Short pozi csökkentés a CB -benAQR Capital Management, LLC 0,85-ről 0.76-ra tegnap. Jól elnyelte az árfolyam ..
Sajnos DB tényleg aggasztó igy, hogy el esett a 15 környéke
A bajság az hogy nincs semmiféle para. Az atom csak ijesztgetésre való, semmi másra nem. Úgysem húzza meg senki az atomravaszt, főleg nem az a dagadt diktátorféle, mert abban a pillanatban vége a hatalmának, mihelyt egyet is csak véletlen elpukkant az országán kívül. Csak szokás szerint az a szegmens van pánikban, amiben én benne vagyok. :-( És az a bank, amiben én benne vagyok.
Most már látványosan elesett a 15 eur támasz. A 12 komoly támasz, az alá én nem várom. A napokban egy kisebb koreai para söpör végig a piacokon, de sztem hétfőre elfelejtjük, és megyünk vissza 15 fölé.Az más kérdés, hogy érik egy nagyobb korrekció, ami tartósan leveri a tőzsdéket. Ekkor még a 12 eur is megtörhet, erre gyúrok igazán. Addig azonban egy kisebb kör még beleférhet.
CB:
link
Két erős szignál, új éves csúcs valamint átlépte a 2014 április óta tartó csökkenő teendcsatit (11,28 €) Következő ellenallasok 2015 ből: 12,3€ és 13,38€ . Fals kitörés esetén pedig a jelenlegi növekvő csatorna nyújthat támaszt.
Másik megközelítés :link
Kérdeses hogy a 2015ös régi csökkenő trend csatorna egyáltalán relevánse. Valamint egy konszolidáció nem lenne meglepő , de következő hetekben a 13 -13,5 € iránya is lehetséges .
CB húzza ismét a DB-t ...link
Az oka pedig az hogy gyorsabban mehet az eladás az állami részesedésének mint azt sokan gondolják. Jelenleg a pakk 2,2 Mrd eurot ér az állam 3,5 MRd eurot szeretne ez azt jelentene hogy 18 euro körüli árfolyam körül lenne az értékesítés . Az őszi választások után kerül napirendre a téma .
Egy stratégiai befektető kész lenne megfizetni ezt a pótdíjat , ha meg lenne az esélye az egész bankot megvenni ?!!!!
Szvsz.: Ezek kemény szavak , lehet csak politikai fogás hogy fel tornásszák az árfolyamot a választások előtt , mivel a nemet állam részesedése elégé minuszos....
Szerintem a fo 2 szam az, hogy DB el akarja erni a 28Mrd bevetelt, es a 22Mrd koltsegszintet 2018 evre.
A 2017H1 idoszakra a teny szam a 14Mrd es 12Mrd. Szoval nincs is olyan messze; a bevtel oldalat mar cask tartan kell. Ezzel is, ha H2 ugyanilyen lesz, az mar 4Mrd brutto profit lenne iden. Es 6Mrd brutto profit lenne 2018-ra. Az pedig +50% profitnovekedes, es ugyanennyi ar-novekedesi potencial. De szamoljunk ovatosan: legyen az ado 30%, akkor 4.2 Mrd a netto profit jovore. A 4.2Mrd/2.07Mrd=2.1 EUR/reszveny varhato 2018-re .
EGy ovatos PE= 10-12 szamolassal, fundasan kijonne 21-25 Euro ar. Azert a mostani 15 EUR-hoz kepest egesz szep kilatas. Es a BV=27-30 EUR mellett a P/B=0.45 elegge jo value ajanlat most, vetelre.
Igazad van, a trading profit eleg gyenge volt H1-ben, dehat a bond piacon most nem mennek. Szerintem DB mar iden elerheti a 6.5% ROE szintet. Az Es ha ujabb 3 ev alatt felmegy 10% korulre, ahogy tervezik, akkor DB most a turelmes invesztornak olcson kaphato. Ha meg esne egy kicsit, en meg vennek.
link
Hát nehéz benne pozitívumot találni .Egyszeri tétel nélkül is gyengébb lenne mint a tavalyi. H1 EPS -0,5 €
Elvileg az év pozitív eredménnyel fog zárulni.
link
CB: 16 euro körül lenne a fájdalom határ az állami pakk értékesítésére a pénzügyminiszter szerint. Elképzelhető hogy ősszel ismét a középpontba kerül a téma
Holnap jelentés !
DB: harmadszor is fordul a 14.9-15.0 szintről ?! Nincs forgalom nagyon ... egy jó CB jelentés lehet segítene pattani
DB lehetőségek