Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
- Tartania kellene a csökkenő trendcstorna alsó vonalát, ahogy tegnap is tette. Ha ez nem jön neki össze és lefelé töri, akkor akár 5800-ig is lebucskázhat (viszonylag gyorsan)
- Legvalószínűbb, hogy mielőtt 6650/6800 irányába kitör, még egyszer érinteni fogja az aljvonalat 6260/70/80 körül. Ez a nagyobb mozgás akár heteket is igénybe vehet.
- 6180/6170 alá törve 5800-ig zúghat igen rövid idő alatt.
- Mai nap: Talán elvánszoroghat 6450-ig, majd lefelé veszi az irányt (akár a trendcsat. aljáig is!)
- Amennyiben 6510 fölé törne, abból visszateszt nélkül 6600-ig mehet, majd onnan újra bezúg kb. 6400-ig, ahol jelenleg a negybüfik próbálják megtartani.
Egy gugli fordítás, annak aki ebből kihámoz valamit...:)
Chart Műszaki Outlook: A chart technikai elemzés azt mondja, hogy a Dow tegnap, ahogy várható volt, a csatorna alsó határát eléri a (piros). Ott volt a reakció a felső oldalon (6297-6443).
A bikák, a környezet továbbra is nehéz, mert a 6500 várni több ellenállások kiterjedő 6666 és 6750. Csak akkor lenne szabad folyást 6875 és 7000.
Szóval legyen kétséges, menjen el a medvék, a Dow még mindig nyomja meg a 6290/6300 és 6220, míg a Dow emelkedik ma, különösen a 6510.
Másrészt, számítható az elmúlt 8 nap gyertyát minden esetben is meg kell jegyezni, hogy a csoport a nagy befektetők próbál Dow stabilizálódik ~ 6400. Többször láttunk világos túlkereslet.
Hogyan lehet feloldani ezt az ellentmondást a túlkereslet és ép ellenállás továbbra is izgalmas, de a döntés aligha esik a mai ünnep.
Következtetés: Pre-6500 nagyok FTSE kockázatokat. Azon a napon, fusson 6275-6450. Kétség esetén az emelkedő DAX ma 6384-6450, majd ismét inkább valamivel gyengébb. Normális esetben, mielőtt egy több napos rally között mindig pontosan 1 hónap alacsony lenne.
Üdvözlettel!
Rocco Grafe
technikai elemző és kereskedő GodmodeTrader.de
Sziasztok! Dax shortban vagyok. Úgy néztem, hogy félóráson elmehetne a bolli aljáig: ~6300-ig. Szerintetek?
Törölt felhasználó2012. 05. 17. 10:16
Előzmény:
törölt hozzászólás
Mondott egy kis felt olyan 450 környékéig aztán le 300 de az upp ugye nem ment addig...De most a le sem akar.. :S Nincs forgalom igazán csak cikkcakkol..
Ha így marad nekem az is jó. Még a tegnap, korán indított shortjaim is "nyereségesek már" :DD
Törölt felhasználó2012. 05. 17. 10:00
Előzmény:
törölt hozzászólás
Igen annak én is...Olyan szépen kerestem vele, hogy már-már szégyeltem magam..Volt, hogy poziba léptem, elmentünk vásárolni és 4000 eur volt a pozi mire hazaértünk (kb 2 óra) és az volt az alja pont és nem egy ilyen nap volt... :) Jók lennének azok az idők.. ;)
Törölt felhasználó2012. 05. 17. 09:59
Előzmény:
törölt hozzászólás
Annak biza mindenki, Lipi is arra hegyezi a cerkát :-)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?