Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az arany is jelentős mennyiségben vándorolt Kínába. Mar letagadni sem akarják, de a réz tovább csökkent. A réz már már annyira lent van, hogy innen szinte csak felfelé mehet a készlet. Ezzel emelve a bányák értékét. Durva az a Rio Tinto célártól való 40% mínusz, de hat az oka részben itt van.
Szerda. Sajnos szinte egész Ázsia pirosban indít. Valamitől félnek?! Nem nagyon megy a vásárlás ma reggel. De ez igaz az árupiacra is. Vagy csak az akcióra várnak?! . Ázsia Japán erős adatokat közölt. Ráadásul a héten másodjára.A jen erősödik de sajnos a DXY is. Kissé 106 felett a dollár index. . Európa : Csendes. Elvileg kivárós üzemben lehet. Ha az ázsziai trendet és az időjárát kóveti akkor esni fog. - ezzel beteljesítve akciós várakozásomat délutánra. . Amerika Mint említettem a dollár elég erős. Ez tovább erősódhet délután az inflációs adatokra. Hacsak nem lesz csökkenés a CPI számokban?! 13:00 OPEC a tegnapi megbeszélés publikációja, ez érdekes lehet a fekete arany és az infláció szempontjából. 14:30 főműsor USA CPI - nekem meglepetés lenne egy további csökkenés. Ami ne jelente rosszat csak az akciós vásárlási lehetőség elúszna….. 15:45 Kanadai kamatdöntés - vágást várok ami a DXY kosár miatt dollár erősödést okozhat, de ez csak hab lesz az USA CPI adatokon. 16:30 WTI olaj készletek - ha sok olaj van elhasználatlanul az az olaj árát lejjebb viheti, de hiába ha előtte a dollár esetleg erősödött. - ez lesz a tortán lévő habra csorgatott csokoládé öntet, vagy nem!? . Bizonytalan a piac. Én sem tudom mi bárható így a délutáni esésre készülök. Így csak pozitív lehet a kimenetel. Hiszen ha nem esik akkor jó, ha esik az ár az is jó mert akciós belépést hozhat. Nem veszem ma magam agyon bármi is legyen. Stopra figyeljetek! Na meg ha 14:30 előtt nem vízszintesen megy az árfolyam, hanem megindul valamelyik irányba. Ez azt jelenti kiszivárgott valami adat. TA mehet de csak nagyobb léptékben. A mai 14:30 mindenképpen kérdőjeles.
Igen, kapiskálom. Pillanatnyilag a tőkém 5% alatti része van bennük 3-4x tőkeáttétel. Szóval nagyon lassan haladok az úton. Ha jól érzem van itt aki 9x 10x áttéttel nyomja ami múlt héten 33x volt :-)
Én tényleg nagyon jó indulatú vagyok! Ezt bizonyítom napról napra. De Te tudod mi mozgatja a nemesfémeket? Mert itt már sokan tudják, aztán rájönnek ez nagyon bonyolult piac..... Az ezüst piac az egyik legveszélyesebb eszköz! De lehet a legveszélyesebb is. Hihetlen tapasztalatot, TA/FA elemzést igényel! Ez nem OTP , NVidia , EUR/USD... ez a tőzsde egyik legnehezebb fokozata. . Az ezüst piac jól jövedelmez, de a legnagyobb hozzáértést is kéri. Ha úgy érzed nincs meg a tudásod akkor figyelj! Hidd el jót akarok! . Tizen éve ezüstözöm, de diverufikálok mindig legalább aranyra! Tedd ezt Te is!
NOS azt gondolom azért vagyunk, hogy együtt gondolkodjunk. . Kedves Pomperj! A bánya részvényked Te figyeled szinte a legjobban. Mi a kép? Rio Tintoból sokat vettem de a PAAS is jól megindult. . FA alapon veszem TA alapon vélemény? Köszönöm!
Igen! Ez jó kis nap eddig, szépen megy a két nemesfém, de sikerült nyitnom OTP shortot, 15:21-kor ... 15:15 csuktam le a gépet akkor még minden szép és jó volt. :-) Végére szépen felkötötték ... így gyenge 29,38x tőkeáttéttel várom a csodát a héten. :-)
Oksi! De van már nyereséges aranyam is, annak most örülök. Másik meg olvadgat a mai nap után rendesen. Volt ennél sokkal rosszab is már a helyzet. Jó, hogy benéztél kicsit, reggeli összefoglalók pedig szenzációsak.
Valíz ha túl vetted magad magas áron aranyból, akkor sincs nagy baj! Utálatos dolog de pénzből élünk...... Tegyél be aranyra short megbízást. De csak egy kis részre. Mondjuk amit drágán vettél. Várj míg csökken az árfolyam. Utána váltás longba lentebbről. . Lelkileg nehéz megcsinálni mert be kell vállalni a veszteséget. De mi nem csatát hanem háborút akarunk nyerni! :)
Bocsánat TA részhez én nem értek. De kiépült egy jó nagy nagy zászló ami =emelkedő trendet sugall A gyertyák kanóca viszont nagyon felfelé áll. (ábrádon) Így a szaggatott vonalig minimum várok egy visszaesést. Korrekciót (akciós vásárlást) várok, ami lehet a szaggatott vonal alá fog menni. Sőt lemehetünk 30 alá is. Az ezüst nagyon mozgékony! De hisz ezt már mind tudjuk.... . Nagyon fontos, hogy meglegyen a pattanáshoz a funda alap!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)