Topiknyitó: ecofun 2023. 01. 02. 14:12

EU korrupciós ügyei  

A brüsszeli mocsár: legalább 60 uniós politikus lehet érintett a hatalmas korrupciós botrányban
Elképesztő korrupciós botrány tört ki múlt héten az Európai Parlamentben. Az EP számos csúcspolitikusa idegen külföldi érdekek szolgálatába állt. Előbb az derült ki, hogy óriási pénzekért Katar érdekében dolgoztak, aztán az is, hogy a marokkói titkosszolgálat is alkalmazta őket. A hatóságok számos házkutatást tartottak, több millió készpénzt és ajándékokat foglaltak le. A botrány főszereplője Eva Kaili, szocialista EP-képviselő, aki egyben az Európai Parlament alelnöke is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Verona ma, 15:19
Előzmény: #518  Verona
#519
Na oké, hogy ez már régen volt.... de azóta még hátrébb csúsztunk.....
Verona ma, 15:18
Előzmény: #513  ecofun
#518
A hvg.hu az Európai Csalás Elleni Hivatalra (OLAF) hivatkozva azt írja, hogy fennáll a gyanú, hogy „a magyar ellenőrök megcsapolták a közbeszerzések szabályosságának kontrolljára adott uniós pénzeket". Magyarul ellopták azt a pénzt, amit a korrupció elleni harcra adott az Unió.
https://index.hu/belfold/2016/01/24/a_korrupcio_elleni_penzeket_lophattak_el_magyar_kozbeszerzesi_ellenorok/
Verona ma, 14:48
Előzmény: #516  sztanil
#517

Az elég fura, hogy Ecofan barát, Európa legkorruptabb országából próbálkozik hittérítéssel......
sztanil ma, 14:42
Előzmény: #515  Verona
#516
Ez csak azért van, mert a kormány reflexből megkente a Transparency-t, hogy az új listájuk élére kerüljünk. Azt nem nézték meg, hogy milyen lista lesz.
Verona ma, 14:40
Előzmény: #513  ecofun
#515
Újra az élen: az EU legkorruptabb országában élünk!!!
https://forbes.hu/uzlet/korrupcio-transparency-lista-listavezeto/
Zsombéki ma, 13:51
Előzmény: #513  ecofun
#514
ecofun ma, 12:03
Előzmény: #512  Zsombéki
#513
Semmi akadálya itt bármilyen korrupciós üggyel kapcsolatban lehet írni, de főleg az EU intézményeiben működő rendszerszintű korrupciós hálózat a főtéma.
Zsombéki ma, 09:09
Előzmény: #510  ecofun
#512

Mi köze ennek az EU-hoz?
Inkább lehetne itt írni Orbán Viktorról (EU tagállam miniszterelnöke) és a hozzá közel álló üzleti körökről, a kormányzati beszerzésekről, a magyar (mint EU tagállam) korrupciós ügyekhez képest a Háború és Béke csak egy rövid műsorújság lenne!
ecofun ma, 08:52
#511
Bloomberg: az EU embargó ellenére 2016 óta nem látott csúcson az orosz gázolajexport
Az orosz gázolajszállítások 2016 óta a legmagasabb havi exportrátát fogják elérni – jelentette hétfőn a Bloomberg. A növekedés a nyugati szankciók és az orosz üzemanyag EU-ból történő kitiltására irányuló erőfeszítések ellenére következik be. Az unió korábban a legnagyobb orosz dízel felvásárló volt.
Eddig nem volt jele annak, hogy Oroszország csökkentené az exportot vagy vásárlóhiányt tapasztalna, annak ellenére, hogy az EU februárban embargót rendelt el az orosz olaj és kőolajtermékek, például a dízel tengeri behozatalára is.
