Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 20:03
Előzmény: #8469  Törölt felhasználó
Nem kerestem talicska dollart masokon.
Nincs tetemes arany tartalekom.
Tovabbra is nagy lehetoseget latok a BSV-ben de sajnos C.S W. utolso megmozdulasaval komoly kart okozott a projektnek; es ugy nez ki hiaba egy zseni kepes nehany dologgal komoly kart okozni.
Nem vagyok befekteto, de vannak befekteteseim....en ugy gondolom a legtobben befektetokent kezdik, legalabbis ugy gondoljak, hogy azok aztan idovel es jelentos penz veszteseg utan vagy felhagynak vele, vagy hosszutavu befektetove valnak (ulnek a nem realizalt vesztesegeken es remenykednek) ill. nehanyan idovel kereskedove ill. spekulansa valnak.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 19:54
Előzmény: #8459  zotyó
Elnezest kell kernem a forum olvasoitol, mert pontatlan voltam de nevezhetjuk akar valotlansagnak is amit allitottam.
Nem 5 het alatt hanem 39-40nap (5het es 4-5nap alatt) emelkedett az arfolyam 68%-ot es nem 70-et.
(aprilis.2-an 4127$-rol emelkedett 6955$-ra majus.11.en).
Mint ahogy azert is elnezest kell kernem, hogy a korrekcio meghaladta a 10%-ot mert a brokercegem adatai szerint 12,83%-os korrekcio is volt ez alatt az ido alatt.
Megegyszer elnezest hogy pontatlan es felre vezeto informaciot irtam, nem neztem meg pontosan.
(nem gondoltam hogy ennek ekkora jelentosege van).
Viszont azt tovabbra is szomorunak tartom, hogy ilyen emberek ill. ilyen hsz-ra kell reagalnom trolloktol.
(azt pedig kulonosen erdekesnek tartom, hogy ez csak engem zavar).
pitcairn2 2019. 05. 11. 19:48
Előzmény: #8475  Törölt felhasználó
az un "jövő pénze" kapcsán bármilyen csalás megengedett:)
pitcairn2 2019. 05. 11. 19:47
Előzmény: #8468  Törölt felhasználó
sokat vitatkoztam vele, mivel a bullion bankárok által kitalált kolosszális humbugnak tartom a kriptoizéket, nekem úgy rémlik, hogy az összeomlás előtt profitot realizált
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 19:14
Előzmény: #8475  Törölt felhasználó
Ebben egyetértünk.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 18:40
Előzmény: #8472  Törölt felhasználó
'...A kereskedő robot mindenhol arra van, hogy pénzt keressen a mozgásokon,..'
.
Nyilván, de nem erre gondoltam elsősorban, hanem arra, hogy a szabályozott tőzsdék honlapjain részletes rendelkezéseket találhatsz, hogy miként kezelik ill. szankcionálják pld. a HFT-szereplők általi wash-tradelést vagy annak csupán a megkísérlését. 
.
A kripto-sufnitőzsdéken nem vesztegetik az üzemeltetők ilyen totál felesleges és kontraproduktív szabályozásra a drága robotidejüket. :-)
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 18:21
Hoppá, egyből 7026. Megvolt.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 18:18
Most újra nekifututtunk, szerintem meg akarják dönteni a 7000-et,  már csak 10 dollár hiányzott, legalábbis a bitstamp-on.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 18:15
Előzmény: #8471  Törölt felhasználó

Ki mennyit keres a spekulációkon, csak szerencse kérdése, a cointőzsdék viszont nem ebbe a kategóriába tartoznak. Sőt, nem is tőzsdék azok, csak coinváltók, az árfolyamok sem egységesek, nem akarnak kimaradni a jó bizniszből. A kereskedő robot mindenhol arra van, hogy pénzt keressen a mozgásokon, sokszor azok generálják a forgalmat, ezzel befolyásolva a mozgások irányát.
A coinoknál csak az a más, hogy itt nincs funda, csak a hit, amit elég nehéz értékként meghatározni.
A sokat emlegetett és bírált hitelpénz érdekessége, hogy ebben mérik a bitcoin árát (értékét) és ezért a hitelpénzért adják, veszik. Ezt a csúnya hitelpénzt kapják az emberek a munkájukért és ebből vesznek lakást, házat, bitcoint. Arra van, hogy költsék, ha mindenki csak a széfjében tartogatná, nem lenne értelme.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 17:30
Előzmény: #8469  Törölt felhasználó
Nem 16 ezerre emlékszem hanem messze kevesebbre, de mint írtam, semmi jelentősége. A könnyen jött pénz általában könnyen is megy. A nagy pénzeket amúgy  sem a retail spekik keresik a koinokon, hanem a sufnitőzsdék üzemeltetői és a velük szervesen összenőtt tether-robot pilóták.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 16:05
Előzmény: #8452  Törölt felhasználó

