Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
A diktatúrának vannak körülírható elemei, pl egységes tömegpárt, ideológia, a média teljes uralma, stb...de abban valóban egyetértek, hogy a határok pontos kijelölése bizonytalan...
A diktatúra egyik ,,keze", nem önálló entitás, de ha be akarjuk sorolni, akkor az ,,elfogadja" kategóriába kerülne...ez a kategória egyébként lehet passzív és aktív is sztem...
Nem akarok semmit hangsúlyozni, csupán megmutattam azt, ami éppen megragadta a figyelmemet.
Alapvetően optimista vagyok, mégis a videó engem elszomorít. Nem tudok vitatkozni vele, mert szerintem jól mutatja meg azt, hogy milyenek is vagyunk. Azzal már nagyon rég óta nem próbálkozok, hogy bárkit is megváltoztassak (magamon kívül, bár egyre jobban látom ennek a küldetésnek is a korlátait).
Ami elgondolkodtat, az leginkább az, hogy ha nem is ilyen "erőszakosan", de vajon hány dologról győztek már meg engem is, hogy az 5 és nem négy, úgy, hogy nem is tudok róla, annak ellenére sem, hogy esetleg azt gondolom magamról, hogy általában elég kritikus vagyok minden forrással szemben. De nem vagyok naív: tudom jól, hogy én is manipulálható vagyok...
Rossz lenne a rendszer? Nem tudom, ritkán címkézek már dolgokat, olyan, amilyen, van és kész. Benne élek, része vagyok én is, ha akármilyen is, akkor velem együtt olyan. Másképp jobban tetszene esetleg? Akkor próbálok én olyan lenni...
Pontosan. Úgy érzem, hogy casual arra akarta helyezni a hangsúlyt, hogy milyen a rossz a "rendszer", pedig van egy optimista nézőpont is, miszerint mindenkit nem lehet megváltoztatni. [Gauss-görbe két vége, ugye? :DD]
Backtest és ami mögötte van