A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
A fel kör gyakorlatilag garantált most is, a kérdés, hogy most megmarad-e majd magasabban. Ha 10k fölött marad tömés után, na akkor az komoly üzenet lesz...
Úgy látszik a jó bornak is kell a cégér, a google-nak meg jól jön a reklámok után befizetett pénzecske. Újra elöntheti a web-et a coinreklám, az üzlet mindent felülír. Lehet, hogy most ennek örülnek a spekulánsok, hogy ilyen szépen húzzák felfelé?
Általában odaírom, hogy "ha", vagy "véleményem szerint", de több hozzászólásomat is azzal fejeztem be, "majd az idő eldönti". Ráadásul sohasem jósoltam meg az árat, azt számon lehet kérni, ha beírnám mikorra, mennyi lesz az ára. Hasonlóan, mint Kisvuk, aki írta az 1 milliós árat, de hogy melyik évezredben, azt nem.
Fizettem vele képzeld. Én nem állítom hogy hót ziher, hogy ez nagy dolog lesz, azt állítom hogy esélyes szerintem. Te ezzel szemben azt állítod hogy kizárt h ebből lesz valami, mint egy jós. Érted a különbséget?
Sztem sok coin nagyot fog még menni!Egyik favoritom az " alvilág coinja" Amcsik teljesen masok mint itt európaiak, egyszer élünk a felfogásuk Altalaban ha van 3 ezer dodoja akkor 4 ezret kolt havonta Uj dolgokért a hypert megorulnek ezert is feltetelezem h lesz meg sok giga up a coinok tokenek vilagaban! Magyar vallalkozoid meg hadd sirjanak 85% kortól függetlenül Balekra szeretne venni a beosztottjait, uj világi kizsákmányolás!
Ha magadba néznél, rájöhetnél, hogy én ugyanúgy állítom, hogy ez
egy tulipánhagyma, mint ahogy Te erőlteted, hogy ez a jővő csodája. Ha
attól fénék, hogy "ha esetleg befut" nevetgélni fognak rajtam, akkor
nem irogatnák sehova. Nem ez lenne az első tévedésem, ennek ellenére
köszönöm megvagyok, nem bujdostam el. Aki számonkéri, vállalom a
véleményem, de általában nem olyan horderejű dologról van szó, hogy
egymásnak ugorjunk. Mivel egyik állítás sem bizonyosodott be, senki nem tudja, kinek van igaza, mivel a jövő kiszámíthatatlan.Ahogy látszik, már szinte egy hozzászólás sem említi a pénz feladatot, az árfolyam a spekulációhoz fontos.Csak egy kérdésem van. Indi86, fizettél már bitcoinnal? A
minap az egyik barátom volt egy étteremben (a bitcoinjait 2010 és 2011
között bányászgatta a céges gépén), ahol elméletileg elfogadják, de
gyakorlatilag nem sikerült fizetni, mivel a tulaj nem volt ott, és az az
ő dolga. ( a pincér csendben megjegyezte, csak 2x érdeklődtek a
bitcoinos fizetés miatt). Szerintem a tulaj vagy feketén zsebre teszi a
bitcoin bevételt, vagy saját forintjait berakja a kasszába a BTC
helyett.
Ő ha kell kiragad egy napot is, csak hogy igaza legyen. Mivel elginkább csak sejtjük h lesz ebből valami, biztosan senki nem tudhatja az ellenkezőjét sem, így pont a helyes úton halad afelé, hogy ha esetleg befut, mutogathassák a bejegyzésit azoknak akik éppen nevetni akarnak aznap. Legalább ne ilyen radikálisan nyilatkozna az ismeretlen jövőről. Gondolom a 90-es évek elején azt tökre elképzelte volna, hogy lesz okostelefon minden tinédszer zsebében. Ehhez képest a crypto használat semmiség.
Akik olvassak ezt a forumot azok tisztaban vannak a velemenyeddel; mint ahogy az enyemmel is. Senki nem allitotta hogy az osszes fiatal okos, es azt se hogy az osszes idosebb ember okos. Valsag lesz attol fuggetlenul, hogy ehez a USD ereje hozzajarul vagy sem. XIX.szazad europa es Nagy Britania gazdasagi erejerol szolt. XX. szazad az europaban folytatott hatalmi harcrol es az USA felemelkedeserol szolt. XXI.szazad Azsiarol szol. Ahogy az emberek elmennek megnezni a Colosseum-ot Romaba, vagy Parisba az Eiffel tornyot, ugy fognak nehany ev mulva amerikaba menni is, nem fog eltunni amerika, hasonlo hires es turistak altal latogatott es kedvelt uticel lesz,de gazdasagi szerepebol a kovetkezo evtizedben folyamatosan vesziteni fog, ill. jelenleg is veszit. Ez nem 1 otlet vagy velemeny hanem teny! Ha nem hiszed jarj utana, csak nehany varost kell meglatogatnod es rajossz mirol beszelek. Kryptok es BTC kevesebb mint 10 eve leteznek, egyelore a piac az en velemenyemet arazza nem a tiedet; persze ez barmikor valtozhat; mert nincs abszolut igazsag! Feltetted mar magadnak a kerdest, hogy mikor ill. milyen arfolyamnal vizsgalod felul a jelenlegi velemenyedet? Esetleg mennyi idonek kell eltelnie ahoz, hogy mondjuk a piramis jatek velemenyeden valtoztass? Soha nem allitottam hogy nem johet 1 vagy tobb jobb megoldas mint a BTC vagy mas krypto ami jelenleg letezik. Es mint mindig igazad van december ota ~60-70%-ot inflalodott a BTC erteke, viszont itt megint kiragadtal egy nagyon kis idotartamot a BTC tortenetebol, mert van masik 100honap amikor a BTC ertekehez kepest szinte az osszes fiat currency 60,70,80,90,95-98%-ot vesztett ertekebol; ez is az igazsag egy resze sot ha aranyaiban nezzuk majdnem 90%-ban.
December óta 70%-ot inflálódott a bitcoin és véleményem szerint
jóval lejjebb lenne, ha művien nem pumpálgatnák a bálnák, cégen belüli
árspekulációval. Azt tudom, hogy a fiataloké a jövő, de ne
gondoldd, hogy mindegyik annyira okos, hogy felelősséggel tudja a
pénzügyeit kezelni. Az utóbbi évek annyira elkényeztették őket, hogy a
felelősségvállalás nem alakult ki.A legtöbb kiöregedő vállalkozó ezzel szembesül, nincs utánpótlás. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Sokat
csicseregtek az elinflálódó dollárról, meg a többi fiat pénzről, de
jobb, ha azt tudatosítjátok, ha beborul a dollár, nem lesz szükség a
bitcoinra, mert az olyan válságot fog eredményezni, hogy onnan nem lesz
kiút.
Meg gyere az amazonnal, meg a facebookkal. Ez a kedvenc mondókátok. Egy számítógépes applikációt állítasz szembe egy egy százezreket foglalkoztató, óriási vagyonnal rendelkező szolgáltató, termelő-- és még sorolhatnám a tevékenységüket -----vállalatokkal.
Most egy olyan dologról beszélünk, ahol egy applikáció számontartja
az általa előállított digitális jelet, átruházási funkcióval. Ennyi! Egy
olyan piramis rendszer ( nem piramisjáték) alakult ki, ahol a csúcson a felső 10 tulajdonos
rendelkezik a 90 %-ával, és lefelé haladva elérkezünk a tömeghez, akik
általában hobbiként bányászva szert tettek 1BTC alatti vagyonra, illetve
a szerencsevadászok, akik " ki ne maradjak" szintén egy kis
játszópakkal beszálltak. Nem akarnak vele fizetni, utalni, csak a múltba
tekintve meggazdagodni szeretnének. De ehhez arra van szükség, hogy
más, sokkal több pénzt adjon egy digitális jelért, mint ő adott. Az a
kérdés, találnak-e még olyan embereket, akik ezt hajlandóak megtenni. Ha
igen, mehet tovább, ha nem, még egy darabig menedzselni lehet az
árolyamot.....amíg a bálnáknak megéri. Egy válság esetén felszáll majd a
lila köd és látni lehet majd, hogy a király meztelen.
Hallod megtennéd hogy otps fórumba is beírod ezt? Vannak olyan görények akik 1500 n vették s nem resteltek egy valag pénzt nyerni ezzel. Pisamisjáték nemde? 😀 És vannak akik ráfaragtak. Te normálisnak gondolod magad? Ez a kereskedés ember! Minden a neten zajlik kb. te meg nem adsz létjogosultságot egy netes pénznek. Mivel ezt megcsinálták mindenkitol fuggetlen, természetéből adódóan megállíthatatlan lesz a terjedése. A fiiatalok ha más nem érteni fogják miért jó ez ha te nem. Eközben a ft megy le a béka segge alá, de még az usd is szarrá inflálódott 30 év alatt..De nincs értelme igaz?
hogyne, biztos így van, ha te állítod. . https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption . '..Bitcoin’s biggest problem is not even its massive energy consumption, but that the network is mostly fueled by coal-fired power plants in China. Coal-based electricity is available at very low rates in this country. Even with a conservative emission factor, this results in an extreme carbon footprint for each unique Bitcoin transaction.' . clean hodl! :-)
Ennyiszer elmondani ugyanazt a bullshitet nem unod? Mintha kicsit elmentek volna nálad otthonról, sztem te még 100 évig nyomnád itt a piramis baromságod, amikor annak a definíciója is más.
Ez nagyrészt náluk is így van, illetve ki nem használt erőművi termelésekre mennek rá, ezért is kapják olcsón az áramot, tehát gyenge próbálkozás volt.
A bitcoin blokklánc teljesen feleslegesen fogyaszt ennyit.
Nyugodtan működött ennek a töredékével is. Minek egy feltörhetetlen
dolgot milliószor feltörhetetlenné tenni. Ennek ellenére igazad van, a bankokat meg kellene szorongatni, de úgy látom, túlságosan nagy hatalmat kaptak. Mit is várhatunk egy "a pénz beszél, kutya ugat" társadalmi rendszerben.
Perszehogy ki lehet ragadni kis részleteket a történelemből. Szerintem viszont sokan vannak olyanok, akik a létezése óta sokszor buktak vele, mert ugyebár nem mindenki az unokájának vette, realizálta a veszteségét. Azt nem tagadhatod, hogy az idők során fokozatosan szereztek tudomást róla az emberek, ezért állt fel az árfolyam. Sikerült újabb és újabb csoportokat megszólítani, akik új pénzzel tovább pumpálták a lufit. Véleményem szerint már eljutottunk oda, hogy csak az nem hallott a bitcoinról, aki jó ideig nem is fog, vagy nem is akar. Így egyre kevesebb piramisépítő méhecskét lehet beugratni. A nagyok persze mindent megtesznek, hogy össze ne dőljön, mert elvesztenék vagyonokat hozó játékszerüket.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046