Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nasdaq újra esik. 19120-ról a figyelem a 18960-os erőlködést. kis tf-es bolik nekem dolgoznak, lefele tart a közép és az alj is, bármelyiken lecsattanhat bármikor, ha repeülnek a stoppok. m30: 18880 m15: 18900 1h-n a 18940-et védik, 50-et erőltetik. 4h alj 18850 1d: alj 18920. hetesen meg eshetne a világba.
Mennyivel könnyebb beszélgetni pozi nélkül, nyerővel a zsebben, mintha nyakig ülnék a poziban..Sokkal higgadtabban,és reálisabb ítéli meg a dolgokat az ember Ja,és persze türelmesebben..
Ha napon belül nézzük,akkor is a short a fő irány.. Volt egy-két 300 pontos esés reggel óta,abból nemrég egy kb 70 pontos visszateszt,és most újra esés..Máskor ilyen esetben újra ráadok,de most nem tudtam figyelni..Longot akkor sem nyitnék,ha esetleg USA kizöldülne nyitáskor.. Inkább várnék az újabb shortbelépőre had húzgálják csak fel nélkülem..Szerintem nincs még itt a Miki rally ideje,tehát longolni ráérünk még...
Most épp 5650, tény, 5830, jobb kiszálló lenne most. LE akarok csattanni 18940 alá. Nasdaq m5-ön emelkedik, dax ennek ellenéer szinte napi padlón van, eltekintve a + 50 emelkedéstől, de esett már 200-at.
Én 5830-on zártam a certit. Most rápillantottam,5580. Tudom nem ez volt a kérdés.. De vissza nem akarok már szállni,mert most dolgozom. Hogy én mit várok,vagy más mit vár,az nagyon szubjektív.. Az a kérdés mit csinál a piac? Pénteken usa hatására esnie kellett volna,mégis emelkedett..hiába vártuk az esést..Ennyit a várakozásról Ki kell venni a nyerőt,ha van,vagy ha bukó van,akkor kényszerűségből kivárod,mint ahogy én tettem..De abban bőven van rizikó..Aztán már kit érdekel mit csinálnak.. Én úgy gondoltam eddig,hogy lesz még 1-2 napos esés,aztán fordulnak,és jön a Miki rally évvégéig..De egy ilyen ukrán rakétázási hír,meg Orosz atomfenyegetés felülírhat minden várakozást. Nyilván jelenleg az esésnek adnék több esélyt..De hogy meddig,meg hogy kitartanak-e a támaszok,hol fordulhatnak,ezeket csak tippelgetni lehet...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?