Sok shortot nyitottak 22k alatt. Aki kifeszítette magát, annak most kényszerből likvidálják a fedezetlen részt. Gondolom ez a sok vevő.
Kitömik őket, aztán irány a helyes út!
A BUX EZENTÚL NEM FOG ESNI.LASSAN MONDOM HOGY MINDENKI ÉRTSE, KEDVES POLGÁROK. VÉGE A MUTYIZÁSNAK, LE FEL UGRÁLÁSNAK, CSAK EGY IRÁNYT ISMERÜNK, ÉS VÉGIG FOGJUK CSINÁLNI!!
Nem bírtam ki és beleadtam 450-en. Valahol el kell égetni a dax nyerőt :(
mikor ilyen kicsi a forgalom a prompt piacon, és a hatit folyamatosan veszik, mi is szokott történni?
Valószínű, sok a dt short, amit nap vége felé közeledve szépen zárni fognak. Tehát a prompt piacnak emelkedni kell(ene).
..de azt se feledjük,hogy szép kis forgalommal estünk,mivel jó néhány külföldi alap kitárazott...azóta amit meg emelkedtünk...forgalom nélküli speki volt...most van egy hazai shortos és longos tábor,akik tőke hiányában nem képesek érdemi elmozdulást kiváltani..ha majd újra jön a tőke befelé,és napi 30 mrd.-os forgalmakkal lesz emelkedés,akkor lehet újra longban gondolkodni....
...s azt se felejtsük el,februárban az átvett magán nyugdíjpénztári vagyonból,az a cirka 3-400 mrd értékű hazai rv-t,miként fogják értékesíteni..
..ha még nem is öntik a tőzsdére,mert az képtelenség lenne,tehát tőzsdén kívüli ügylet keretében kell majd eladni...akik pedig ekkora mennyiséget megvesznek,nem lesz mindegy milyen áron teszik majd....céljük letörni az árfolyamat...
...ha ez a tranzakció lezárult,jöhet egy up...
..dax közben tovább esik...6850-ről patten e vajon...?
..mióta nincs reál a stooq-on,itt nézem.. link
Én is jobban örülnék ha lemenne.Mert jól mondod estünk nem tudom mennyit de miért is?Mert Bóvlik leszünk!Tehát okkal!Okkal!Phylaxia is már évek óta csak csorog csorog ,mert nincs vevő csak eladó ,miért?Mert szar!Februárig igazi vevő biztos nem lesz ,mert a bizonytalanságba nem vesznek bele a nagyok.Az a legjobb ha elhadjuk a bux porondot.
Onnan nem volt nehéz zuhanni,mivel a bux a válság után a háromszorosára emelkedett,még a nyugati indexek sehol sem voltak.Most vagyunk kb.jó helyen szerintem.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?