Ejnye Petya... most regisztráltál nemrég... Konzum-Opimus szakértő kommentek után máris DB szaki lettél, aki hónapok óta várja lefelé, miközben pont az "elvárt"szintedről indult fel... akkor miért nem zsákoltál ?
:D:D:D
Köszönjük az elemzést! Fundamentálisan nagyon jól levezetted a jelentést!TA alapon megerősítetted az általam vártakat! Az én céláram 12,2-12,5 € között van, oda jön ki több szempontból is az ár. Szinte minden indikátor negatív divergenciában van (Macd, Rsi, Trix, stb.). Nálam 12,3-nál van egy erős support, már hónapok óta azt a szintet várom, ahol én zsákolni akarok. :)Úgy gondolom, hosszabb távon ez 20 közelébe emelkedhet, ez megfelel a több éves esés ideális korrekciójának is.Ráadásul a sávozás miatt a pszichológia is az esés mellett van, több mint fél év alatt sokan beülhettek főleg a sáv alján longba.
1)Tisztazzuk: vegigneztem a DB reportjat. ez a report NEM rossz. Egyaltalan nem; de nem is jo.
Nezzuk eloszor a fo szamokat: Az jo hogy a profit 0.5Mrd nott, a TIER1 toke 50Mrd-ra nott a 8.2Mrd-os tokeemelessel, a CET1 14% vegre egy tisztes szam, a letszam csokkent -11%, a nonperforming csokkent, es a koltsegek vegre erdemben (-14%) is csokkentek. A gyenge pont az RWA csokkenese -10%al (nagyreszt a forex miatt), es a Bookvalue csokkenese 32-rol 27 EUR-ra.
link
Masodszor: Igen a revenue csokkent 1.5Mrd-al, De ezt elore megmondtak es cel is volt a nem-profitabilis dolgok leepitese. A banknak nem csak uzletelnie kell, hanem JOVEDELMEZOEN uzleteni; ideje volna ezt az alapgondolatot a piacnak elfogadnia. (megjegyzem, ez pl. most az olajosoknal is eloterbe kerult)
link
Bizony: ez az abra es trend nekem peldaul tetszik.
Harmadszor:A kilatasok realistak, es visszafogottak.
link
Ebben nincs sok jo hir; es a piac zokon vette. Am: a kamatok megis felfele mennek, es annak pozitiv hatasa nincs megemlitve. A bond piac se less rossz a kereskedesben; a BUND tartasban igen. A negativ rizikok realisak, de felteteles modban vannak. Szerintem a 2. felev pozitiv meglepetes is lehet.
2)Technikai szemmel nezve a chart eleg egyertelmunek tunik:
link
Igen, DB korrekcioban van 2 honapja, a 8 honapos es 100% meretu (1) hullam rallyja utan. Es ha jol nezem eppen a (c of 2) hullam indul lefele, es a target valamelyik fibo, talan 50-62%, es akar 13-15 USD arig is eshet. Talan meg 3 honapig is tartani fog a lejtmenet. Az a gyanum, hogy akkorr igen jo vetel lesz a DB. De most: takarekra erdemes tenni erre az idore.
ja hát nem lett szép a nap, az tény, már nyitásnál látszott valami nem stimt.. 2010-2012 tájt mikor volt nekem többször bezúzták augusztusban... majd irány fel... e brutál mennyiségű shortot zárni fogják egyszer az biztos.
Most nézem, hogy ez a szar papír mekkorát esett. Hogy eshet 6%-ot az elemzői várakozásokat meghaladó gyorsjelentésre, a napi átlagforgalom duplájával? Több mint egy EUR-ot esett. Mégsem olyan jó ha így beadták? Ceo is jól lebeszélte, mint Erik a ricsit. Aaaaa
Szerintem ne parázz! Augusztus vége fele fogja elérni a mély pontot, (én arra tervezem a vásárlást) onnét pedig hegymenet.. nagyon sokszor ezt csinálta ha visszanézed az elmúlt 6-8 évet. eredménysoron meg kezd bíztatóan alakulni..
Szerencsére a CB észhez tért. 11,115 EUR a záró. A DB viszont az USA-ba nap végére eléggé beesett, ráadásul úgy hogy a dodo gyengült is. EUR-ba nagyobb a visszaesés. Lehet valamit tudnak a holnapi eredményről? Meglátjuk. Félek nem lesz túl jó. Jó lenne már egy meglepi a sok gyengébb negyedév után.
CB - augusztus 2.án jelent, 810 millo eurot fog elszámolni elvileg az átalakításokra ami elvileg jó hír a 2x 550 millio helyett. Az egyszeri tétel nélkül pedig meglátjuk milyen lesz.DB- július 27.én jelent
DB elég nyögvenyelős CB-hez képest (nekem sajnos). De hátha miután 12ig felrántják CB-t első körben utána talán (át)jönnek a vevők megrántani DB-t is míg CB korrekciózik. Szigorúan speki alapon kigondolva. :)
DB lehetőségek