Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden szerda, 10:29
Előzmény: #25554  farkasfu
Kb hasonlót látok én is, mint alább írtam. 
Beze
Beze szerda, 10:27
Előzmény: #25557  Valiz
Én is vettem még 6800-6755
Nedden
Nedden szerda, 10:25
Előzmény: #25553  pakk01
BTC- ből kiszálltam. Jó volt , de január 20-ig nem piszkálom. Trump beiktatás. 
Az  ETH/USD  grafikont nézd meg! Az a tapasztalatom az ETH hamarabb reagál. 
Nekem nem teszik. Mondanám olyan Richter féle hosszú konszolidációban van de az esés most nagyobb esélyű.
Valiz
Valiz szerda, 10:23
Előzmény: #25555  Beze
Én is 6770-en.
Nedden
Nedden szerda, 10:18
Realizáltam egy kicsit a hét elején vett aranyon és máson. Pl. BUX és Commerz (utóbbi nagy kedvencem így csak egy részét adtam el.) Most van muníció további beszállót keresni. De kivárok. Hátha kapok egy arany vagy Commerz akciót. 
Ezüst elég alulértékelt, de TA alapon én még látok lejjebbi beszállóra lehetőséget.
Most van az, hogy ülök a kezemen. Ezt segíti ha alszom is egyet. :) 
Beze
Beze szerda, 09:54
Előzmény: #25539  randomly
Most vettem Wizz-t 6850-en
farkasfu
farkasfu szerda, 09:39
Előzmény: #25553  pakk01
~85k 🤣🤣
Gondolom a kövi támaszt keresed, az meg az emelkedés 61.8%-a! Aztán dupla alj és nyekk, ha nem fordul...
pakk01
pakk01 szerda, 09:11
Ff, Fibo, segítenétek? 
Btc megcsinálta az esés 61.8-át aztán le is fordult róla. Ilyenkor mi szokott lenni a célzóna? :) köszi! 
Valiz
Valiz szerda, 08:48
Jó reggelt!
Találtam egy ilyen oldalt, nem tűnik rossznak, ez is jól összeszedi a minket érdeklő híreket. Kipróbálom tájékozódásra.
https://www.metalsmine.com/news
Jó pihenést kívánok Neddenek, és egy kis fellélegzést Bezének!
Farkasfu, nem elérhetőek a régi chartjaid?? Kerestem a tortámat és Beze pezsgőjét, hogy feldobjam a hangulatot emlékeztetőül, de már nem jön elő.
farkasfu
farkasfu szerda, 08:48
Előzmény: #25550  Nedden
Szépen belehúztál hajnalban! 👍
Nedden
Nedden szerda, 04:52
https://www.piie.com/blogs/realtime-economic-issues-watch/president-trump-exaggerates-us-dollars-impact-us-economy
.
Ez egy csemege elemzés! 2019- ből a dollár erejéről. Miért hoztam ezt most ide ?! 
1, Óhatatlanul az árupiacot ez érdekli
2,, Végülis Trump munkássága folytatódik csak a Covid és választási pénzszórás hibái lettek azóta javítgatva a Biden adminisztráció alatt.
.
Trump akkor és most is szereti hangoztatni az erős dollárt. Erre kitalálta ( volt rá 4 éve) a védővámok kiterjesztését emelését. De amit hangoztatott 2019- ben Trump az valóban úgy volt e?! - Nem. 
A dollár Trump ideje alatt sem volt kiemelkedőn erős. Ez egy kampányszöveg lett csak a részéről. 
Miért lehet ez jó nekünk? - Mert ha nem sikerül a vámokat emelnie vagy kiterjesztenie várhatjuk az dollár gyengülését. 
.
Nem lövöm le a poént, mennyi és mikor volt a csúcson a DXY. De engedtessék meg szójátékom :  Reagen volt az amikor a csúcson volt. :)
Nedden
Nedden szerda, 04:17
https://www.investing.com/news/stock-market-news/us-stock-futures-steady-after-rate-jitters-nvidia-losses-batter-wall-street-3801671
.
