Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Én várom fel a piacokat tovább.
Olyan globalizáció, fejlődés van, amit kár keresni a múlt eseményeivel.
Ennyi pénz, és ennyi online trader nem volt a múltban, sem ennyi hitelből vehető instrumentum 100%os tőke áttéttel akár. Lehet várni az összeomlást, de most volt pár éve. Minek megint sírni érte. Ha esés lesz, akkor meg a felpattot fogják várni, hogy hova esünk már. Nem mindegy meddig emelkedünk?
Örüljünj neki. A szakadást úgy is észrevesszük.
Lokális tetőkön év végén az indexe, meg athknál. Gond minek?
Trump és köre állami invesztíciót akar, nyilván a saját haveri cégeken keresztül
Fel fogják futtatni az inflát
A FED izmosan emelni fog, simán meglehet a 1,5 százalék decemberre, vagy akár több is
Egyes részvények nagyot mennek ennek hatásár, más részvények pedig zuhanni fognak
A bankpapírok inkább le egy darabig, viszont szerintem egy jelentősebb alj után ot tis ugrás lesz
Én az olaj cégekben hiszek a legjobban, egy éve is ezt mondtam
Ott lesz egy komoly felfutás rövid távon, de ez nem fog évekig tartani
Ez lenne egy racionális jövőkép
Aztán, ha betámadják Kínát minden borul és sorolhatnánk
Kétlem, hogy Trump-ot újraválasztják, és azt se feledjük, hogy pl. Németországban már nem tudják sokáig lenyomni a nyugdíjasok torkán, hogy egyre kevesebbet ér a megtakarításuk
A mostani helyzetben szvsz sokan elfelejtik az extrém környezetet: nulla körüli kamatokkal, rövid hozamokkal, pláne tartósan még nem volt dolgunk. Ez pedig extrém árazást hozhat még ezután is a tőzsdéken, és ezt még nem értük el. De valóban óvatosnak kell lenni. Szerintem két scenario lehetséges: egy hosszabb tetőépítés (ez kb. sávozást jelent egy elég széles tartományban és elég hosszú, akár évekig eltartó ideig), a másik esetben még hátravan egy felfutás.
1. Nem vagyok fiatal (mondjuk öreg se:)).
2. Lehet, hogy régebb óta, vagy legalább ugyanannyi ideje tőzsdézem, mint te, buxer. '97.
3. Nem, nem most vásároltam be. OTP, MOL, bitcoin jelenleg a portfólióm nagy része. És éppen adogatok amúgy.
4. Valóban nem most kell bevásárolni. De a kb. havonta megjelenő 'most jön a zuhanás' elég uncsi és a nagy rallyból kimaradt kesergők jellemzője.
5. Jövőre mellesleg én sem várok emelkedést.
Sőt, egyre súlyosabb!
San Marino kormánya is panaszt emelt!
(Minden vele nem szomszédos országgal szemben.)
Szijártó már odautazott hogy Magyarország egyre nagyobb tekintélyét latba vesse, hogy megakadályozza a konfliktus eszkalációját!
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.