Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Igen, tudom. Használom a stoppot, a long certiken továbbra is be van állítva, és 10-ből 8-szor "működik" is, csak mocsok idegesítő, amikor nem, mert egy 90-es években ragadt programot használnak. Elég régóta tervben van, hogy átmegyek másik szolgálatóhoz, csak munka után a nap végén már nincs affinitásom, átnyálazni, melyik lenne a megfelelő, és megcsinálni a költözést a TBSZ-ekkel. Nem kifogás, lustaság, szóval nem sírhatna ilyenkor a szám. :)
dax támaszka 22416. azért van igazság. NASDAQ futi 21920> 21750: emiatt borulgatott a DAX is, ha marad a szinten, DAX megy tovább, szomorú. Sávtető alatt megint 100-al, csak nem akar összejönni az a kitörés. VAGY mert nem is akarnak kitörni. Borítani akarnak. Erősödő infláció, Trumptól "a mennyezett repedett". Bármikor mond egy baromságot, és -2%.
CFD-nél nincs ilyen. Erste = Certi, te erről beszélhetsz. Egy rendes szolgáltatónál, ahol én is voltam korábban. simán stoppoltam, gyönyörűen. Soha nem felejtem el. Nasdaq 17125 április 22. láttam,h megtartják az aljakat. 17120- long, patt, stop 17125 long, patt, stop 17120 long, patt stop. 17120 long , patt és akkor belendült. utána már csak huzgoattam astoppomat. 17500-re húztam. 17700-ről jött egy adat, 17500-nál STOPolt, rám omlott a kártyavár. ~ 400-at nyertem 200-at buktam, de a lehetőség OTT volt. ha beindul egy kemény short, ott is csak a stopot kell húzogatni , kimaxolni, amennyire csak lehet. DAX LONG: én már hagynám, de leírtam NAGY GAP-el nyit, nyakon kell csapni nyitáskor, most is sokaknak azt kellett volna tennie. Ehelyett mit csinálnak? Este 9-kor "nyitok egy pozit", lesz ami lesz. Bonti longolt, bejött, stoppolt, ráomlott. kistoppolta, pedig már újra emelkedik. De ha meg ráomlik -200-300? akkor?? Új nap új lehetőség.
ezt sem értik meg ...soha senki nem tudja mi lesz csak valószínűsítünk mindenki a saját biszbaszai alapján...bármikor , bármerre nyitsz simán fel vagy lerobbanhat akármiért az ár az ellenkező irányba (és mindegy miért , meg mitől úgyis csak utólag tudod meg zömmel) ...egyébként aki nem Mekk Elek szekciós ( erste certik) kit érdekel ha kibacnak az 1,8as spreaddal , bármikor ujranyithatsz vagy fordíthatsz ha az ár beint az elképzelésednek ...na de mindegy is 1000X le lett írva erre ...:)
és ez azért van mert zömmel képtelenek a tőzsdepszichológia alapjait alkalmazni ( mert túl racionálisak , ami a tőzsdén iszonyú hátrány szemben a való világgal) és rájönni arra , hogy a félelem és kapzsiság mozgat mindent ,mindenek felett ....ezt a videót 50X berakták már érdemes meghallgatni soxor , mert az emberi psziché nem változik "csak " a piaci körülmények ( felgyorsult világ , még szélsőségesebb mozgások) ... https://www.youtube.com/watch?v=H9tGmEpUFIM
Kivéve, amikor elmész a géptől 20 percre, és a beállított stopod az Erste szar rendszere miatt valami mialyen ismeretlen okból nem aktiválódik, és mire visszajössz, azt látod, hogy a pluszban beállított stopod még aktív, de a pozid már mínuszban van...
Tök őszintén leírtam, mit és miért csináltam, TA alapon alátámasztottam. Miért zártam, ŐK miért zárhatnak. emelkedő tetők: long alapja csökkenő tetők: short alapja emelkedő aljak: long alapja csökkenő alja: short alapja. Amint bármelyik "alapja" kilép a komfortzónából: ott fordulás van: long/short jel, kis patt várható, és már stoppolható. 22426 felett ATH gyanús. Érdekes , hogy már 12:00 előtt így rakétázik. Milyen olyan hír lehet, ami ezt támogatja? Ezt a bődületes longot? Vagy pont, hogy mindenki rottyra számít, addig üssük a vasat, amit meleg. Amíg a tömeg elhiszi, hogy long van. Bontinak erre írtam, hogy "long már nem", engedje el. Próbálkozni lehet, ha be is jön, de stoppal. short szintén, bődületes GAP-es nyitás, m5 boliközép dönt, döntött, "Észak" elsőre.
nem hát...létezik un. longos szponzor ( a szponzor nem irány függő csak rossz irányban álló kicsik tömege, akiktől elveszik emlékül a lóvéjukat sacc 80-90%ban) ...amikor esik viszonylag nagyot és várják , hogy a megszokott módon visszatépik aztán egy darabig nem , akkor szerva itt csere ott van....olvasd vissza a covid alatti időszakot 1-2 topikba , sorra nyitották a longokat mert " sokat eset" meg 16 lett az rsi naposon ( persze aztán lett 9 is ) ...de statisztikailag és hosszabb távon ( 1-2 év felett ) zömmel a bikák nyertek az indexekben http://keptarhely.eu/view.php?file=20230511v02x7u18.jpeg
"Szoktam mondani", annyira kib. drága a DAX TL, hogy már CSAK ezért is shortolok:D 3760 Ft volt a TS.. "kincs". a TL meg 13000 A kötési költség a 4x-e durván...hagyjuk már Ibolykát. kb. 40 db DAX TL , és már csak 1 db DAX TS van az Erste Certifikát kínálatban. Erste -nek lófasz a seggébe. Ennyit arról, hogy mennyire felkészültek. Majd amikor esnek 500 pontot, akkor jön majd új DAX TS, 22850 után, 22300-nál Ezt csinálják. Uyganez volt NAsdaqnál. 20700 körül. 19500-nál jött az új TS. Hát köszi, 4000 pont oda, 2 nap alatt. Értem,h kicsapják mindet, DE talán nem kellene gondoskodni a TS-ek utánpótlásáról? aki shortos lelkű, az mi a sütőtököt csinál?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?