Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
várják a csudi papir számait meg a zömben (rv tulajok) benne lehet a miki ralli álom ( ami persze vagy lesz vagy nem) .....h4en saccográf 19k- 19,5 között oldalazgat oszt jónapot...ráadásul amcsihoz képest olcsóbbak a dajcs sztár rv-nyek ( már P/E szerint) .....valamikor majd a valóság és az ár találkozni fog ( és tényleg olcsó lesz) csak persze nem tudható honnan és mikor ( forrás delfi jósda) ....addíg célszerű kicsit álmodni ( persze megfelelő eszközzel) ha napon belül 1-2 kávét meg akar keresni az ember
már volt...:) Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak.Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------😎 Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat.
https://kephost.net/p/MTU0OTIyOA.png többszörös 1h bollinger + trendvonal visszateszt. egyre mélyebbről, többszörös trendvonal "check" + egyre mélyebbre esett. "fent nem tudta átütni", jöhet le 19100-ra. 1h -n történt egy ékből való kitörés, ami ha fals, jöhet le újra 19100-ra. 4H nem zárt 19160 alatt, "támasz" továbbra is.
és fokozódik a "drámai" feszültség...(: " Az Egyesült Államokban jelentősen felszökött a súlyos hitelkártya adósság fizetési késedelmek száma.A több mint 90 napos késedelem aránya 11,1%-ra ugrott 2024 harmadik negyedévében, ami 2011 óta a legmagasabb szint.Ez az 5. egymást követő negyedéves növekedés, ami a leghosszabb sorozat a 2008-as pénzügyi válság óta.Ráadásul az arány még a 2020-as csúcsot is meghaladja, és olyan ütemben emelkedik, amilyenre csak recesszió idején volt korábban példa.Ugyanakkor a hitelkártya-tartozás 1,17 billió dollárt ért el, ami új rekord.Mindez azt jelenti, hogy egy gigantikus ~130 milliárd dollárnyi hitelkártya-tartozás áll a csőd szélén.Az amerikai fogyasztók elkezdtek belefulladni a hitelkártya-adósságba: amikor már nem csak hogy az adott hónapi fizetésből, hanem a következő 2 haviból összesen sem tudnak annyit megspórolni, hogy a problémát megoldják. " "Az Egyesült Államok költségvetési hiánya megdöbbentő, 257,5 milliárd dollárt ért el októberben.Ez éves szinten közel 400%-os növekedést jelent a tavalyi 66,6 milliárd dollárhoz képest.Ez volt a 2. legmagasabb havi költségvetési hiány szám az Egyesült Államok történetében." persze amíg szól a zene táncolni kell (célszerűbb)
https://kephost.net/p/MTU0ODEwMQ.png nq100. nagy valószínűséggel ma marad a piros gyertya testében. "Inside day", ahogy már írták korábban néhányat ezt. visszajött a kitörés fölé. elmaradt a zöld felső vonal érintés, szernitem kedd-szerdáig meglehet, hétvége talán már szerda nap vége is profit realziálás, hA Short.
Soha nem mondtam, hogy nincs igazad, vagy hosszútávon rossz a gondolkodásod. Én általában azért rajzolok, főleg magamnak, és amúgy nektek is, hogy megerősítést kapjatok egy esetleges irányról. Aztán vagy rosszul látom, vagy nem. Ha stimmel a várakozásaitokkal, akkor OK. Nasdaq borulást vártam (bár én mindig azt várom.., te is, csak berezeltél, ezt is megértem. Új nap új lehetőség! Kétlem, hogy S&P 5950-ig nem néz vissza, hogy HAGYJA veszni a szigetest rést. Tehát 5950-ig mindenféleképpen "esélyeS2. Nasdaqnál ugyanez 20800 (avagy a rés teteje 20900) én csak erre céloztam, eme "örömködés" miatt a DAX is repülhetne még egyet, akár 19360-ig, hogy lendületet vegyen, és újra erőből átvigye a 19000-et. Jelenleg nap mint nap ütögeti a napos boliközépet.
tom írta, hogy dow jones nem esett igazán, beleférne még egy kis esés. DAX amit művelt pénteken, az maga volt a vicc, hogy túlélt 1,5%-os USA esést +0,4%-al. DAX közeledik a végéhez. m5-ön 19115--ről próbál emelkedni (utolsó m5 test)
apróság, de m5-ön most nem jött ki a boliközép fölé, nagyobb mélységbe várom, mint 19100, itt elindíthatna egy lavinát. TA szempontból ha az 1h kalapács alá megy (19100), akkor stoppok csattognak.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart DAX 4h-n 19130, utolsó talp. de ez ugye csak egy leszúrás. az igazi "támasz" zóna 19100. Általában mindig a támaszok felett akarják megmenteni a világot. m1-m5-ön egy GAP-es esés fogja jelezni, hogy átszakították, elérték a stoppokat. Amíg ilyen esés nincs, addig kb. bármi lehet. (Természetesen aki 19250-19280ről nyitott shortot, az reménykedve figyeli,h mikor szakad) Nem voltam gépközelben, emiatt inkább nem csináltam semmit. Amit látni, 1h-n beverték az emelkedő aljak alá, 19220 visszatesztelve, innentől esik. Eszerint game over.
nasdaq picit emelkedik most, de pirosodik. 250 pontot jött vissza. reál 20350> 20600 új aljra várom, 20350 alá, úgy, hogy tör minden emelkedő aljt átmenetileg, 20000 alá nézést.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?