Magyarul az erős állás adatok (JOLT) nem siettetik a további kamatvágást, így a kötvények hozama tartósan magas maradhat. Ez a nemesfémeknek nem túl jó.
 Ne feledjük az arany  nem fizet kamatot! :( - ő másban erős.
.
Kiderült a tegnapi USA rv. piaci piros zárás hátterében az NVIDIA rosszabb jelentése is áll. Így ez minket nem befolyásol, (legfeljebb hangulatilag) de Trump megnyilvánulásai és a FED lépései igen. 
.
Van USA részvényem (bányák) ott erősebb a részvényindexek hatása.
Nedden
Nedden szerda, 03:10
https://www.tradingview.com/chart/XAUUSD/0sUeKRuU-GOLD-NEXT-MOVE-expecting-bullish-move-07-01-2025/
.
Honi TA elemzőink munkáját nem lehet überelni, de ezen elgondolkodtam.
Aranynál lemehetünk 2616- ig de a kitartás meghozza az eredményt. 
De nem törvényszerű, hogy odáig azaz 2617- alá fajuljon a dolog!!
.
Érdékessége, hogy a pozíciót a swing vagy hosszú tartásnál úzy méretezzük tudjuk ezt is tartani.
Nedden
Nedden szerda, 03:03
Szerda és holnap nem lesz USA, így ma jön az ADP.  Ez nagyon fontos a FED- nek!  Pedig egy szezonális hatásoktól torzított adatról van szó. - én utálom, ha pozíciót tartok, szeretem ha venni akarok. 
Trump terveivel tele a sajtó, egyik rosszabb mint a másik. De bejeleznek a neves közgazdászok, tőzsdei cápák is, hogy némi óvatosság már nem árt. Tegyük, használjuk a kockázatkezelés eszközeit! Diverzifikáljunk, stop és pozíciómértet tervezés elengedhetetlen. 
Tegnap a Jolt (állások száma) szám magas lett. Ezek után a mai ADP meglepne ha nem hozná a vártat.
Nézzük mi vár ránk addg!
.
Ázsia
A kontinens pirosban indul. Persze a kenguruk földjén töretlen az optimizmus, zöldül.
A nemesfémár is visszaesett, de ez mára szerintem kitarthat. A fent írt okok miatt.
Nem szeretem de egy rövid short pár órás talán belefér.
Releváns adat nincs mára.
.
Európa
A BÉT végre beindult reméljük nem az lesz, hogy egyet előre és kettőt vissza…
8:00 Német gyári megrendelések- ez fontos az ipari fémeknek és hazánknak
11:00 EU PPi (beszerzési infláció) - a növekedés megállítaná az EKB kamatvágási kedvét ezzel erősítve az eurót, ami hűti a DXY árfolyamot ami emelheti a nemesfémek árát.- Tudom bonyolult a levezetés de ez a spekulatív műfaj az ilyen. :)
.
Amerika 
Tegnap megint inkább pirosban zárt USA rv. piac. Valamiért elromlott a hangulat. (Szerintem leginkább Trump miatt.)  Az ISM PMI és az állasok száma nem azt jelezte, hogy baj lenne. Vagyis nem hirtelen baj. 
13:00 Brazília ipari termelés- BRICS névadó ország így fontos az ipari fémek szempontjából a növekedés.
14:15 a heti főműsor számunkra az ADP nem mezőgazdasági állás adatok - bővülés lenyomja a FED kamatvágási kedvét ami….. nem vezetem le vége áresés. Fordítva emelkedés.
14:30 FED beszéd
14:30 Kezdődő munkanélküliek száma- itt álljunk meg egy szóra! Decemberben általában kevesebb az elbocsátás, több az állás. De ez már január eleji adat. Így összejöhet egy furcsa helyzet, sok munkahely (ADP) és növekvő munkanélküliség. Na ez jól megzavarja a spekulánsokat is de az ADP lesz a fontosabb adat. 
