Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2018. 06. 13. 10:52
Előzmény: #4935  Törölt felhasználó
a kisker terjesztést nehezen tudom másban elképzelni mint jó öreg CASH-ben és szerintem a folytatásban sincs monero
a pénzmosáshoz megvannak már a jól bevált módszerek
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:50
mivel a Természet parancsára elhervadtak az első tulipán(mánia)-hagymák, így már lehet ügyeskedni picit a TA-val (is)...:)) 

https://i.imgur.com/cQBHEni.png

;)
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:39
Előzmény: #4934  Törölt felhasználó

A saját véleményemet írom, amit mások leírtak, azt te is ki tudod keresgetni a google-n. Ugyanannyi pozitív és negatív véleményt találsz, hogy kinek van igaza, majd az idő eldönti.
Nem akarom rád erőltetni a véleményemet, ugyanúgy nem cáfoltál meg semmit, mint ahogy én sem igazoltam.
Az itt leírtak csak jósolgatások, mivel ugyanúgy repülhet a csillagokig, mint zuhanhat a mélybe. Csak egy jó, vagy egy rossz bejelentés és a hit megteszi hatását.
Sokszor hallottam, hogy volt már 80%-os esés is, mégis túlélte. Persze mikor egy maroknyi ember ismeri, zuhan 80%-ot senkit nem érdekel, de mikor már mindenki hallott róla és akkor zuhan, ott már nincs kit meggyőzni. Ritka ember az, aki többször belenyúl a tűzbe, hogy megégesse magát.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:21
Előzmény: #4930  Törölt felhasználó
Ez igaz, majd a piac azt is beárazza. A btc lényege pont az h független, ezért egyik centralizált termék se vetekedhet vele jó sokáig.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:18
Előzmény: #4927  Törölt felhasználó
Mondta mikor épp beszállási pontot keresett, mint jó a JP-s fickó. 😀
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:17
Előzmény: #4929  pitcairn2

Én azt hallottam, hogy a nagyvárosokban a drogdílerek moneróban szedik be a pénzt és nem kell óriási bőröndökben cipelni a készpénzt. Nem biztos, hogy ebben tartják az egész vagyonukat, csak a pénzmosás és pénzküldés miatt használják.
Abban igazad van, hogy ha a "sok aprót" akarnák beváltani, csak számlán keresztül lehetséges, így nyoma marad, de ha több coinon keresztül hajtják, lehetetlen visszakeresni a tulajdonost
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:16
Előzmény: #4933  Törölt felhasználó
Nem az ellenvéleménnyel van a baj, azzal nem lenne semmi bajom ha linkelnél adatokat hogy hoho ez meg az a piaci tendencia hosszú távon nem kedvez neki, de e helyett csak nyomatod itt az összesküvés elméleteket, amivel nem tudok mit kezdeni, mert vagy igaz vagy nem, nem kehet bizonyítani.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:13
Előzmény: #4926  Törölt felhasználó
A csúnya bácsik már Monerot hasznalnak álllítólag. De turi nem BTCt. A pénz funkció sztem is soká jön el, de bem a tecnológoa miatt, mert már itt az LN is, hanem mert nem éri meg aladni, mivel kb parabolikus az emelkedése ebben a korai fázisban. Egyszer majd olyan nagy lesz, hogy a mozgása elhanyagolható lesz, de ez soká lesz, addig értéktároló funkció a sanszos sztem. Egész egyszerűen ez egy folyamatosan csökkenő kínálatú, növekvő keresletű eszköz ha hosszabb távon nézem, az meg ugye tudjuk milyen hatással van az árra.
elemes
elemes 2018. 06. 13. 10:09
csak idő kérdése, hogy a pénzügyi rendszer elsöpri a Bitcoint...
.
a nagyhalak megeszik a kishalat.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:08
Előzmény: #4925  Törölt felhasználó
Értem amit mondasz igaz is, de attól ebbe még fog pénz menni hosszabb távon, és nem éooen a betiltás fele mennek a dolgok hanem a szabályzás felé, ami üdvözölendő. Belegondolva hogy a váltók random minden regire adnak egy full új címet, ezt vagy 5 év alatt aki forgatja már sokszor megcsinálta, ha közbeb vett titkosított coint is...hát nem tudom ezeket hogyan nyonozzák ki, vagy csak az egyszeri kisembereket érik utol, a nagy adóbevétel meg nem náluj van, nem lenne fair, de ugye sokszor ez van. Valami adóztatás kell, de kb mint a tőzsdén. Nem látom miért kellene ide nagyobb.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 10:00
Előzmény: törölt hozzászólás

Mivel gond nélkül másolható, aki ért hozzá, csinál magának hasonlót, ráillesztve a szükségleteire az alapötletet. Miért is költene milliárdokat a bitcoin adaptálására.
Mivel a bankok is felismerték a technológia előnyeit, szépen kreálhatnak maguknak valamilyen coint, saját kezükben tartva a hatalmat.
pitcairn2 2018. 06. 13. 09:35
nem hinném, hogy a szervezett alvilág különösebben foglalkozna ezzel
egyfelől egy pillanatig nem hiszik el, hogy anonim lenne bármelyik efféle izé
másfelől meg nehéz lenne könnyű szívvel effélében  parkoltatni a "keresztapa" pénzét:)
(amivel az utolsó fillérig el kell számolnod ha kedves az életed...)
néhány évvel ezelőtt az egyik olasz maffiafőnök letartóztatása kapcsán hosszan cikkeztek a maffia "középkori" módszereiről...
nemhogy internetet nem használnak ezek, de még a telefontól is idegenkednek...
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 09:12
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 08:55
++  

Az egész buli csak és kizárólag a "korai felhalmozók" dollárban (vagy egyéb fiat-ban) denominált gazdagodására lett létrehozva... lásd az úgynevezett "Satoshi Nakamoto" néven futó rablóbandát a maga több mint 2 millió db BTC-jével (az elméletileg bányászható teljes 21 millióból). :)

"The idea that bitcoin has some huge intrinsic value is just a joke in my view."
(Warren Buffet) 

:))
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 07:42
Előzmény: #4913  Törölt felhasználó

Szerintem minden fórumban kell pro és kontra vélemény, mert különben nincs miért irogatni. Oda jutnátok, hogy nem lenne miről eszmét cserélni, mert a dicshimnuszok már elhangoztak, de a csoda még várat magára.
Azért vagyok itt,  mert szeretném látni az emberek véleményét és nem tagadom a reakcióit.
Nem vagyok teljesen szkeptikus a témában, a technológia használható. Adatkezelésre nagyon jó, de az annyira erőltetett pénz funkciója  csak egy szűz társadalomban működhetne, ahol nem a meggazdagodás lenne a fő cél.Tökéletes helye lenne a szocializmusban, ahol csak számon kéne tartani, mennyi van belőle, nem lehetne vele spekulálni.
Ha megnézed az itteni hozzászólásokat, itt is legtöbben az óriási elért hasznot emlegetik, de fizetőeszközként nem használják. Bespájzoltak belőle és várják a meggazdagodást. Így nem is lehet belőle fizetőeszköz, mert azt költeni kellene. Ja .....majd ha milliókat fog érni, majd elköltöm. Dehogy is, akkor majd milliárdos értéket szeretnének.
Azt meg te sem tagadhatod, hogy az alvilágnak tökéletes fizetési rendszert biztosít és az adóelkerülés legjobb eszköze. A maszek tőzsdéken meg könnyedén huncutkodhatnak az árfolyamokkal.
Ui.: a divatfórumokba én sem irogatok.
Törölt felhasználó 2018. 06. 13. 07:35
Előzmény: #4912  Törölt felhasználó

Te sem írsz nem hülyeséget. Ha valamit vissza lehet követni, akkor az egyedi és a tömeges között csak az dönt, hogy mi  áll az állam érdekében. Ha a visszakövetés költsége darabonként x, a behajtható adó és bírság y, és y jóval nagyobb, mint x, akkor csinálni fogják, akár mit álmodozol. Az államok nem szórakozásból adóztatnak.
A betiltást, vagy az egyéb kriminalizálást sem az dönti el, hogy meg lehet-e akadályozni. A drogkereskedelem is be van tiltva úgy általában a világban, hiába nem lehet megakadályozni. A kriminalizálás lényege a társadalmilag káros, nem kívánt tevékenység belépési korlátjainak drasztikus növelése. Így kevesebben teszik. A tetten érés, és a büntetés más dolog.
A visszamenőlegesség kizárása pedig teljesen értelmetlen, hiszen a jövedelem adók logikájába minden visszamenőleges hatályú jogalkotástól mentesen is beleillik az, hogy eltitkolt jövedelemre kivetnek adóbírságokat vetnek ki. Ha ( szerinted nyilván helyesebben: amikor ) beépül a kriptok a pénzügyi ökoszisztémába, kiépül az infrastruktúra, és meglesznek az intézményi eszközök, szakértelem, plusz az anyagi motiváció, akkor simán fognak az elévülési időn belül visszamenőleg is szétcsapni a kriptolovagok között is.
Törölt felhasználó 2018. 06. 12. 23:13
Előzmény: #4921  inlo
Nekem szinte mindegy, ha nulla lesz se fog fájni, te pedig személyeskedj a rokonaiddal, ha már ilyen szépen megneveltek.
Törölt felhasználó 2018. 06. 12. 23:10
Előzmény: #4920  pitcairn2
Mint bármi mást ha sok pénzed van.
Törölt felhasználó 2018. 06. 12. 23:07
Előzmény: #4918  pitcairn2
tudom nemesfém stb összesküvés elméletek, mondtad már párszor.
inlo 2018. 06. 12. 22:28
Előzmény: #4916  Törölt felhasználó
Kettőnk közül szerintem te reménykedsz egy fullra manipulált trágyalében. ja és ne gondolkodj,ne erőltesd. Mindenki jobban jár. 

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek