Mondtam már, hogy értem, hogy miről beszélsz. Most tényleg nem a ledumára gondolok. De mit vársz tőlem? Beszéljem le a saját papírom? Vagy intézzem el neked, hogy vehessél 110 forintért Wallist? Ott volt a lehetőség 110-115 között (vagy még olcsóbban) annyit lehetett venni amennyit csak akart az ember. Komolyan mondom, hogy szólok az érdekedben de valszeg nem fogok sikerrel járni:-)
Még annyit tennék hozzá, hogy az nem véletlen ám, hogy komoly alapok nem igazán érdeklődnek az M.L papírok után. Ez persze még változhat. Kötvénykibocsátással meg sem próbálkoztak... emlékeim szerint. A Wallis másik tőzsdei cégében az ALTEO-ban nagyon sikeres a kötvényprogram és nem a letelepedési kötvényprogramra gondoltam :- ) Valószínűleg itt is sikeres lesz a kötvény kibocsátás. Az árfolyam meg hamarosan megnyugszik valamilyen szinten.
Nem érzem az önellentmondást. A hosszútávot nem kell szószerint venni :-) Értem miről beszélsz de azt is, hogy miért beszéled le már napok óta a papírt. Talán két napja írtad, hogy a Mészáros papírok alulárazottak ehhez képest. Azóta már beismerted, hogy ez nem igaz:-) (legalábbis nem minden esetben nem igaz mert van olyan ami szerintem is alulárazott:, pl a Konzum de ott tudjuk mi az ok. Itt sem mindenki speka ám ... de az tény, hogy valóban a spekák tudják megmozgatni a papírt de azt is el kell ismerni, hogy itt komoly piaci szereplők is színre léptek és nem két forint haszonban gondolkodnak. De jelen írásod sok elemével már tudok azonosulni .
igen,ahogy nézem az a 3% kb realitás. 1.8 mrd /270m = kb 6,6 EPS 2017ben. 20as PEvel 132 Ft, de mondjuk 30-al optimistán kb 200. és amit írtál az lehet a cél,ami még csak terv. 20as PEvel 300. az autoipar PE értékeit találtam 15-20-at írnak az általánosra. lehet több,ha a profit marzsot"" Wallis gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó vállalatcsoportja, amelyhez négy vállalat, a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző tartozik, tavaly (vagyis 2017) 66,3 milliárd forint árbevételt, 1,6 milliárd forint üzemi eredményt és 1,8 milliárd forint adózott eredményt ért el."
de ki beszél hosszu távról, amikor itt óránként írnak az emberek, és napi 15%-ot emelkedik vmi? XDDD Nem érzed az önellentmondßast? Persze, hogy 10 éves tävlatban ez a cég sokkal stabilabb növekedést érhet el, mint ml papírok, és itt kisebb a kockäzat. 10 éves tävlaton!!!!!!!!!! De az itt író spekik 10 napos tävlatban gondolkoznak, kär ezen szépiteni....es nem a 10 évre befektetök toljäk fel naponta az ärfolyamot 10%-kal....
Aha... Mészáros papírt nem érdemes piaci céggel összehasonlítani. Szerintem sem :-) Arról se feledkezzünk meg, hogy ez a cég nem igazán függ a politikától. Minden kormány alatt eredményes volt. Ne gondold, hogy a mostani rendszer 1000 évig fog tartani. Más is gondolkodott már ezeréves birodalomban oszt láttuk meddig tartott :-) Emlékeim szerint te nem voltál régen ennek a rendszernek a híve. Vagy csak az idő szépíti meg a dolgokat.. nem tudom :-) Természetesen mint mindenben ebben is van kockázat de én hosszútávon jóval nagyobb kockázatot látok az M:L papírokban mint ebben. Ez persze csak az én véleményem ami senkit sem érdekel.
AutoWallis