Látod már ez a 302 se tetszik a jegybanknak,akkor meg miért nézne be 300 alá.
Törölt felhasználó2017. 08. 24. 10:22
Friss hír: "Az MNB Monetáris Tanácsa keddi közleményében világosan megerősítette, hogy kész a monetáris kondíciók tovább lazítására nem konvencionális eszközökkel - válaszolta a jegybank a Reuters kérdésére. Mindez azért volt fontos, mert sokan félreértették a keddi közlemény utolsó két mondatát, ezt igyekezett most tisztába tenni az MNB. " Kérdés, hogy ez mire elég...
Ket szempont e kerdesedhez::
1)Azt egyelore kizartnak latom, hogy az USD ellen HUF 253-nel tovabb erosodjon. Most 2 nagyon eros ellenallas is van ott, (kek es piros vonal). Azokat egyszerre keptelenseg attorni. Hosszabb tavon sem fogadnek arra, hogy latunk HUF253-nel olcsobb dollart.
link
2)Viszont napos tavlatnban meg egy kis erosodes lehet. Ez volt az aug.4. chart:
link
Egyelore nagyjabol ez tortenik, a folyamatban most itt tartunk:
link
az lehet, de te is tudod, hogy a 15 százalék erősödés/gyengülés amit engednek, nem gyengülés lesz
elég ciki ez nekik azért
nyilván a további pénzeket fogják ez euróhoz kötni, adnak könnyítéseket stb. tehát be kell lépni
viszont eleve 300 körüli árfolyamról 15 százalék az 260 is lehet könnyen
az meg kínos gazdaságilag
szerintem beígérik nekik, hogy legrosszabb esetben görögmentés lesz itt is és kész
abban majdnem biztos vagyok, ha most ebből kimaradunk nem nagyon lesz itt euró beláthat időn belül
hello
pusztán spirituális alapon:)
a 303 eurónak mostanában már annyiszor nekiment, hogy éppen át is vitte
300 alá be fog tekinteni szerintem
én továbbra is azt gondolom, hogy lesz euró ajánlat és el is fogadják
lásd csehek reakciója
akkor pedig erősödni fog a forint de nagyon
amíg dől az eu pénz nem nagyon zavarja őket ha erősebb a forint, ha pedig euró lesz elemi érdek nem 300 felett csatlakozni
szerintem
persze, ennél a brigádnál semmit sem lehet előre jelezni
portfoli.hu.:"......Nem beszélt érdemben a monetáris politika jövőbeli alakulásáról Mario Draghi. Az EKB elnöke inkább történelmi távlatokban elemezte a folyamatokat, utalást sem tett a következő időszakra. Ennek ellenére az euró 0,1 százalékos erősödésbe váltott a korábbi gyengülésből a dollárral szemben...."
Ki mit olvas ebből ki?
USD/HUF korábban minimum 320-ig vártam, de akár 365-ig is, majd jött ez a komolyabb HUF-erősödés. Ha ránézek a havi chartra, akkor azt látom, hogy a 250-körüli több éves ellenállást áttörte 2014-ben, és most csak annak a kitörésnek a visszatesztje zajlik. Ha ez így lenne, akkor innen jöhetne egy brutális HUF gyengülés a dodóhoz képest több éves távlatban 350-365-ig. Rövid távon meg azt néztem, hogy a gyors esés egy ékelődésbe torkollott, amiből letörést vártam, és most olyan, mint ha kitört volna belőle hétfőn, tegnap visszatesztelte a kitörést, és ma mehet tovább. Célár: 250 alatt kicsivel. Tehát én arra számítok most, hogy 250 környékén fordul a HUF, és brutál gyengülésbe kezd. Ezt erősíti az is, hogy az EUR-ban sem bír a 303-mal, és az alatt még ott a 300, mint kerek szám, meg az alatt már nagyon fájna Eltolcsiéknak.
Vélemény?
remélem Draghi lebeszéli ma a népeket az erős EUR-ról :D bár most már nincs akkora pakkom, nygon zavaros ez most :) azon se csodálkozné, ma fordulna megint egyet :D meglátjuk.
EUR/USD