De ha S&P korrekciózni fog, kb. 20-30 pontot, azzal párhuzamosan eshet UsdJpy 111-112 közelébe is. Bár a japán piac nagyon gyenge, emelkedni kellene annak is.
Pont az a vicc, hogy a negatív kamat bejelentése után kezdett hatalmas erősödésbe. Nekem ezért gyanús ez a nagy EUR gyengülés várás. Meglesznek a hírek, FED/Draghi, mindenki azt várja (újra :)), hogy elinduljunk a paritás felé, s nem lennék meglepve, ha ez pont fordítva történne.
Lehet a JPY az első a dollár dominóban. A dollár nagyon erős most, s hosszú távon kizárt dolog, hogy Amerikának ez érdeke lenne. De persze ez csak puszta spekuláció.
Nekem ebből még nagyon hiányzik egy felfelé menet :) link
Csak hozzáfűzném, ha az EUR bearish/JPY bullish megvalósul, akkor EUR/JPY is nagyon izgalmas lesz. Most pont harmadszor teszteli a 125-nél lévő erős támaszzónát (125.2-nél zárt, csatorna alj + támasz). Ha tovább esik, akkor 119 és utána 105-ig szinte légüres a tér...
Szia, ránéztem hetesen, de nem kereskedem vele. Szerintem minden emelkedés korrekció még a további esés előtt. Szemre 108 körülről jöhet nagyobb fel korrekció 115.5x körülig, mielőtt 100 körülig lemegy, esetleg megy tovább alá.
Nézd meg / kövesd Sive Morten heti/napi Joe DiNapoli módszertanára épülő elemzését, úgy látom, hogy most épp az UJ van napirenden nála. Évek óta az egyik legjobb figura, aki ingyenesen "szolgáltat".
Bullish scenario:
A kép a múlt héten emlegetett két lépcsős long scenariot mutatja egy jelenleg még érvényes számozással. Opcionálisan a karika 3 csúcs kialakulhatott már a kék vonalnál is. A héten az árfolyam elérte az 1. lépcsőhöz tartozó ideális korrekciós határt. Az esés szerkezete nem túl meggyőző, számomra inkább félkésznek tűnik belülről. A karika 4 korrekciónak egészen a második piros vonal fölöttig van még tere, azt törve viszont érvénytelenné válik a kép szerinti teljes long scenario.
Késznek tekintve a korrekciót (karika 4 hullámvég), longra spekizve az első hármas szerkezetű retracenél ~1.109x körül alakulhat ki jó hozam/kockázatú long set-up, minimálisan 1.124x körüli célárra lőve, pénteki alj alatti stoppal. Mivel valójában a Minor 3 hullámcsúcshoz induló Minute 5-ös hullámra spekizünk, az ideális célár 1.137x - 1.157x között bárhol lehet. Új alj esetén viszont ez a set-up megdől.
Bearish scenario:
A heti fejlemények alapján a bearish scenariok száma nőtt, és a lassan egyéves alakzat komplex korrekcióvá is fejlődhet (pl. szimmetrikus háromszög, hónapokkal ezelőtt is volt már szó róla). Részletezés nélkül rövidre fogva a lényeg, hogy a pénteki alj átmenetinek tekinthető, amennyiben a pénteki aljtól indult emelkedés hármas szerkezettel elhal 1.1195x alatt, opcionálisan a felső kék vonal környékén (naposon nem zárhat 1.125 fölé). Ekkor az egy hete tartó esés első vagy "a" hullámnak tekinthető, az emelkedés 2-ik vagy "b" lesz csak és short set-up alakul ki 1.10-1.095 körüli elsődleges célárral.
A konkrét számozás és lefutás mindkét esetben indikatív, kevésbé lényeges. A nagyobb timeframe adta kontextus alapján még hetekig a jelenlegi szint körüli ~300 pipes sávban pattoghat az árfolyam. Nálam valamivel sanszosabb a fenti bearish scenario, de mindkettőre lehet spekizni a jelzett szintekre figyelve.
Hasonlóan kalkulálok, ver 1. valószínűbbnek látom, ha eur/usd nagyobb long elé néz(kb.:1.15) és akkor 105 a minimum TP.
ver 2. talán inkább akkor, ha eur/usd még se annyira longos.
Bocsánat a fórumtársaktól is, ha tapló voltam és megsértettem andare-t.
Megyek vissza a helyemre.
107x-től csöppnyi longgal próbálkozom, mert én úgy látom D1-en, hogy az elmúlt 1 évben lefelé jövetben ezen a szinten vagy fordulni, vagy visszahúzni szokott 50-100 pöttyöt a további le előtt.
EUR/USD