Az orosz dízel szállítása március első 19 napján napi 1,5 millió hordót tett ki – közölte a Bloomberg a Vortexa követési adataira hivatkozva. Ez a szám meredek növekedést jelent az előző hónaphoz képest.A hírügynökség szerint “ebben a hónapban lesz a legmagasabb exportszint a 2016 elejéig visszanyúló adatokban”, amennyiben a jelenlegi ütem fennmarad.
ecofun hétfő, 14:48
#510
Trump: Biden “banánköztársasággá” változtatja az Egyesült Államokat
Donald Trump volt elnök szombaton azt mondta támogatóinak, hogy Joe Biden elnök “banánköztársasággá” változtatja az Egyesült Államokat, és ígéretet tett arra, hogy jövő évi újraválasztása esetén “az undorító politikai osztályt a pokolba száműzi a hivatalából”.
Trump, akit a hírek szerint New Yorkban kampányfinanszírozási vádak miatt letartóztatnak, szombaton a texasi Wacoban tartotta első kampánygyűlését a 2024-es választások előtt.A több ezer fős tömeg előtt beszélve Trump megismételte régóta hangoztatott meggyőződését, miszerint az ellene felhozott vádak – csakúgy, mint a 2021. január 6-i zavargók elleni büntetőeljárás – a demokraták által szervezett összeesküvés, amelynek célja, hogy távol tartsák őt a hivatalától és kriminalizálják támogatóit.
ecofun hétfő, 11:05
#509
JOE BIDEN NEM VETETT KI SZANKCIÓKAT A FIÁVAL ÜZLETELŐ OROSZ OLIGARCHÁKRA!
Az amerikai kormány utolsó pillanatban levette a szankciós listáról a Joe Biden fiával üzletelő orosz oligarchákat - derítette ki a New York Post online kiadása. A lap beszámolója szerint a Hunter Bidenhez ezer szálon kötődő Jelena Baturina és Vlagyimir Jevtusenkov továbbra is szabadon utazhat az Egyesült Államokban, a vagyonukat, cégeiket, pénzeszközeiket és bankszámláikat pedig nem fagyasztották be, holott mindketten Vlagyimir Putyin orosz elnök legbelsőbb köréhez tartoznak. 
A Biden-adminisztráció döntése azért is érdekes, mert az USA legszorosabb szövetségeseinek számító Egyesült Királyság és Ausztrália már az orosz-ukrán háború kirobbanása után beutazási tilalmat rendelt el a dollármilliárdos Baturina és Jevtusenko ellen. Az angolszász országok korábban azt mondták, mindketten fontos szerepet játszanak Oroszország háborús erőfeszítéseiben.
sztanil vasárnap, 16:31
#508

Fideszkárosultak figyelmébe ajánlanám, hogyan néz ki egy igazi lombkoronasétány akkor, ha nem sújtja az EU legnagyobb korrupciója:
https://www.baumwipfelweg-althodis.at/ueber-uns/baumwipfelweg-althodis
Verona péntek, 09:11
Előzmény: #506  Verona
#507
Verona péntek, 09:11
Előzmény: #505  ecofun
#506

Itt van a rendszerszintű korrupció!
A korrupt személyek azóta is a korrupt rendszert építik tovább.... 
 https://www.youtube.com/watch?v=j2rPWCqkVMQ
ecofun péntek, 08:36
#505
Rászólnak a románok a magyarokra Temesvárott, ha azok magyarul beszélnek az utcán
Interjút adott a Krónika kolozsvári lapnak Szekernyés János nyugalmazott újságíró, temesvári magyar helytörténész. A lap emlékeztet rá, hogy az Európa kulturális fővárosa címet viselő bánsági regionális központ, Temesvár multikulturalizmusáról szól a román politika és sajtó. 
Szekernyés szerint a valóság ezzel szemben az, hogy Temesvár a nyolcvanas években egynyelvű, román várossá vált, ahol már nem jellemző a régi tolerancia. 
Felidézte, hogy azok a románok, akik a településen nevelkedtek, hozzászoktak Temesvár szellemiségéhez. A baj az újabb betelepülőkkel van, akiket zavar a magyar beszéd. „A villamoson, az autóbuszban, de az utcán is rászólnak néha az emberre, ha magyarul beszél. Értetlenkedve hallgatják, hogy a másik miért beszél magyarul, holott ők a betelepülők..." – mondta a helytörténész.
ecofun péntek, 07:40
#504
Megelégelték a németek a szélsőbaloldali erőszakot, ünneplik a magyar hatóságokat
Általános vélemény a német emberek körében, hogy a német állam „a bal szemére vak", elnézik a szélsőbaloldali erőszakot, Magyarországon viszont méltó büntetést kaphatnak az elkövetők.Valóságos kommentáradatot váltott ki a német újságok internetes kiadásaiban és a közösségi médiában a dollárbaloldal által Budapestre importált agresszív szélsőbaloldali aktivisták februári brutális támadássorozata. 
Cikksorozatunk harmadik részéből kiderül, hogy a német társadalom döntő többsége megelégelte a baloldali erőszakot és az ottani hatóságok tehetetlenségét, miközben méltatják a magyar igazságszolgáltatást és a hazai bűnüldöző szervek munkáját.Nem meglepő, hogy a német nyilvánosságban erős visszhangot váltott ki a nemzetközi szélsőbaloldali aktivisták brutális budapesti támadássorozata februárban.  Antifának nevező szélsőségesek szervezkedése és egyre erőszakosabb akciósorozata egész Németországban. 
Arról is beszámoltunk, hogy az egyik ismert vezetőjük elleni Drezdában zajló perben az ügyész kijelentette:NEM CSUPÁN ERŐSZAKOS AKCIÓKRÓL VAN SZÓ, DE A NÉMET JOGÁLLAM ALAPJAIT TÁMADJÁK A BALOLDALI SZÉLSŐSÉGESEK.A bűnszervezet létrehozásával is megvádolt Lina Engel annak a Hammerbande nevű, célzottan egyes személyek ellen irányuló kegyetlen támadásokra szakosodott csoport vezéralakja, amelynek tagjai a dollárbaloldal közreműködésével a magyar fővárosba érkeztek az 1945-ös budai kitörés emlékére rendezett radikális jobboldali eseményre. Február 9. és 11. között a város különböző pontjain megszervezett támadásokban félholtra vertek magyar, illetve külföldi állampolgárokat. A magyar rendőrség gyorsan lépett, már február 11-én elfogtak négy gyanúsítottat, majd letartóztatásba helyezték őket.
sztanil csütörtök, 16:50
Előzmény: #502  sztanil
#503
Botrány! Követeljük, hogy az EU állítsa meg a lopást. Ne hagyja futni a tolvajokat!
ecofun csütörtök, 12:30
#501
BRÜSSZELI KORRUPCIÓ: MEGPRÓBÁLTÁK LEMONDATNI A NYOMOZÓBÍRÓT
Nem sikerült lemondatni a brüsszeli korrupciós ügy nyomozóbíróját – erről ír a Politico. A portál úgy tudja: Michel Claise vezetésével folytatódik tovább a vizsgálat, mivel a leváltására vonatkozó indítványt a belga fellebviteli bíróság elutasította.
A letartóztatott szocialista EP-képviselő, Marc Tarabella kérvényezte még február közepén, hogy távolítsák el a bűncselekményeket először leleplező vezető bírót, mert szerinte elfogult, és nem hisz az ártatlanságában. A szövetségi ügyész ezt nem látta megalapozottnak, így Claise bíró a posztján maradhat.
ecofun csütörtök, 08:17
#500
Szélsőbaloldali bűnszervezet aktivistáit uszította magyar emberekre a  baloldal
A dollárbaloldal által februárban Budapestre importált erőszakos szélsőbaloldali aktivisták Németországban hosszú évek óta tartják rettegésben a nagyvárosokat, miközben a hatóságok nehézkesen lépnek fel ellenük. Most talán fordulhat a kocka, miután a magyar fővárosban is több embert félholtra verő militáns terroristacsoport egyik vezetője és néhány tettestársa ellen bírósági eljárás zajlik Drezdában, méghozzá bűnszervezet létrehozásának vádjával. 
A német sajtóban több helyen megjelent az is, hogy magyar fővárosban történt szélsőbaloldali támadások feltételezett elkövetőin keresztül a nyomok a Hammerbande nevű militáns szélsőbaloldali csoporthoz és annak egyik vezetőjéhez, a jelenleg is börtönben lévő, Drezdában bíróság elé állított Lina Engelhez vezetnek. Ő a legismertebb német, magukat antifának nevező szélsőbaloldali bűnözők közé tartozik, vőlegényével országos hálózatot épített ki, amely 2015 óta rendszeresen tervezett meg, készített elő és hajtott végre brutális támadásokat politikai ellenfeleikkel szemben. 
A Pleiteticker nevű portál szerint a budapesti akciókat elkövető csoport hazánkban jelenleg is letartóztatásban lévő vezetője, Tobias Edelhoff közvetlen összeköttetésben áll Lina Engellel, akit több szélsőbaloldali támadásban való részvétellel vádolnak. Az eljárás kulcstanúja szerint Edelhoff is a Hammerbande belső köréhez tartozik.
ecofun szerda, 08:45
#499
Rossz hír az amerikai elnöknek: banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Bidenék pénzt kaptak Kínából
Joe Biden idáig tagadta a vádakat. Joe Biden tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához, szerinte nem igaz az, hogy családja több mint 1 millió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől.Tagadás és előremenekülés
A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.
Alighanem előremenekülésként értelmezhető, hogy még csütörtökön Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, igazából történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt. Emellettazzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.  
ecofun szerda, 08:14
#498
A magyar baloldal Budapestre hozta a szélsőbaloldali erőszakot
Idén február közepén azonban átléptek egy fontos határvonalat, megtörtént a szélsőbaloldali erőszak importja. A február 11-i kitörés napi szélsőjobboldali megemlékezésre időzítve Budapesten több napon át szervezett és brutális támadásokat hajtottak végre magyar, illetve külföldi állampolgárok ellen.
A RENDŐRSÉGI VIZSGÁLATOK EDDIG ISMERT EREDMÉNYEI ÉS SAJTÓBESZÁMOLÓK ALAPJÁN LEGALÁBB 15, ZÖMMEL KÜLFÖLDI – NÉMET, OLASZ ÉS GÖRÖG – SZÉLSŐBALOLDALI MERÉNYLŐK NYOLC ÁRTATLAN JÁRÓKELŐT TÁMADTAK MEG A FŐVÁROS NÉGY PONTJÁN, HÁTULRÓL LEÜTVE, MAJD ÖSSZEVERVE ŐKET, NÉHÁNYUKAT SÚLYOSAN MEGSEBESÍTVE.
Az áldozatokat találomra választották ki a ruházatuk alapján. Valamennyiüknek az volt a „bűnük", hogy terepmintás ruhát, fekete bakancsot és dzsekit viseltek, ám ők nem a február 11-i kitörés napi megemlékezés résztvevői voltak, ahogy azt támadóik feltételezték.
ecofun kedd, 18:03
#497
Újra bíróság elé állt a szexuális zaklatással vádolt Donáth László
Információink szerint a kedden, zárt tárgyaláson meghallgatott négy tanú mindegyike – így maga a sértett is – fenntartotta korábbi vallomását. A II.-III. Kerületi Bíróságon kedden megkezdődött a megismételt eljárás a korábbi evangélikus lelkész, Donáth László büntetőperében. 
A momentumos EP-képviselő Donáth Anna édesapját a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik alkalmazottja jelentette fel még 2019-ben. Állítása szerint az evangélikus lelkész korábban több esetben is szexuálisan közeledett felé, fogdosta és ajánlatokat tett neki. Egy esetben pedig egy konfliktus kapcsán fojtogatta, legalábbis a vád szerint.A volt MSZP-s országgyűlési képviselő ellen az ügyészségaljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés miatt emelt vádat. 
