És mellé még az, hogy egy személyautó mérettel többszörös a probléma égésnél/oltásnál, mint a belsőégésűvel, itt meg a busz esete: https://www.youtube.com/watch?v=5r-yN8SugWM
FSLR-re ugyanazt a vonalat néztük :) eddig pre-ben szépen néz ki, és ha ezen áthaladt, akkor jöhetnek a korábbi lokál csúcsok, illetve 85 felett lesz nagyobb tere menni
Tranzakcios ado-tenyleg komolyan erdekel minden szajkarate mentessegtol fuggetlenul hogy is van ez elkepzelve? Tenyleg teljesen illiteralis vagyok vagy itt /kormany/ mindenki hujjje?Nevezetesen a *hatarol tulnyulo szolgaltatas* esete (cikkekben a revolut es wise nevesitett, de sztem ez barmelyik EU-s bankra is igaz ha Mo.-on rezidens kucsaftja van --nemde)?A szoveg szerint az adot a penzugyi szolgaltato szedi be tehat nem a zemberek kotelessege kiszamitani/adminisztralni/bevallani. Ebbol szamomra az kovetkezik, hogy ez csak ugy es akkor mukodhet, ha minden magyar szamlaval rendelkezo Eu-s bank (revolut,wise, stb) a mai nappal elkezdi banki szoftverjeibe a magyar tranzakcios ado belefejleszteset. Valoszinuleg nem ertem jol a hataron atnyulo szolgaltatas fogalmat ill. adougyi vonatkozasait --megadoztathatja-e ezt a magyar kormany az EU szabalyok ertelmeben? HELP pls!
Kivételesen egy nagyon jó index cikk. Egy idézetet beteszek ide: "A nemzetközi szakértők sürgetik a kormányokat, jelezzék a befektetőknek, hogy nemcsak rendben van, hogy még mindig fosszilis tüzelőanyagokba fektetnek be, de ez szükséges is a világgazdaság és az energiaátalakítás előrehaladása szempontjából. De lehet, hogy már ez is késő, hiszen ha még meg is győzik a befektetőket, hogy növeljék a beruházásokat, akkor is jelentős időbe telik, amíg a kínálat rendeződik."
"KELER Központi Értéktár
Zártkörűen Működő Részvénytársaság által kibocsátott ISIN azonosítóval
rendelkező pénzügyi eszköz" Én úgy látom, hogy pl. az Erste certifikátnak osztrák ISIN-je van, így pl. arra sem vonatkozik.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.