Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
johai 2021. 02. 20. 21:12
Előzmény: #32299  dmz
Az a veszélyes ha orditoznak,meg maszkon is athatol.
Építkezéseken se hordanak maszkot,fix hordozók.
És a sportolókat kerülni kell nagy ívben.
dmz 2021. 02. 20. 20:01
Előzmény: #32293  algore
Másodsorban amiatt is komoly mértékű butaságról beszélünk, mert minden eddigi mérés azt mutatja, hogy kifelé, a továbbfertőzéstől jóval nagyobb hatásfokkal védenek az átlag maszkok, mint befelé, a viselőjüket. A megfertőződés lényegi kockázatát emiatt nem az fogja meghatározni, hogy a vizsgálatban szereplő tesztalanyok viseltek-e maszkot, hanem hogy akikkel találkoznak, azok viseltek-e maszkot. Ha valami, akkor ez legalább valóban véletlenszerű. Tehát mégis van véletlen elem az ötletedben, csak nem ott és nem úgy, ahogyan gondoltad, mert nem fogod tudni, hogy melyik csoportot milyen behatás érte. Mondani sem kell, hogy az egész ötlet emiatt is használhatatlan. 
johai 2021. 02. 20. 19:49
Előzmény: #32297  harlem
OV fiatal demokrata.
65 ev alatt van,nem veszelyeztetett,es egyebkent is jol birja a gyurodest,neki nem art a kinai,se az orosz vakcina.
harlem
harlem 2021. 02. 20. 19:40
Előzmény: #32296  johai
johai 2021. 02. 20. 19:34
Előzmény: #32294  johai
Ja,es ugy tudom se a kinait se az oroszt nem ajanljak 65 ev felettieknek,mivel ezen a korcsoporton nem vegeztek vizsgalatot....lesz itt meg gubanc.
dmz 2021. 02. 20. 19:30
Előzmény: #32293  algore
Miután véletlenszerűen elosztottad a két csoportba kerülteket, nekiállsz átírni az egyik csoport meghatározó paramétereit. A teljes csoportét és csak az egyikét. Eddig tartott a véletlenszerűség kiscsávó. Ez olyan szinten fogalmatlan dolog, hogy szőke nős vicceket idéző, amit levágsz. Nekem kellemetlen, pedig én csak olvasom. Megkeverem a kártyát, majd utána sorbarendezem színek szerint. Miért? Mert nem volt ráírva a kártya dobozára, hogy nem lehet. 
johai 2021. 02. 20. 19:30
Előzmény: #32284  Phylaxa
Én úgy látom nem érdekli őket lényeg hogy a nyáj immunis legyen.
2 nyalka vizsgalat van szuresnel,az lehet +,vagy -.
Amennyiben +,karantenba tesznek,mentosokkel erintkezhetsz.
Negativval meg nem foglalkoznak.
Maganrendelesre csinalnak vermintabol antigentesztet,ami kimutatja termel e a szervezet ellenanyagot,de azt nem hogy mikor kapta meg a fertozest,azt nem tudjak megallapitani ebbol.
Aztan a regisztracional nem volt kronikus betegseg rovat,a haziorvossal nem erintkeznek,csak kap egy nagy adag vakcinat,kinait,es oroszt,ezt kene elosztani a nagyreszt kronikus beteg paciensek kozott.
algore 2021. 02. 20. 18:29
Előzmény: #32292  dmz
Kurva ciki, hogy azt sem tudod mit jelent a randomizalas, es vak, de nekiallsz nagypofaval leugatni mast. 
Legalabb most utanaolvastal, helyes, ugyesen vissza is mondtad :)
Ez a kituno otlet, amit barmely egyetem visszadobna, meg lett valositva tavaly, nyomika, meghozza egy egyetem altal, publikalva is lett, meg amit akarsz. 
Imadnivalo a musor, amit itt levagsz :) 
Szinvonal :) 
dmz 2021. 02. 20. 15:33
Előzmény: #32286  algore
A randomizálás lényege, hogy megszüntesd a két csoport tagjai között található különbségeket. Ha vannak idősebbek, betegek, fokozott vagy mérsékelt kockázatvállalási kedvűek, akkor azok azonos eséllyel kerüljenek be mindkét csoportba. A jól összeállított randomizált kísérlet kelléke, hogy az érdeminek tekintett paraméterekben végül ne legyenek strukturálisan létező különbségek a vizsgálati és kontrollcsoport között. A megfertőződés nemcsak élettani, hanem életviteli, viselkedési tényezőknek is jelentős mértékben függvénye. Erre te a két csoport megfertőződési kockázatát érdemben befolyásolod és ezt elkerülhetetlenül a tudtára is adod a csoport tagjainak. Más, viselkedéssel nem összefüggő vizsgálatoknál a presztízs értéket növeli, ha vakon végzett kísérletről van szó, de mivel te itt viselkedéssel összefüggő jelenséget mérsz, a leírt összeállításban már a megfelelően randomizált kísérleti és kontrollcsoportok feltételei sem teljesülnek. Ezt a kitűnő ötletedet röhögve dobják vissza bármelyik egyetemen.
algore 2021. 02. 20. 14:04
Előzmény: #32289  algore
Csak egy orszag van, aki regota hasznalja az ivermectint, Gorogorszag. Az egesz Balkan-ra ok terjesztettek el lassacskan. Amig a Balkanon nem volt engedelyezve Gorogorszagbol hoztak be. Akit erdekel, megnezi Gorogorszag tobblethalalozasat, covid halalozasat, covid esetszamat a tobbi mediterranhoz kepest. Az egyik legoregebb, legbetegebb populacio Europaban a gorog... 
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 02. 20. 13:57
Előzmény: #32278  harlem
Én konzultációs kérdőívet tavaly, pedig le vagyok iratkozva az állami spamről, de ez átment a tűzfalon. Nem volt nedvszívó, nem tudtam használni, kidobtam.
algore 2021. 02. 20. 13:48
Előzmény: #32271  tevelygo1
Ivermectin temaban milyen ervelesi hibat kovettem el? Csak hogy tanulhassak belole :)
Egyebkent bulgaria gyartja is mar, szlovakia, macedonia utan franciak is hasznaljak az EU-ban, a vilag mas reszen meg olyan elmaradott helyek az USA-n kivul, mint japan. 
Kivancsian varom a UK mit targyal majd a napokban esedekes ulesen... 
A WHO felfuggesztette a tudositast a zajlo analizisukrol, vajon miert, ki tudhatja azt? 
Igy nagyobb meglepi lesz az eredmeny. 
Lehet helyezkedni gyorsan meg mielott kijon. 
algore 2021. 02. 20. 13:26
Tudomany, az orulet elotti idokbol:"Epidemic theory dictates that a reduction in the force of infection by a pathogen is associated with an increase in the average age at which individuals are exposed. For those pathogens that cause more severe disease among hosts of an older age, interventions that limit transmission can paradoxically increase the burden of disease in a population."
"Reducing the risk that each member of a community will be exposed to a pathogen has the attendant effect of increasing the average age at which infections occur. For pathogens that inflict greater morbidity at older ages, interventions that reduce but do not eliminate exposure can paradoxically increase the number of cases of severe disease by shifting the burden of infection toward older individuals."
algore 2021. 02. 20. 13:20
http://mobile.twitter.com/Emily_Burns_V/status/1362146133024374789/photo/1
Florida a 3. legidosebb populacioval rendelkezik, a 3. legkevesbe szigoru intezkedesekkel azota hogy DeSantis kormanyzojuk megfogadta a tudomanyt, es a GreatBarrington strategiat koveti. 
Az abran az latszik, hogyan lett beloluk az egyik legmagasabb halalozast produkalo allambol az egyik legalacsonyabb halalozasu. 
algore 2021. 02. 20. 13:16
Előzmény: #32285  dmz
Nem. Attol randomizalt, hogy veletlenszeru a szetosztas a vizsgalati csoportokba. Ha nem tudnak rola a szereplok, hogy melyik csoportba tartoznak akkor vak, kettos vak, vagy tripla vak kiserletrol beszelunk. A randomizalt vizsgalat nem jelent mindig kettos vak, vagy akarmilyen vak vizsgalatot.
Azok lesznek a nem-vak, (non blinded randomized trials) vizsgalatok. Az a problema, hogy ilyen muveletlen szakbarbarok cseszik szet a tarsadalmak eletet, es ha nekik nem tetszo eredmeny jon ki, akkor siman elhazudjak. Ehhez kepest aprosag, hogy ugy osztod az eszt, hogy te nem ismered a tankonyveket...
Irjal meg sokat :) 
Az nem csoda hogy ilyen tudassal mindenben tevedsz, az a csoda (es tragedia) hogy hallgat ratok barki is. 
dmz 2021. 02. 20. 12:56
Előzmény: #32282  algore
A randomizált vizsgálat attól randomizált, hogy a tesztalanyok sem tudnak róla, hogy melyik csoportba tartoznak, így az nem befolyásolja a viselkedésüket. Csak szólok, mert sorra derül ki, hogy a legtöbb tankönyv első fejezeteinél vannak hiányosságok. 
Phylaxa 2021. 02. 20. 12:42
Előzmény: #32280  johai
Igen, ahhoz vért kellene venni! Ha elmegy valaki vért adni, akkor megvizsgálják nem? Igaz ez csak nagyon kis populációt érintene. Minden esetre jó lenne erről olvasni valamit, hogy ebben hol tartanak! :)
johai 2021. 02. 20. 12:27
Előzmény: #32281  gazmber
Ugy tudom elajandekoztak 100 db lelegeztetogepet,tehat valamennyi jott,de onmagaba veve az a kerdes hogy lehet e olyan idiota vezetese egy orszagnak hogy tobb lelegezteto gepet rendel mint amennyi apolo van.
Ezt nem tudom megemeszeni,raadasul a C vitamin 50%-al emelkedett a jarvany alatt,es a kompenzacio fel se merult....mint ahogy vedoeszkozt se kaptam,nem beszelve a komplett szuresrol.
Az a 300 md mindezt fedezte volna,amit kidobtak a kozosbol,novelve az allamadossagot 81%-ra.
algore 2021. 02. 20. 12:23
Előzmény: #32271  tevelygo1
Kepzeld el mi lenne, ha egy fejlett nyugati orszag komoly egyeteme nekiallt volna, hogy akkor dontsuk el a vitat es csinaljuk meg az eddigi legnagyobb randomizalt kontrollcsoportos vizsgalatat maszkokra. Mondjuk tegyuk ezt a covid jarvany legelejen. Sok sok sok ezer hasonlo embert osszevalogatnak, veletlenszeruen szetdobjak ket csoportra, es az egyik sokezer ember kotelezoen maszkot hord, a masik sokezer pedig nem. Egy honap mulva megnezzuk, melyik csoportban hanyan fertozodtek meg.
Az valami lenne nem? 
Harsognanak rola az ujsagok meg a dmz-k. 
:)) 
Veletlenul sem hallgatnanak rola, ha nem tetszo eredmeny jott volna ki
Tudomany 2020 ;) 
gazmber 2021. 02. 20. 12:12
Előzmény: #32279  johai
biztosan csak az jelenthető ki, hogy '16800 lélegeztetőgépről' -számlát(!), azt kaptunk... hogy a 'dobozokban' mi van ezt még senki nem nézhette meg (?)...szvsz

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek