Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
" péntek, 08:24Előzmény: #276300 ktamask#276301....:) a delfi jósda a főjósa engedélyével fellebbentem utoljára a titoról a fátylat nem halj meg teljesen tudatlanul ..:) ...08 kor nyit a határidős kereskedés 09 kor a prompt és ha sks van és felballagott a futi kicsit éjjel zárnak a short stoppok és fordítva a nyitáskor .... illetve ha nagy vidámság volt a kinaiaknál akkor is felpattanhatott picit...régebben mostanság már nem , ha rossz kedv volt a sárgáknál (esés komolyabb)) akkor meg kisebb eséssel kezdett európa....szívesen.....:) " a futik éjjel nem mentek fel ill sárga barátainknál nem volt vidámság ...és shortoló barátaink száma a nagybb tf-ken láthatóan a semleges zónába ballagtak ( zártak sokan)...és ezek a " meglátások" természetesen nem tuti hanem csak a fenti feltételek alapján várhatóak
Jók ezek a zseniális magyarázatok (ja nem) és én mint teljesen kívülálló félve kérdezem akkor miért shortoltad zömmel az idei sacc 3000 pöttyös dax emelkedést ? (költői) Miket kikkeltél össze az 5-60t perces gyertyák alapján a 40-60 pöttyös spredes cuccoddal (még kisebb esély a kockázatkezelés hiánya miatt). A megállapítás napon belülre ill 1-2 hétre ( befektetés más terület ) teljesen irreleváns. “ El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert mentálisan ( !!!) is alkalmasnak kell(ene) lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot .” “Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. (Fentről lefelé mert tök ász mindig üti tök alsót ). Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat.”
"Carry trade" Lehet ezért veszik Dollárból eurót. Euróból daxot /dax részvényt Eur erősödik (eur USD 1.033>) Amikor elér egy 3-4% erősödést, borítás. Euróból dollár visszavétel. A forintnál pont ezt csinálták. Csak devizában. 400+os USD HUF nál Ft vétel. Pénz kamatozott. Ftban. Dollár lejött 330-360ra Kamatot megkapták, USD visszavétel alacsonyabb árfolyamon.... Vágod?
Kedves barátaim elemző csaoattarsaim! Minden este itt vagyok veletek rkemezni a napi és heti adatokat. Szeretnek veletek maradni minden este. Sz adatok én úgy látom hogy nagyon jók.felfele megy a tőzsde is ez jó hír! Én is szeretek ezzel foglalkozni.
egy lopott ábra az örök birodalmából származó " tréder társtól " ( kösz és bocs len ha véletlenül olvasod) ami szintén elgondolkodtató , de a tető saccográfos ill és napon belülre és pár napra használhatatlan https://kephost.net/p/MTU5MjE1MQ.webp
Lehet hülyeség ezen lovagolni,de a Dow már -1200 pont,Dax meg -100.. Mármint az eddigi "korrekció" Aztán amikor csökken egy kicsit a Dow minusza,a Dax azonnal pluszba fordul.. Mintha együtt estek volna eddig..Csak felbosszantom magam..Hol vannak már azok az idők,amikor -0.5%-os Usa esésre a Dax -1,5%-al válaszolt...
Abban igazam lett, hogy "először" pattanni fog, és lesz egy új csúcs. Nem sokkal lett nagyobb 450/500 > 540. m15-ön volt egy duplacsúcs (550-540), ott akadt el, innen lett volna jó ötlet a short.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?