16:30 megtudjuk mennyi fekete arany van a tárolókban. - Olajjal vigyázzunk! Most nagyon rángatják a különböző érdekek és van még olajerőmű is, így szezonális hatása is van.
Nekünk viszont jelzés arra, hogy a gazdaság mennyire fut. Ha a tárolókban sok olaj van az azt jelzi az ipar se fogyaszt annyit túlkínálat van és ipari lanyhulás lehet ami a FED- nek kamatvágási kedvet okozhat….
.
Ma a TA jó lesz de a délután zajos. Skalp és swing az ajánlott kereskedési stílus mára. Vagy persze a vedd meg és tartsd! :) Na én utóbbit teszem de biztonságos eszközben.
Nedden
Nedden szerda, 02:00
https://index.hu/kulfold/2025/01/07/donald-trump-sajtotajekoztato-egyesult-allamok-panama-gronland-kozel-kelet-nato/ ;
.
Trump csak nyomja a butaságot! Szerintem semmi önkontroll nincs már benne. Ha nam adja Dánia Grönlandot pénzbüntetést adna. 
Nem a béke időszaka jön így!
Nedden
Nedden szerda, 01:55
Előzmény: #25541  Lolmachine
Kitartok elzárva a külvilágtól. Most két hét pihenő kezdődik így hamarosan remélem, több energiám lesz. Pár napja átlag napi 18 órát alszom. - de már talán jobb lesz. Azt, hogy mindez a kínzás mit ért majd a CT megmondja de az még odébb van. 
Köszönöm, hogy gondoltál rám!  
Nedden
Nedden szerda, 01:50
Előzmény: #25543  Beze
Jobbulást, és mindenkinek mondom ha találkozó, összejövetel van jobb azt lemondani vagy kihagyni mint esetleg soha nem találkozni….
Tényleg nem viccel a járvány! Az a baj, hogy a COVID miatti védekezés az egyéb vírusokat is erősebbé és fertőzőbbé mutált. 
Vigyázzunk egymásra! 
Aki meg immunsérült, gyengült mint én most az a billentyűzetet is kesztyűben nyomogassa:)  
Beze
Beze kedd, 22:12
Előzmény: #25541  Lolmachine
Üdv pajtás!
A gyerekek már nagyjából jól, de még mindig köhögnek. 5 vagy 6 teljes napon át voltak lázasok...Nem hittem el egyszerűen , 3 féle lázcsillapítót tömtem a nagyba, és ugyanúgy 38.5 volt. Végül feladtam, mert ha nem adtam neki akkor is annyi volt... Aztán egyszer csak 38 volt, utána meg másnap 37.5, aztán most már 3 napja 37, lement szépen a normál szintre. Én antibiotikum kúrán vagyok. De javulgatok. A tüdőm már nem akar kiszakadni a helyéről ha köhögök vagy tüsszögök...
randomly kedd, 21:51
 be ne nézzük mint a múltkor japánt. Jimmy Carter volt elnök halála miatt gyásznapot rendelt el az elnök, így a kormányzat és a bankok, az amerikai tőzsde 2025. január 9-én, csütörtökön zárva tart . by: Investo Intelligens Stratégiák
Lolmachine
Lolmachine kedd, 21:28
Sziasztok!
Itt vagyok, ahogy írtam is korábban, csak kicsit kifacsart a 2024. 
Az idei évet tegnap kezdtem el, előtte pihi volt. Igyekeztem ez idő alatt nullára redukálni a képernyőidőt. Most a meló így elég sok lesz néhány hétig, de szép lassan összeszedem magam! :)))
Amúgy mindenki meggyógyult?
@Beze, hogy vannak a gyerekek?
@Nedden bírod a kezeléseket? Vannak új eredményeid? 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek