalanság illetve azt nyerjük vele, hogy ugyan úgy a rendszerben lesz pár "milliomos", vagyonos ember, és milyen happy lesz akkor megint, hogy most mondjuk a jelenlegi pénzrendszerből átállunk egy olyanra, ahol ugyan úgy a nagyobb része pár ember kezében koncentrálódik.
Minden, ami erre a rendszerre épül: hallomás.
És embertől van, ember által üzemeltetve.
És nem azért vesznek emberek BTC-t - vagy bármilyen más kriptót - mert valami olyan szellemiségben teszi, amit itt el akartok adni, vagy esetleg Ti képviseltek valóban, vagy amiben hisztek, hogy így van.
Azt gondolom, hogy itt annyi a lényeg folyamatában, hogy: mekkora lesz értéke dolcsiban.
A rendszer itt bukott már, ezen a ponton:
- mivel jelenleg a világ lakossága közül kevesen birtokolnak belőle, nagy mennyiség van koncentráltan már pár emberél, annyi történne csak, hogy azért, mert valami rá lett erőltetve az egész társadalomra, váltanánk egy olyan másik formátumra, ami ugyan úgy egyenlőtlenségen és érdemtelen spekuláción és mahináción keresztül osztaná át a vagyont azok felé, akik rengeteg ilyen BTC-tokennal rendelkeznek.
Már ezért elbukott, mert ugyan úgy egy spekulációs igazságtalan a rendszere és szisztémája, hogy így indulna az egész: valaki hatalmas, több százszoros-ezerszeres szorzó előnnyel indulnának a teljes lakossággal szemben, ami megkockáztatom, ugyan azt a vagyonelosztást eredményezné, mint a mostani rendszer.
Egy új rendszernek így nem lehet kiépülnie igazságosan, hogy én kitalálom, magamnak meg egy kis körnek ezzel minimum százszoros előnnyel indulva, ezzel a rendszerrel lecserélek egy másikat és azt mondom, hogy ez milyen szuper.
A többi meg aki "lemaradt" - aki például szegény, az nem videókártyát vesz, hanem kenyeret, meg tejet, hogy tudjon enni például - az "oldja meg", meg így járt.
Ti erről a rendszerről mondjátok azt, hogy: hát ez a szuper.
Már csak azt kellene megmagyaráznotok, hogy amit én így látok igazságtalanságot, azt:
- ti hogy nem veszitek észre
- miért lenne elfogadható, ha elfogadható, akkor hol van "erkölcsileg" ebben a több, mint mellveregetés például a részetekről, hogy ti mekkora faxa rendszert képviseltek.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 07:50
Előzmény: #88229  szieszta
Most azt hiszed felfedezed a spanyol viaszt. Usdcnél bárki fizethet be bankszámláról kapsz cserébe usdct. Gondolom ez megy tethernél is. Hú de furcsa hogy amikor az emberek venni akarják vesznek maguknak stabil coin aztán abból btct. Durva na.
szieszta 2023. 03. 18. 07:50

Még egy utolsó adat a tetherről, január óta 10 milliárdot varázsoltak elő. Nem tűnik soknak, ha a FED dollármanipulációjához hasonlítjuk, de ha százalékosan nézzük akkor brutális. Hatvanhat milliárdról 76 milliárdra az már szép ugrás 2,5 hónap alatt. Ebből március 10-e után keletkezett a fele, 5 milliárd, 8 nap alatt, az utolsó 3 nap 1-1 milliárddal toldották meg a market capot.
Egy milliárd 1000 dollár erősödést hoz általában a BTC nek.
szieszta 2023. 03. 18. 07:28
Előzmény: #88230  Mek-Elek

Ezt Te nem értheted! A bitcoin annyira ritka, hogy nem is létezik. A bányászok csak  a lábnyomát tartják számon. Azért is osztható, bármennyi részre mert nincs. :-)
Értéke az nulla ezért lehet bármilyen az ára.
Aminek meg van a fizikai változata, az már szinte semmit nem ér.
https://www.vatera.hu/bitcoin-aranyozott-emlekerem-kapszulaban-62-3251936999.html
szieszta 2023. 03. 18. 07:19
Előzmény: #88218  AlonsoRenault
Amúgy mi van az inclock-al?  A legnagyobb magyar kriptozaci még működik?
https://inlock.io/hu/
Az ILK árfolyamát sem találom a
https://coinmarketcap.com/currencies/inlock/     ; -on
Mek-Elek 2023. 03. 18. 07:10
Előzmény: #88217  AlonsoRenault
Nem erről beszélek. Nagyon szűk fókuszban értelmezted amit írtam csak a kriptok vonatkozásában és azzal összehasonlítva amit meg végképp nem értek, hogy azt ugyan miért teszed mivel két különböző tulajdonságú dologról van szó. Amit szerettem volna közölni, hogy minden nyersanyag ami a Földön van annak véges kiterjedése okán korlátozott mennyiségben van jelen.
szieszta 2023. 03. 18. 07:01
Előzmény: #88227  hellforceone

Nem lehet Kisvuk (Tomibá), már mondtam. Legutoljára azt írta, a tőkéje 110%-a van bitcoinban.
Persze lehet, hogy azóta még több órát szánt a megismerésére és kiderültek a turpisságok. :-)
Közben hajnalban még 1 milliárd tether került  a piacra, amivel sikerült 27k  kölé tornázni a BTC-t, persze amit minden altcoin ugyanúgy lekövetett.
Gyorsan megnéztem a tether éves market capját és tavaly is ugyan ezt eljátszották. Május 11-ig döntötték a tethert a piacra, aztán elkezdték kivonni. Akkor meg az USDC-t kezdték el roham tempóban szaporítani, közel 2 hónap alatt több mint 7 milliárdot varázsoltak elő belőle.
Verona 2023. 03. 18. 06:32
Előzmény: #88227  hellforceone

Az történt, hogy ő nem a korábbi kisvuk....
hellforceone 2023. 03. 18. 06:24
Előzmény: #88214  VUK1980
Idejét nem tudom, mikor néztem be ide úgy rendesen utoljára, annak meg pláne nem, hogy mikor írtam ide utoljára, de most megteszem. Vuk1980, te nem a korábbi kisvuk vagy?? Stílus alapján nekem nagyon úgy tűnik. Kioktató modor, halmozott írasjelek... csak egy dolog nem stimmel, a BTC-hez való hozzáállásod. Korábban ugyanis óriási btc fan voltál, most meg totál ellentetje. Mi történt? Megy még a bef. alapod egyébként? 
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:57
Előzmény: #88225  AlonsoRenault
Helyesen: A bányászatra nem igaz azonban hogy a nagyobb hálózattól  lesz nagyobb a tranzakciós költség, meg a jutalom. A tranzakciós költség akkor nagy ha nagy a tranzakciószám.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:56
Előzmény: #88215  cawou
Egyetértek nagyrészt. A bányászatra nem igaz azonban hogy a nagyobb hálózattól nem lesz nagyobb a tranzakciós költség, meg a jutalom. A tranzakciós költség akkor nagy ha nagy a tranzakciószám. Tök mindegy mekkora a hálózat ilyen szempontból.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:45
Előzmény: #88212  Zedisdead
Lol..honnan szeded ezt a valótlanságot? Oké btcnél van gyorsabb coin, olcsóbb is, de cserébe kevésbé biztonságos és elismert. De a bankokhoz képest? Ne nevettes. Oké országon belül van már azonnali. De nemzetközuleg? Tudod te mi van ha màsik kontinensre utalsz? Napok kérdése. Még euban is 1-2 nap mire átér a sepa nem olcsón. Nem is értem hogy mondhatsz ilyet, ráádásul a banki utalást bármikor megállíthatják vagy hozzáférhetetlenné tehetik, ok ez átlag embert még nem érint. Kivéve ha kanadai vagy ugye..
Nincs elég btc? Ennek semmi értelme. Addig osztható 1 db ameddig akarod, akkor mihez nincs elég? Forgási sebessége is más teljesen mint anno az aranynak. Bocsáthatnak ki rá bármilyen váltót a program a háttérben ugyanaz marad. Ahogy az arany is arany maradt.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:35
Előzmény: #88211  szieszta
Volt egy rossz hete, majd visszamennek. Sok okos a bankválság miatt menekül a full fekete doboz tetherbe ahol aztán csak egyet lehet tudni, hogy ott semmi sem oké. Nem vagyok a barátod, ne is próbálkozz kérlek, vannak már elegen. 😆
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:26
Előzmény: #88203  KrisztinaI
Mint már írtam féldisznóban is mérheted. Mihez mérjék? Aranyat miben méred? Lényegtelen. Felsoroltam kbra hogy mik az értékei amit más így nek tud egyben. Hogyan lehetne egy ilyen tulajdonságokkal bíró internetes valami értéktelen az internet korában amikor más nem tudja ezeket? Fel nem fogom. Az előnye is az hogy senki nem garantálja. Mert a valaki az hibázhat, korrumpálódhat. Pont ez nem hiányzik senkinek..Az igaz hogy a fed által biztositott likviditás nagy hatással van rá főleg mostanában, ahogy minden spekulatív fázisban lévő termékre. De mivel olyan frankón áll a gazdaság meg a pénztendszer a világban ahogy é nem fogadnék btc ellen a tulajdonságai miatt. Főleg most hogy inflára be lehet rendezkedni hosszabb távon.
AlonsoRenault 2023. 03. 18. 04:14
Előzmény: #88201  Törölt felhasználó
Nagyon gyorsan terjed a használata ma  már tök kézzelfoghatóan tud venni az ember. 5 éve még sehol semmi nem volt ehhez képest. Persze csinálhat bárki láncot ahogy valutát is csinálhat pár ország mégis mindenki usdbe menekül ha gond van. Btc elsőségét semmi nem veszélyezteti a tulajdonságai a beváltsága miatt. Elsők előnye..

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek