Annyi történt, hogy a WXY korrekcióból nem lett komplexebb korrekciós alakzat még egy le ággal (a kérdőjeles XX? nem XX lett, az az utáni lefele Z következésképp elmaradt).
Új kép nincs, ~25400 körül van egy potenciális hullámvég.
Teljesen eltanácstalanodtam...
Van valami frissített képed?
A múltkori kép folytatása miért nem jött össze, elvileg 24000 körülről lefelé vártad, ehelyett kitörés jött...
Csak azért írtam, mert a longos frontot tartani kell:)
Miért lenne hihetetlen?
Az hihetőbb, mikor valaki a dow-t shortolja majdnem a tetőről stop nélkü!!! aztán síri csend van, mert azóta a dow új csúcsra ment, miközben volt előtte 6-700 pontos mínuszban is.
TBSZ-n volt már az 1 millió veszteség? Annak a 20% adótartama 200000ft, amit szerintem, ha megszünteted a tbsz-t akkor adókiegyenlítésként figyelembe veheted, de szerintem csak 2011-es bevallásban, mert még él a tbsz számlád.Mindenesetre a 2010 bevallásban szerepeltesd a -200000 ft-ot.
Erstéről egy pár sor :
A 2009. december 31-ig tőzsdei ügyleten elért nyereséget, elszenvedett veszteséget a 2010-től ellenőrzött tőkepiaci ügyleteken elért nyereséggel/elszenvedett veszteséggel szembe lehet állítani.
Nézzünk erre egy példát:
Ha a befektetőnek 2008-ban és 2009-ben nyeresége volt, 2010-ben pedig vesztesége, akkor ezeket a szembeállíthatja egymással és a nyereségadója erejéig visszakérheti az adót. Ha pedig több volt 2010-ben a vesztesége, mint amennyi nyeresége volt 2008-ban és 2009-ben, a különbözetet továbbgörgetheti egészen 2012-ig! Természetesen itt az adókulcsos szorzatokat kell figyelembe venni mind a nyereségnél, mind pedig a veszteségnél.
Mindehhez azonban szükséges, hogy minden adatot az adott évekre vonatkozó adóbevallásban fel kell tüntetni. Azaz ha 2008-ban volt az a veszteség, amit figyelembe szeretne venni a 2010-es adóévre vonatkozóan, ezt csak úgy lehet megtenni és olyan mértékben, amilyen mértékben a 2008-as adóbevallásban feltüntette e veszteséget.
Pontos kérdésre pontos válaszért bátran fordulj az adóhivatalhoz, nekem eddig készségesen és nagyon pontos válaszokkal segítettek, ha valami nem volt világos.
Itt felteheted a kérdésed (ne várj gyors választ):
2009 ha nyereséges pl 1 milla és 2010 -1 milla, akkor visszakapod az adód vagy átviheted 2011-re de akkor -1 millával indítasz! Inkább kérd vissza, mert akkor legalább Te használhatod és nem az apeh!
Tbsz számlát nem tudom!
Persze meg az is aki 1300on vette az otp-t. De az nem te voltál meg nem is én, attól még drukkolhatsz nekik, de ez inkább nevetséges. Ja, és persze értelmetlen.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?