Jól értem, hogy 2022ben átlag napi 1.6y-ot vont ki a FED? Mert akkor az ebben az évben eddig kb 170y, ami elég karcsú! Ehhez képest az indexek nagyot zakóztak
Egyetértek Jánossal. Többször leírtam, hogy a P/E mutató igen korlátozottan alkalmas a jelenlegi helyzetben következtetések levonására. Ugyanis az US500 EPS-e ugrásszerűen megnőtt az elmúlt 10 éves adósságciklusban, ami az aggregált kereslet monetáris eszközökkel való felpumpálásának és a kamatok mesterségesen alacsonyan tartásának következménye. Még a CAPE sem alkalmas (10 éves PE) összehasonlításra, mert azt arra alapozták, hogy egy 10 éves ciklusban van egy recesszió és egy konjunktúra is. Nem arra, hogy egy monetárisan agyonmachinált 14 éves konjunktúraciklust elemezzen. Most a P/E 20 éves simítása adna kielégítő összehasonlítási alapot. Ha valaki nem hiszi, amit írok, akkor nézze meg az USA termelékenységi idősorát, és próbálja megmagyarázni, hogy miként lehet az, hogy a termelékenység történelmi trendeket nézve fel akkora ütemben nőtt, mint ezt megelőzően, a vállalati profitok viszont felrobbantak. MAgyarán az USA piac sokkal túlértékeltebb, mint azt a PE mutató mutatja. Érzésem szerint ezeket a PE mutatókat 2-vel lehet szorozni, hogy valós történelmi összehasonlítási alapot adjon.
Tovabbra is hibas megközelítésnek tartom mindig újabb indikátorokat, mutatókat keresni ha az eddig használtakkal nem magyarázható tovább az árfolyam. Honnan jött most a p/s? Az utóbbi években a lőtéri kutya nem foglalkozott ezzel. P/E sokkal érdekesebb mutató, tessék megnézni pl a msft hol tart abban most és hogy alakult a profitja az utóbbi két évben.
Wti 120 felett ment hétvégére Cpe 2 napja szűk sávban oldalaz nagy forgalommal. Ez eddig nem volt szokása. Milyen okból lehet ez? Borr szép gyertyát csinált ma usaban. Jó hétvégét!
Soha nem lattam ilyen eros ollot, totalisan szembe megy NDX, a mai -2.8%, es az olaj, +2.8%. Hogy mennenek fel az olajosok, ha a tozsde nem esne? Ez az ellentrendi-tempo meg gyorsulhat is. Ha ez kitart (amire jo esely van) akkor Junius vegzodhet ugy, hogy Olaj +30%, NDX -30%.
Legalabb nem romlik rajuk a “szarjuk”. 😂 Igy lehetoseguk van tovabbi 4 even keresztul negyedevente elegetni 30 millio dollart, es 3 havonta szarra higitani a fos reszvenyuket. A gond csupan az lesz, hogy most mar nincs olyan barom aki penzt adjon ezeknek, es ne is adjon! Az en elegett lovemat pedig higithatja a vegtelensegig, mert szerencsere a nullanal lejjebb mar nincs 😂 De legalabb az elejen jol el volt adva.
Köszönöm szépen! Nem hinném, hogy valaha újra EVFM tulajdonos leszek, sajnos ezen én is buktam korábban, nem szálltam ki jó ütemben. (Viszont a tanulságokat tudtam azóta valamennyire kamatoztatni, pl. a vesztes pozíciók kezelésében.)
Szerintem Tesla es Microsoft miatt van. Mindkettonel P/S>10. Ez olyan ertekeltseg, ami a dot.com buborek idejen volt utoljara. Csakhogy TSLA es MSFT hatalmas cegek, es ha csak ezek Price/sales szama lemegy a "normalis szintre", akkor az viszi magaval nemcsak NDX-et, hanem a tobbi indexet is. De ott van a P/S>10 listan MA, V, NVDA, ASML. Ezek is oriasi cegek, es egyutt jol reprezentaljak az eszement tozsdei tulertekeltseget. MA az esest amugy eppen TSLA AAPL, NVDA es MSFT vezeti. A piac alighanem eldontotte, hoyg ezek ertekeltseget "normalizalja" elso lepesben.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.