Írtam, hogy az altok lassabban indulnak be, később viszont megverink a bitcoint az emelkedésben, de ez most más.
Hát nem más, az ismertebbek máris túlszárnyalták, csak egy kis fáziskéséssel. Ez esésben is ez lesz, csak piros színekben.
Általában a hétvégén szokták megindítani a rakétázást, mással nem lehet spekulálni, jó kis hétvégi szórakozás. Ráadásul a kisbüfik is unatkoznak, ilyenkor megjön az étvágy,
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 15:51
Előzmény: #8468  Törölt felhasználó

Kisvuk  itt van velünk, Tomibá személyében. Vérbeli befektető, nem kell őt félteni. Miért ne keresett volna egy talicska dollárt másokon. Nem erőszakkal tette, mindenki boldogan és dalolva adott 16 ezret a 400 dollárért beszerzett bitcoinjaiért. Ennek ellenére bízhat benne, csak meglovagolta a hullámokat. Amit kapott értük, most 3 szorosát vehette vissza.
Ha jól emlékszem, a bitcoin SV-t favorizálta, be is ismerte, hogy Ő sem tévedhetetlen és a piac alakulásával felülbírálja korábbi gondolatait. Ráadásul még bármi lehet
Biztos ami biztos arany tartaléka is tetemes, ha véletlenül a digitális arany mégsem tündökölne, legyen mihez nyúlni.
Befejezem a mondókámat, mert személyeskedésért engem is kitiltanak, meg nehogy megdorgáljon, ha valami kettős értelmű dolgot félreértene.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 15:01
Előzmény: #8466  pitcairn2
Én egészen máshogy emlékszem a profitrealizálás idejét illetően, de ezen nem veszünk össze. Meg jelentősége sincs.
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 14:57
Előzmény: #8463  Tazsomaru
Egyelőre nem bízom a Revolut-ban. Lehet, hogy alacsonyabbak a tranzakciós költségeik mint a mainstream bankokban, de ha meg hirtelen beragad náluk az egész beutalt számlaösszeg, akkor meg lehet rágni a kefét. Az ellenoldali fél is elutasíthatja a tőlük érkező utalásokat. Az ütemezett illetve rendszeres utalásokkal is akadtak állítólag jócskán problémáik. Nálam a biztonság áll az első helyen a tranzakcióimnál, és ezért hajlandó vagyok méltányos kezelési díjat is fizetni.
pitcairn2 2019. 05. 11. 14:37
Előzmény: #8457  Törölt felhasználó
ő 2015-ben kezdte el terjeszteni az igét és 2017 végén profitot realizált, ezt is tedd a "vakhit" mellé
mereszZenesz 2019. 05. 11. 14:12
Előzmény: #8452  Törölt felhasználó
Csütörtökig long-ba ültem. Zártam mert úgygondoltam korrekció következik. Tévedtem
Törölt felhasználó 2019. 05. 11. 13:45
Előzmény: #8461  Tazsomaru
Ez csak a szokásos szektaspeki-csőlátás. Nem az számít, ha valami mondjuk 100-ról 10-re esik, hanem sokkal inkább az, ha ez a valami 10-ről visszamászik 17..18-ig. :-) 
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 05. 11. 13:43
Előzmény: #8454  Törölt felhasználó
Hasonlóan bizalmatlan vagyok a magán kibocsátású digitális pénzekkel. Ott csapják be az ügyfelet, ahol akarják. Engem a pénz (akár digitális) csak csereeszközként érdekel. Mivel befektető vagyok, rövid ideig tartok pénzt és keveset. Ezért nem érdekel, hogy inflálódik. Az viszont érdekel, hogy 5 hét alatt ne essen a felére az éppen nálam tartott pénz. Tökéletes erre a célra az USD. Inkáb érdekelne egy olyan digitális csereeszköz, mint az USDcoin, vagy FBcoin, esetleg IMFcoin. Amíről tudom, hogy ugyanazt megtudom venni érte hónap végén is, amit hónap elején. Addig is ott a Revolut, amivel bárhova tudok utalni, bárhol tudok vásárolni és szinte ingyenes.
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 05. 11. 13:30
A határidős kereskedésben az látszik, hogy a "nagyok" (zöld vonal) már megint tömik a "kicsiket" (kék vonal), de ne legyen igazam, vesszenek  a nagyok, hajrá kicsik! :) 
Fő az óvatosság!
https://www.screencast.com/t/O4o1rzg0U
Tazsomaru
Tazsomaru 2019. 05. 11. 13:23
Előzmény: #8459  zotyó
Vukira azért figyelni kell! Néha érdemes a csártra is nézni. :) Nem látni 5 hetes 70%-os emelkedést. A legjobb amit találtam 6 hét 54%, de abban is volt 10%-nál nagyobb korrekció. Na mindegy. Ennyit az igazmondó vukiról. Szerintem csak azokat lepte meg ez az emelkedés, akik 21 hete követik a BTC árfolyamát. Ők nem láthatták, hogy 5 hét kellett, hogy úgyanennyit essen az árfolyam. 
https://www.screencast.com/t/GOzHl8vV

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek