A 10 euró ami engem visszatart. Az akárhogy nézem 2700 Ft. Én 1 milkásnál nagyobb poziciót nem veszek fel. Ha dax certit veszek 10x es tőkeáttéttel, akkor az 1 milkás pozit / ami 100k certit jelent/ megkapom 200 Ft-ért. A CFD-ket meg nem ismerem.
Nos én is alapjában véve a shortot keresem/kedvelem, de egyelőre a BUXban megszűntek a csökkenő tetők, a pattanás óta fordulatra utaló jel egyelőre nincs a buxon, tehát a shortot még nem erőltetném. A tetőket elkapni úgyis max szerencse dolga. Addig szűk long (telko, molly kizárva), vagy türelem az ajánlás.
Élesben csak két szolgáltatónál kereskedtem eddig. Fxpronál van 10 euro jutalék 1 lot futira (devizára nincs juti). Admiralnál nincs jutalék CFD-re (cash és nem futi).
kapusizsombor:
Én dax shortot bezárogattam most 6850 (dax30 cfd). Azért óráson most 25-ös az RSI (20-as periódust nézek és nem 14), ami engem óvatossá tesz további shortra. Most csak nézegetek.
Admiralnál otp-s számla van. Lehet Ft, CHF, USD, és Euro alapú is. 1-2 nap a pénz mozgás.
dax spread nappal 1 pont (éjjel 8 pont), és nincs külön kötési jutalék. Persze van olyan olyan szolgáltató, ahol van kötési jutalék is. Swap, azaz napon túli pozi tartás minimális plusz költség mindkét irányba. De például eurusd short swap pozitív. link
Forexen nincs real-time díj, nincs havi díj. Nincsenek záró/nyitó rések (bár fxpro daxnál van).
Beállítható a pozi felvétele előtt a célár, stopszint is.
Lehet 1:10-es szorzóval is kereskedni. Vagy még jobb, ha a tőke 1/10-ed részével nyitsz csak pozit.
Szóval aki bux határidőt képes kereskedni, az szerintem bátran próbálja ki a futures(CFD) kereskedést is. Forex olcsóbb és jobb!
akik szerintem a béten kereskedünk mind azok vagyunk, de most már kellemesen belemelegedtem ebbe a mutyiba, úgyhogy eddig zártam volna kis nyerővel, de most...nagy nyerőre megyek:)
Volt stopom 22200, amihez tartottam magam. Sőt szerencsére múlt héten leépítettem a shortjaim egy részét 22k alatt, mert nem láttam értelmét a buxban tartani pénzt (új kocsit veszek).
De egy pakkot nosztalgiából visszanyitottam shortra tegnap 22400-on.
Forexen megy a nagyüzem. Ott lehet normálisan kereskedni. Persze főleg dax short:)
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?