NAV-nál vannak komoly tőkepiaci guruk. a brokicégektől kapott bevallásokból azt szűrték le, hogy 4 év alatt 130 M "szerződés szerinti bevételem volt". értelmezésük szerint ez azt jelenti hogy ennyi megtakarításom/vagyonom van/volt. a valóságban 10-15-max 20 kontikkal határidőztem, de a NAV a tőkeáttétellel számolt forgalmat összesítette és szerintük az az én bevételem. telefonos érdeklődésemre, hogy "forgalom=nyereség?" igen választ kaptam :-))
Lenne egy kérdésem:
Részvényre daytrade pozit a 9h nyitó szakaszban nem lehet nyitni?
A nyitó szakasz elött tettem be vételi dt megbízást és nem teljesült pedig láttam a könyvben h. volt eladó tétel.
előre is köszi a választ.
Órás macd egész nap eladáson, és a bux csak oldalazik.
Emelkedő 3szög alakul, kérdés h. még ma kitör belőle fel v. csak hétfőn.
Nyakvonal 24,5k.
Szűk célár +4-500 pont azaz 25k,
tágabb (ha ez árbocszalag)
akkor +1000 pont azaz 25,5k.
Fő trend is long.
ADÓ: (Én így tudom) a nyereség nem igényelhető vissza csak ha bevalott bukó van:
Az a lényeg, hogy ha a bevallásban feltünteted most, akkor úgy viselkedik, mint visszaigényelhető adó. Az SZJA-számládon „„túlfizetés”” lesz, de nem kaphatod meg. Viszont ha jövőre, ill. az utána következő évben nyereséget érsz el, és befizetendő adód keletkezik, annyival kevesebbet kell befizetni.
Csak 2 évig él a dolog, tehát a 3. évben már elvész a „„visszaigénylési”” lehetőség.
Amikor nyereség van, egyszerű a dolog, le kell adózni és kész. Ezt a befizetett adót soha nem tudod visszaigényelni, az az év (pl. 2009 után 2010-ben már lezárult). Ha 2010-ben veszteség keletkezett az összesített kereskedés eredményéből, akkor azt természetesen be kell vallani, mert csak így lehet majd a következő (a veszteség utáni) évben keletkezett nyereségből levonni.
azt hiszem, hogy most már értem. Beírom a veszteség rublikába a bukómat ( benne a költségekkel) és jövőre, ha jobb évet zárok, ezzel a bukóval csökkenthetem a nyereséget és az a fölötti összegből adózok majd
Akár egy hatalmas fej-váll is lehet, aminek most épül a feje:)
Csak kell még hozzá egy jobb váll is valamikor és aztán törnie kell a nyakvonalat is. De ezek mind apróságok.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?