Verona kedd, 10:50
Előzmény: #495  ecofun
#496

Közpénzekből működtetett hazug-média szerint.....
Próbálkozz hitelesebb forrásokkal....
ecofun kedd, 10:34
#495
Cseh Katalinék frakciója is érintett a brüsszeli korrupciós botrányban
Az elmúlt időszak hatalmas korrupciós botrányát követően megalapozottan állítható, hogy az európai parlamenti képviselőkre és az Európai Parlament tisztviselőire, lobbistáira és családtagjaikra tartósan befolyást gyakorolhattak EU-n kívüli országok kormányai – írja a Tűzfalcsoport.
Eva Kaili görög EP-képviselő a botrány kirobbanása nyomán az EP felmentett alelnökeként egy magasszintű pozíciót foglalt el, addig más érintett (vagy potenciálisan érintett) politikusok alacsonyabb szinten helyezkedtek el a hatalmi gépezetben. A konkrét személyek korrupciós szerepe jellemzően az EP Külügyi Bizottságát (AFET) vagy az Emberi Jogi Albizottságot (DROI) érintik, amely azt mutatja, hogy ezek az EP-testületek különösen nagy korrupciós kockázatot hordozhattak, illetve hordozhatnak a mai napig.
sztanil 2023. 03. 20. 13:58
#494
ecofun 2023. 03. 16. 09:27
#493
Rendszerszintű a brüsszeli korrupció
Információk szerint legutóbb az Európai Bizottság egyik főigazgatója saját magának engedélyezte Katar által fizetett luxusrepülőutak igénybevételét, amelyek értéke meghaladja a 20 millió forintot. Az uniós bizottság közlekedésért felelős főigazgatója legalább kilenc alkalommal fogadta el a luxusrepülőjegyeket akkor, amikor az uniós testület Katar számára előnyös közlekedési megállapodásról tárgyalt – mondta."
Ez is mutatja, hogy rendszerszintű problémáról beszélhetünk, a brüsszeli bürokraták úsznak a korrupciós ügyekben. 
ecofun 2023. 03. 14. 11:13
Előzmény: #486  Verona
#492
Kiszivárgott az Amnesty vezetőjének belsős levele: „Sok igazság van abban, amit Mérő Vera leír”
A Telexnek szivárogtattak ki egy belsős levelet ismeretlenek, akik feltehetőleg azzal voltak elégedetlenek, hogy nem lett komoly következménye a jogvédő szervezetnél zajló munkahelyi visszaéléseknek.Még az év elején tálalt ki Mérő Vera feminista aktivista korábbi munkahelyéről, az Amnesty International jogvédő szervezetről, ahol az OpenDemocracy cikke szerint munkahelyi bántalmazás, megalázás, és szexizmus is érte az ott dolgozó nőket.„Sluszpoén” a történetben, hogy az Amnesty International pont az állítólagos események közben adott ki egy munkahelyi bántalmazásról, nemi alapú diszkriminációról szóló 56 oldalas tanulmányt/jelentést „Nem lehet megkerülni: Nemi alapú diszkrimináció a magyar munkahelyeken” címmel, amiben felszólították a hatóságokat és munkáltatókat, hogy lépjenek fel a megszüntetése érdekében.Mérő Vera ehhez azt tette hozzá januári posztjában, hogy a szervezet vezetői nem hallgatták meg a panaszokat. „13 oldalas jelentésemnek sem lett látható, kézzelfogható következménye, sőt, azt máig gondosan elzárják az elnökség többi tagja elől” – írta.
ecofun 2023. 03. 14. 08:56
Előzmény: #486  Verona
#491
Zaklatás a magyarországi Trancparency-nél
Mint ismert, az Amnesty International magyarországi fiókszervezeténél januárban robbant a bomba: volt munkatársai nemi megkülönböztetéssel vádolták a szervezetet. Az ügy pikantériája volt, hogy az esetet a szintén a Soros-birodalomhoz tartozó Open Democracy tárta a széles nyilvánosság elé. Cikkükben akkor arról írtak, hogy a szervezet magyar szekciójánál rendszerszintű volt a munkahelyi bántalmazás, megalázás, szexista megjegyzések és a szexizmus.Mikről is szóltak a vádak?Az Amnesty International felső vezetése nyomást gyakorolt egy alkalmazottra, hogy hagyjon fel a szoptatással, és másokat szisztematikus verbális és pszichológiai bántalmazásnak vetett alá – mondta el az OpenDemocracy-nak több volt alkalmazott
A cikkben megemlítették, hogy szerződésekben olyanok álltak, hogy értesíteni kell az AI-t, ha terhes lesz a női munkavállaló, vagy – idézve a cikket – „reprodukciós procedúrára vállalkozik”. Az AI-nak jogában állt orvosi igazolást kérni. A cikkben említésre került az állítólagos mérgező munkakörnyezet is. A 37 éves Gere Zsófia arról beszélt, hogy nemi alapú diszkriminációt tapasztalt, amikor 2019-ben gyermekvállalás után visszatért az AI irodavezetőjeként dolgozni. Még 2018-ban az AI két munkatársa öt héten belül öngyilkosság áldozata lett, a cikk szerint a munkahelyi nyomás hozzájárult a halálukhoz. 
A KonTerra által készített jelentés, amelyet az AI rendelt meg az öngyilkosságok után, azt mondta, hogy az egyik elhunyt hagyott egy üzenetet, amely szerinta munkahelyi nyomás nagy szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, véget vet az életének”.A jelentés ugyanakkor nem talált bizonyítékot arra, hogy az AI szerepet játszott volna a másik alkalmazott halálában. 
ecofun 2023. 03. 13. 14:39
Előzmény: #486  Verona
#490
Ne viccelj már a Transparency egy korrupt Soros szervezet. Ráadásul a magyar szervezeténél most folyik vizsgálat a munkatársakat érintő zaklatások miatt.
ecofun 2023. 03. 13. 10:40
#489
Újabb magas rangú tisztségviselő bukott bele a korrupciós botrányba
Elbocsátotta Luca Visentinit a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC), azzal indokolva meg a döntést, hogy elveszítették bizalmukat a brüsszeli korrupciós botrányban érintett olasz főtitkárban. A világ legnagyobb szakszervezeti szövetségének vezetője volt az egyik első személy, akit őrizetbe vettek a belga hatóságok a decemberben kirobbant vesztegetési ügy kapcsán, miszerint magas rangú uniós tisztviselők, valamint brüsszeli civil szervezetek (NGO-k) tagjai Katar érdekében befolyásolták az uniós döntéshozatalt a közel-keleti országtól elfogadott kenőpénzért cserébe. Luca Visentini elismerte, hogy mintegy 50 ezer eurót fogadott el az ITUC vezetői kampányához Pier Antonio Panzeri volt európai parlamenti (EP-) képviselőtől, a Fight Impunity nevű NGO alapítójától. 
Verona 2023. 03. 11. 12:19
Előzmény: #487  Verona
#488
Verona 2023. 03. 11. 12:18
Előzmény: #485  ecofun
#487

ecofun 2023. 03. 10. 17:53
#485
.Mélyrepülésben az amerikai bankrészvények, rendszerszintű problémákról suttognak
Az elmúlt időszakban két amerikai banknál is jelentős, a működésre kockázatot jelentő problémák ütötték fel a fejüket. A Silvergate Capital, a kriptoipar legismertebb szereplőinek banki partnere, tőkésítési problémákkal küzd, az SVB Financial pedig betétkivonási hullámmal. A két bank problémái a teljes bankszektorra kihatnak, a bankrészvények árfolyama jelentősen esett tegnap.
A Bloomberg beszámolója szerint a nagy amerikai cégeket követő S&P 500 Financials Index minden bankrészvénye zuhant csütörtökön, így az irányadó index 4,1%-kal esett, ami a legrosszabb nap 2020 közepe óta. A negyedik legnagyobb amerikai banknak számító SVB 60%-ot zuhant, 52 milliárd dollárt veszítve piaci értékéből, míg a First Republic Bank 17%-ot. Egy másik, a közepes méretű pénzügyi vállalatokat követő S&P index 4,7%-ot esett. Itt a legrosszabbul a PacWest Bancorp teljesített 25%-os eséssel.
