50 napos mozgóátlaggal küzd: Bayer október óta nem volt felette, így elsőre mindenképp visszaveri. A december 20.-i zöld gyertya mindenképp bíztató. Kis volatilitás, nagy forgalom, és zöld. UBM Development: Legújabb pozícióm is az 50 napos mozgóval harcol. 50 napos felett van: Polytec erőt gyűjt, vagy korrigál? :) SMA Solar - visszateszt elmaradt egyelőre, majd jön PKTM - elég szerencsejáték, nem egy beszállási pont ez X-Fab - még kicsit mehet 5 alá, de a 4.6-ot már nem veszti el szerintem VOW3 - fülescsészéből kitört, kicsit már túl van húzva Douglas - szerintem hamarosan kitör ha kész a golden cross TUI - az egész utazási szektor pattan ma egy nagyobb esés után Hugo Boss - nagyon nagyot ment, korrekció lehetséges Renault - már a 200-ast is legyőzte, a chartok alapján ez a legjobb európai autógyártó Thyssenkrupp - volume gap van lejjebb, de golden cross is készül OMV - az óriás olaj rallyból kevés látszik az árfolyamon, ma jelentett, de elég lapos Continental - de rést hagyott lent Raiffeisen - várom hogy essen, de nem akar 50 napos alatt van: Lufhansa, de most pattan fel, talán 6.3-6.5 lehet, onnan meglátjuk Wizz, de ma nagyot pattan Vodafone - korábbi Chuck Norris támaszon, szerintem lehet már venni Stellantis - látszik a charton, hogy nincs vezetője, de a korábbi aljat nem vesztette el P911 - pár nap és kiderül, hogy megvolt-e az alja, úgy tűnik Kína nélkül is életképes Voestalpine, de 2022es támaszon van, szerintem ezt is lehet venni
Carsten Spohr várja a profit növekedését, de úgy tűnik a piac nem hiszi. Persze ma a többi légitársaságot is ütik, szerintem az adósság miatt. Belgiumban sztrájk is van. Jeffries SMA Solarra vételi ajánlást adott ki, és kiűzte a shortosokat (szerintem újak jönnek a helyükre). Hosszabb távon jól néz ki mindenesetre, tartom. Porsche 28%-kal kevesebb autót adott el Kínába, mint egy évvel korábban, de a teljes eladás csak -3%, ennek örülnek ma.
3 görög bank lett, Pireust jól sikerült elkapni egyelőre, de 1-2 év múlva térjünk vissza a kérdésre. Erről a P/E-ről egy már nyereséges, osztalékfizető banknak egy normálisan növekvő gazdaságban csak felfelé van út.
Ezekben van nagyobb pozícióm. Szedjétek ízekre ha ráértek! :) Olaj, bánya: BP*, Petrobras, OMV, VALE* IT, telco: AMD*, MU, AXT (small cap semiconductor-os cucc), VZ Bank: HSBC Más osztalékra: O, BATS* Random belekapás, majd több bővítés(tudom nem kéne): Adobe, ABI A csillagosak a legnagyobb pozik.
Heti gyertya: Szép: -Polytec -Bayer (már extreme fear van majdnem és zöld) -Xfab -VOW3 -Douglas Csúnya: -teljes utazási szektor, Wizz a legcsúnyább gondolom az adósság miatt -Stellantis OMV dojit nyomott, pedig az olaj rakétázik.
Lufthansa olyan számomra mint a Thyssenkrupp. Egy feneketlen kút. Sokan már régóta nagy potenciált látnak bennük de én egyikbe sem nyúlnék bele. Szerintem trédereknek ideális.
Eurós részvények vitasarok