a kulcsfordulós gyertyajel stopja a jelet adó gyertya fölött kell, hogy legyen 1.1267+ spread+ 1-2 pip. cca 1.1271az 1.125x-et kibírná. de én zártam most a shortot, nem akarok este nyitva lenni. egyébként is érdemesebb long jelre várni benne. 1.1114 nél fut a heti exponenciális 100-as mozgó, nagyon nem tud sztem lejönni.de 1.1165 alatt kéne ma zárnia naposban a további eséshez sztem. kíváncsi leszek este nyolckor lesz e valami mozgás.4h long belépő lenne jó. de ha lehúznák, annak is örülnék, akkor mégtöbbet lehetne keresni a longon.
Hát nekem úgy tűnik,hogy egyenlőre az 1.12 is túl erős az EUR/USD esetén.Én mindenesetre elkezdtem zárni a tegnapi shortjaimat 1.170-1.180 között.Remélem dodó tovább erősödik juróval szemben.
fordulatról még kicsit elhamarkodott beszélni. Naposban egyébként a tegnapi gyertya szép kulcsfordulós gyertya lett shortra. A gyertya felénél érdemes shortolni, odáig rendszerint vissza szokott tesztelni. Ha a múltheti gyertyát nézzük, simán belefér valamekkora korrekció a további emelkedésbe.Egyébként ha hetiben nézzük, egy oldalazó zóna alján vagyunk most.
Eurjen-t javaslom figyelni. mai napon, ha sikerülne 124.53 alatt zárnia, akkor ott elindulhatna egy short kör.123.4, majd 121.10-es megállókkal.Ha felfelé megy innen, akkor 127.10 a következő jelentősebb szint.
igen ,ezért írtam,hogy a kitörő órás gyertya szint kb 1.122 alá kellene zárnia óráson a shorthoz,a jelenlegi órás mozgás lehet az órás kitörés viszatesztje is ebben az esetben marad a long.
órásban egyelőre "konszi-vége" long jel van, persze egy 4h jel majd beszédesebb lesz, nekem délben. 1.1370-et azért ma elérheti, ha nem fordul le. Az előző óra viszonylag nagy felső kanóccal zárt, érthető ez a mostani visszateszt. A longról még (napon belül) nem mondanék le. a mostani aljat legalább alá kéne zárnia egy short scenarióhoz sztem.
Valóban nem igazán tud már menni. Elakadt az emelkedés. Innen én is korrekcióra számítok.Viszont ha további emelkedés jönne, szerintem az 1,13-ban valószínűleg elakad.
ha havin 1.124 fölé zárna,akkor simán elmegy 1.17 ig,akár korrekció nélkül is.
ha viszont alatta marad akkor látok esélyt júniusban korrekcióra.
ha esni akarna akkor most 1.13 nál kellene egy napos befejező gyertyát produkálnia,akkor havi záróra vissza húzhatnák.
Ha viszont folytatódik az eddigi szokás trend akkor 1.124 fölött fog zárni havin.
én euro-t az 1.1480-1.1580-as zónába várom fel. ott biztosan lesz egy visszahúzása.Az a havi range teteje. valamekkora korrekció után, mehet felfelé még, amennyiben ezt a zónát nagyobb (napos, de inkább heti charton tudja majd törni. Persze korrekció után. 1.1725 a következő állomása akkor, de igazán jelentős szint az 1.2150-es zóna. Jelentősebb shortba nem gondolkodnék egyelőre. ahhoz több napos, ill. hetes gyertyajel kéne.
EUR/USD