Sziasztok!
A régi, admin nélküli topik helyére. Várakozásokat megfogalmazni, eszmecserét folytatni lehet értelmesen mindkét irányba. Csak az egyértelmű trollokat fogom tiltani alkalomadtán, ha túlmennek egy határon. (Példának okáért: "TÖMÉS van" típusú tőmondatok, naponta beírva, érvek nélkül nem számít sem eszmecserének, sem értelmesnek az olvasatomban, így az ilyet egy felszólítás után kukázni fogom várhatóan)
Sikeres kereskedést mindenkinek!
Lehet más verzió is. Én most csak ezt a kettőt látom. De itt mindig történik valami váratlan... Azt tudjuk, hogy nem tudunk semmit. Sajnos az látszik, h KF-ék sem közölnek semmit a dvg-vel (25k részvény jön, de hogy milyen formában azt titokban tartják. Alaptőkéig kp-ben és a többi apportban, vagy teljes kp; törzs, elsőbbségi, ki és hogyan jegyezhet.... túl sok volt a kérdőjel, szerintem) Ha ezt tisztázzák az előterjesztésben, akkor lehet a két dvg-s it tag tartózkodott volna, KF tagja megszavazza igennel. Akkor hagyják az új vonalat már dolgozni.
Bármelyik verziód is fut be, addig is én kíváncsi vagyok, hogyan kívánják meg rendezni a tőkehelyzetet, remélem a rendezési utat illetően is meg van/lesz a különböző oldalakon állók között az összhang és megtörténnek az előkészületek ezen a vonalon az új kgy összehívhatóságáig.
Akárhogy nézem nem túl bíztató a helyzet. Az árfolyam, hogy meddig csorog arról fogalmam sincs. Inkább a jövő ami érdekel. KF-nek két lehetősége van: ad1) megtámadja ezt a döntést, így folytatólagos kgy lenne, ugyanazokkal a szavazati számokkal, de mivel 3/4-es többség kell neki áttolni valószínűleg nem menne át most. A dvg már megint megmutatta, h nem fog szabad utat adni. Arról nem is beszélve, hogy megint az IT dönt, ha továbbra sem lehet kgy-t összehívni. Valószínűleg január. ad2) elengedi KF ezt a kört és ha majd lehet nyilvános kgy-t tartani, akkor rendkívüli kgy-re tesz előterjesztést. Első körben valószínűleg megint nem lesz meg az 50% jelenlét, mert addig a dvg még többet szór ki, de majd annak megismételt kgy-jén már le tudja szavazni, ha a dvg annyira leesik, h a 3/4-es javaslatokat is át tudja nyomni. Ha minden jól megy talán február. Ami rossz előjeleket sugall, h KF akkor akarja levinni a 3/4-es szabályt 1/2-re, amikor meg lesz neki a 3/4-es többsége is (jelenléti). Egyúttal meg keletkeztetni akar magának 25k részvényt is, amivel bőven meg lenne a 3/4 hosszútávon. Ez nem túl bizalomgerjesztő. Egyszerre előterjeszteni és már levinni a szavazati hányadot, úgy, h még be sem ültek a székbe. Ezzel teljesen azt mutatja KF, hogy csak addig kell neki a részvény, amíg ki nem üti a 3/4-es szabályt, be nem biztosítja a helyét. Ez nagyon emlékeztet drága kormányunk módszereire. Itt alapszabály módosítás, ott Alkotmány és választási tv. módosítás volt.
Bocs, butaságot írtam, mert egy napirendi pontban csak egy személy van, így a másik visszahívandó ugyanúgy ellene szavazhatott volna, így 1 igen és 1 nem lett volna. Na de a konklúzió nem változott.
Most, hogy írod, elgondolkodtam, hogy ez eléggé érdekes helyzet. Nem tudom, hogy NyRt.-nél hogy van, főleg ilyen speciális esetben, de tény, hogy pl. egy taggyűlésen elvileg nem is szavazhat az, akinek a személyét érinti napirendi pont, mert feltételezhető, hogy nem feltétlenül a cég érdekei alapján hozna döntést. Ha itt is így van, akkor elvileg nem is szavazhattak volna azokban a pontokban, amelyekben a visszahívásukról szavaztak nemmel. Kérdés, hogy ott akkor a harmadik tagnak egyedül kellett-e volna dönteni, mert ha igen, akkor egyedül visszahívhatta volna őket. Nem egyszerű a helyzet, talán jobb is, ha a kgy. dönt majd, az tisztább.
Mivel a napirendi pontok meghirdetett sorrendje szerint előbb történt volna meg a mostani it tagok visszahívása, mint az újak megválasztása, szerintem erre nem lett volna mód, mivel tagok nélkül nem lett volna határozatképes az it gyűlés.
Nem maradt volna vezetés nélkül, mert a kgy. napirendi pontjai között ott voltak az új IT és FB tagokra tett javaslatok is, azokkal együtt megszavazhatták volna.
Úgy gondolom, ha leváltották volna magukat, ha ez egyáltalán lehetséges jogi szempontból a jelen helyzetben, akkor a cég vezetés nélkül maradt volna, ami egy nagyon rossz jelzés lenne minden részvényes felé, nevezetesen sz..nak bele mi következik. Nem ismerem a vezetést, ebbe a rv-be csupán speka céllal vettem bele, így számomra a meghozott döntés, miszerint megkezdik a tőkerendezést, a többi - gyakorlatilag per pillanat lényegtelen - kérdésben pedig nem döntenek, pozitív. A tőkerendezés kérdésében egyhangú volt a döntés. Ha ezt tartalommal is megtöltik és akár rövid időn belül, akkor - dacára az ellentétes érdekeiknek - előremutatóan rendezik a cég sorsát, tehát céljuk van vele, csak épp a külső körülmények ellenük dolgoznak. Ez egy igen pozitív forgatókönyv és lehet tévedés eredménye is. De! Általában az ilyen dolgokat pesszimista szemüvegen keresztül nézem...
Hát abban most sem jeleskedtek. Nagyon ragaszkodnak a székükhöz, de hogy minek? Elmesélik a kisboltban, hogy egy tőzsdei cég IT tagjai, hátha olcsóbban kapják fejesként a farhátat?
EHEP várakozások
A régi, admin nélküli topik helyére. Várakozásokat megfogalmazni, eszmecserét folytatni lehet értelmesen mindkét irányba. Csak az egyértelmű trollokat fogom tiltani alkalomadtán, ha túlmennek egy határon. (Példának okáért: "TÖMÉS van" típusú tőmondatok, naponta beírva, érvek nélkül nem számít sem eszmecserének, sem értelmesnek az olvasatomban, így az ilyet egy felszólítás után kukázni fogom várhatóan)
Sikeres kereskedést mindenkinek!