Múlthéten leírtam a longos érveket, amik már nem TA alapúak.
A védelmi kiadásokat nem kell a költségvetési hiányba elszámolni, tehát mint írták a nagyok: 1-2%-os GDP "puffer" van minden országban, amit a gazdaságra fordíthatnak, vagy bármire...
Így tehát, a hadiipari, katonai cégek, mint a Rheinmetall: ami a DAX része, a világba emelkedhet, mert ez az 1-2%-os GDP kiadás náluk köthet ki, részben-egészben. Bődületes pénzekről beszélünk.
Szintén ez az 1-2%-os GDP részarány ki tudja kihez jut? Autógyártókhoz? Vegyiipari cégekhez, akik az emelkedő gázár miatt rottyra kerültek?
Az a baj, ezek olyan tényezők, amik MIND a longot támogatják.
TA alapon már rég esni kellene, "túlvettség", szokás mondani, akkor túlvett, ha már profitot realizálnak a nagyok, de valószínűleg a Short stoppokig felmennek, ameddig élnek és virulnak.
"Összeesküvés elmélet" 10. napja emelkedő aljakat gyártunk.
Tudod mit írok hetek óta? Várd meg, hogy legalább 1 csökkenő alj legyen, jelen van? nincs.
Bármikor ott lehet? bármikor, te ezt az ördögöt kergeted, csak nem találod.
És szomorúság tölt el, hogy még mindig nem azt kereskeded, amit látsz, hanem erőlteted a shortos "beállítottságodat". Aztán utólag lehet te döntesz jól. LEHET.
Én ha pozit fogtam volna 21700-21720 között, STOP-olnék 0-ban , mert nem akarok Bonti módra járni, hogy rámég újabb 100-200-300-400 pont, ahelyett, hogy végre 1x a büdös életben longot nyitottam volna, mert arra megy.
Írom ezeket a sorokat úgy, hogy én 22300-22600 között 14-15%-ot zsákoltam shorttal.
Jókor jó helyen, ideális kiszállókkal. KOCKÁZATOS volt.
A múlt forgatja bennem a kést, a tavalyi év megtanított, hogy ne higyjek a csodákban.
Nálam "STOP HASZNÁLATA KÖTELEZŐ" lesz, és ezt be is fogom tartani.
Vagy nem nyerek inkább semmit, de nem ég rám.
Ha meg jó irányban vagyok, húzom a stoppot, ameddig úgy látom, hogy jó irányba megy.
HA meg kicsap, akkor kicsap.
22630 fölé kitört, 22666-at tartják m15-ön látni ezt.
Ha nagyon szűkre akarom venni a stopot, akkor long STOP 22600/22620 (630 alatt)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?