Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
Bocsi, de akkor ma én is egy kicsit alátok tettem, amikor belevettem a shortba,hogy fedezze a részvényeim további veszteségét. És láss csodát rv-k tovább le, DAX hirtelen up. Így kell duplázni a mínuszt, bravó. Türelmesek vagytok, hogy tartjátok, én ritkán viszem át másnapra a certiket.
A napos chartot figyelebevéve én jövőhéten az 5470-s szintet, illetve 5570 szinteket fogom figyelni. Ha ezeket a szinteket átviszi és új csúcsokra tör, akkor a long pozició felvétele elgondolkodtató! A fundamentálisan sajnos csak a magánvéleményem, hogy úgyan az új munkanélküliek száma úgyan csökkent, de a tartós munkanélküliek száma ugyanakkor nőtt.(USA) Ha a tartós munkanélküliek száma nem csökken, szerintem még nincs itt az ideje a további emelkedésnek. Maradthat az oldalazás, és esetleg egy kicsit lefele csorgás. Ha valamilyen adat nem mutat nagyobb pozitív elmozdulást, akkor nem várok új csúcsott, bár a chart mutatja az 5870-s értéket! Hétfőn enyhe elmozdulást gondolok, amit az ázsiai kereskedés alapján fog történni. (USA zárva)
Hát érdekes elmélet! Megvizsgálom a hétvégén, bár első megérzésre célár igencsak magas! Azt a certibe is meg lehetne lovagolni! (400 euro plusz, ráadásul a daxshort04 is kiütödne)
Kína új aljakat ütött a héten, majd szépen fordult, aztán kijött a jóhír is hozzá: a külföldi intézményi befektetők 25%-kal több részvényt vehetnek (át az első félévi hitelboomból vásárolt drága részvényekből). Kérdés, hogy az eddigi keretet kimerítették-e?
Dax: A VW folytatja menetelését az államosítás felé. A Dax jövő héten megpróbálhat új lokális csúcsot ütni. Dax célár továbbra is 5870 részemről, aztán forduló októberben. Long tilos, short pozíciók építése ajánlott.
Amerika: A tartós munkanélküliek száma tovább emelkedett, a recesszióból való kilábalás fenntarthatatlan, túltermelésen, állami támogatásokon (roncsprémium (már megszűnt) és első lakás támogatás), az állam és a lakosság újbóli növekvő eladósodásán alapul, nem pedig fogyasztáson és munkahelyteremtésen. De ne feledjük, Berni papa és Obi bácsi csak szépet mondhat a gazdaságukról.
Jól írtam! Azért gondoltam ezt így, mert várok egy kisebb korrekciót felfele, ami például a certiben elég jeletős plusz! szerintem visszakorrigálhat 5415-ig is az index. Ahogy elnézem amerikát ez a szám a mai napon meg is valósúlhat.
Az alábbi idézetett egy tözsdével kapcsolatos másik forumon olvastam: "Ne feledd nincs ostoba kérdés, csak ostobaság nem megkérdezni, amit nem tudsz!" Én csak olyan forumon vagyok megtalálható, ahol ilyen szellemben megy a komunikáció és ez a forum itt a portfilion az egyik ilyen.
Én még nagyon új vagyok a certizésben, épp ezért van egy pár dolog, ami homályt jelent. Az, hogy egy certi mikor jár le, honnan tudom, és ehhez kapcsolódóan mivel jár? Nagyon örülnék, ha megválaszolnátok számotokra lehet kissé bunkónak vélt kérdéseim, de minden kezdet nehéz...
Na igen...megint mindenki az esésről dumál! Mostanában egyre többször úgy érzem marha felesleges elemzéseket olvasni, meg nézni hogy ölik egymást a hülyék a fórumon...
Magamra hallgatok, nem befolyásol senki és semmi :)
Azért a kis Dax fórum eddig még egész családias hangulatú, köszönhetően hogy páran vagyunk!
Amúgy beültem Daxshort04-be, ezért mondjuk nem szeretném, ha megint egy kamu lenne a "zuhanás" és valójában egy még nagyobb emelkedés jönne, mert ugye csak 09.25.-ig van ez a certi!
Tehát viszlát a kút mélyén....egy üveg pezsgővel!:)
Szerintem is azért csak viccből 1 k-val a hatit lesortoltam zárás előtt 770- nél!:)) Azt a végén még bejön. Ha amerika minuszos lesz, akkor a bux lefele megy, a daxot ázsia eldönti, mert minuszban zárt, ha plusz akkor felfele egy kis korrekció, amit semmi nem támaszt alá!
Holnap tali itt. Azt még azért meg tudná valaki mondani, hogy a délutána nagyobb esést mi váltotta ki?
DAX DAX DAX