Jön egy újabb bankcsőd hullám USA-ban mint 2008-ban?
Verona 2023. 03. 10. 10:43
Előzmény: #483  ecofun
#484
ecofun 2023. 03. 10. 10:32
Előzmény: #482  ecofun
#483
Brüsszeli korrupció: Milánóban működhetett a pénzmosoda
Tavaly decemberben a belga rendőrség lerántotta a leplet egy brüsszeli korrupciós hálózatról, amelynek tagjai több millió euróért cserébe külföldi hatalmak, elsősorban Katar és Marokkó érdekeit szolgálták az Európai Parlamentben.A hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy megtalálták a bűnszervezet állítólagos pénzmosodáját, egy milánói tanácsadó céget.Az olasz Equality Consultancy egy tiszavirág-életű vállalkozás volt, amely pár évig Brüsszelben, Milánóban és Tallinnban működött. A 2018-ban alapított cég szerény ügyféllistával és több százezer eurós bevétellel rendelkezett, s bár ez gyanússá tette a nyomozók számára, nem ez az egyetlen tényező, amely miatt a vállalkozás lebukott.A pénzmosás az okos bűnözők eszköze, akik az illegális úton megszerzett vagyonukat megpróbálják törvényes forrásból megszerzett nyereségként beállítani – semmi sem kellemetlenebb annál, ha nem a rendőrség, hanem az adóhatóság buktat le. A Katargate gyanúsítottjai viszont ezt egy kicsit átlátszó módon csinálták.A tanácsadó cég alapítója ugyanis a bűnszervezet állítólagos vezetőjének, Pier Antonio Panzerinek a könyvelője volt.
ecofun 2023. 03. 09. 14:48
#482
Brüsszeli korrupció: Milánóban működhetett a pénzmosoda
Klasszikus gengszterfilmklisé, hogy egy bűnszervezet alapjait Olaszországban fektették le. 
Míg a korrupciós hálózat tagjai Brüsszelben voltak aktívak, a gyanú szerint a Katarból kapott kenőpénzt egy milánói tanácsadó cégen keresztül mosták tisztára – írta a Politico.
ecofun 2023. 03. 09. 09:26
#481
A Brexit után itt a Texit kettészakadhat az Egyesült Államok
Referendumot tarthatnak az Egyesült Államokból való kilépésről Texas államban, miután egy "függetlenségi törvényjavaslatot" nyújtottak be a helyi képviselőházban. Ha a sajtóban csak TEXIT néven emlegetett jogszabálytervezetet elfogadják, akkor a következő regionális választások alkalmával, azaz 2023 november 7-én a texasiak arról is dönthetnek majd, hogy „meg kell-e erősíteni az állam független nemzet státuszát" . 
A texasi alkotmány egyértelműen fogalmaz, és minden politikai hatalmat az emberektől eredeztet. (...) 
A szövetségi kormány évtizedek óta folyamatosan visszaél a szabadságjogainkkal, itt az ideje tehát, hogy a texasiak hallassák a hangjukat" - fogalmazott közösségi oldalán Bryan Slaton republikánus texasi képviselő, a TEXIT-törvényjavaslat előterjesztője. 
A politikus azt mondta, Texas állam szabadságvágyból született, és ez a vágy továbbra is ég minden texasi szívében, ezért kell népszavazást tartani a függetlenségről. Ha a helyi törvényhozás elfogadja, és az emberek többsége is megszavazza a TEXIT-et, a Kongresszus egy bizottságot hozna létre, amely megvizsgálná az Uniótól való függetlenség megvalósíthatóságát, és javaslatokat készítene a texasi kongresszusnak a függetlenségre vonatkozóan. 

Topik gazda

ecofun
4 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek