A mai esés után úgy gondolom visszanéz az 1090-1095 környékére, majd újra lefele indul. Ezen a szinten érdemes lehet short beszállót keresni.
A tegnapi 4h visszapattanás egyértelműen kifulladt 1105-ön, további eses megerősítésre került.
USD index lassan befejezheti az esést, majd egy rövid időre északnak veszi az irányt. Mindemellett arany gyengül, így a további esése szinte biztosra vehető.
Az utóbbi időben nézegetem a certik forgalmát. Tökéletes kontraindikátorok a felvett pozícíók. Nemrég kiütötték a 1100-as arany certit, előtte jó nagy számok szerepeltek a forgalom oszlopban, miközben senki nem shortolt. Felmerült bennem egy gyanú de azt inkább nem írom le...
Mi volt a SPY ára 2014 április 6-án?
És mi volt forintban?
Mennyibe kerül most a SPY USD-ben?
És forintban?
Segítség képpen használd USDHUF-t.
"az hogy ma mit veszel mibol az 1 dolog es kesobb az 1 masik dolog..."
Dehogy másik dolog! Pont ez a lényeg!
Mit fogsz kapni a pénzedért?
Próbálj picit tovább lépni, ne ragadj le a pénznél, az nem lehet cél!
Én nem állítottam hogy az arany ára csökkeni fog. Fogalmam sincs hogy mit fog csinálni. Párszor már írtam, DOW/GOLD eléri a20-at, már 16 felett van és szépen emelkedik, gondolkodni fogok részvény/kötvényből átsúlyozni nemesfémekbe, de egyelőre semmi momentumot nem látok. Elvileg Te is momentum kereskedőnek vallod magad. Hol láttod?
Nem értem miért lovagolsz annyit az árakon, meg hogy merre fogmenni? Ha a vagyon megözésére kell, mindegy milyen áron veszed. Ha jön a bikapiac kapsz majd érte sok pénzt, ami ugyanannyit fog érni, mint mikor megvetted.
Én ugyan már azt hittem h mindenki tud róla....dehát mégsem.
Itt részletesen leírtam a fórumtalival kapcsolatos tudnivalókat: link
A mindenkit szivesen látunk az azt jelenti h: Mindenkinek örülünk!
(Tőzsdei tapasztalattól, számlamérettől függetlenül)
Saját magaddal adsz legtöbbet a közösségnek.
Nézegetem USD indexet. Nekem ügy tűnik, hogy 2015.07.24-2015.07.31 között eléri a 98,7->98,31 (idő haladtával csökken az érték) szintet, majd lefordul. Addig oldalaz, emelkedik. SP500 követni fogja, azaz akár új topp is születhet (nálam jelenleg 2137 a célár).
Nagy valószínűséggel ekkor éri el arany az 5of3 mélypontját. A chartos gépen 4H-n az alj 1081, 1D-n 1083.
Ha így lesz, akkor érdemes lehet felpattanni JNUG-ra, mert napokon belül elérheti a 17-es szintet, azaz duplázhat.
Nézd, ez egy speciális grafikon, másképp látod itt a mozgást.
Átfogóbb képet kapsz, hiszen három nap mozgását mutatja egyszerre, különböző szinekben: link
Ha a lap bal oldalán a live charts alatt a silverre klikkelsz, azt is meg tudod nézni.
Figyelgesd rendszeresen h "megszokd" a mozgásuk.
Én nagyon szeretem, sokkal több és "letisztultabb" információt ad mint a szokásos tőzsdei.
Most egy 4h dupla aljról pattanhat vissza arany, ennek a kifutását meg kell várni, és utánna kereshetünk jó short beszállót bármelyik fémben.
Egyébként igen, a válasz a kérdésedre, vagyis nagon valószínű.
De nem javasolnám az ezüstöt, mert annak sok a spreadja. Aranyat kónnyebben el tudod indítani, majd hamar nullába tudod húzni a stoppját.
Igen én osztom az álláspontod, mert valóban ezt a tendenciát látom én is. Ugyanerről írtam odaát, hogy felnőtt jópár generáció akiknek nincs kötődésük a nemesfémhez.
Szükség van rá, én nem is úgy fogalmaznék h a vagyonod megőrzése érdekében, hanem biztonsági tartalékként.
Nezd en ertelmes embernek tartalak es nem akarlak rabeszelni semmire, es eladni se akarok neked semmit...(segiteni szerettem volna)...
Szerintem rosszul latod, vizsgalod a fizikai aranyat...(szemelyes velemeny, akar tevedhetek is....)
Ugye te feltetted, hogy en tavaly aprilis.8-an kezdtem irni ide...
(es mint kereskedo en kereskedek aranybanyaszokkal)...
mi volt az arany ara 2014.apr.6-an???
es mi volt forintban??? (szoktal-e forintot hasznalni a hetkoznapjaidban???)
mennyibe kerul most az arany USD-ban???
es forintban???
az hogy ma mit veszel mibol az 1 dolog es hogy kesobb az 1 masik dolog....
Ha nagyon leegyszerusitjuk a dolgot vagy igazad lesz vagy nem.....(egyelore igazad van az arany ara USD-ban csokken....,
csokkent forintban is???)
es mi van ha nem lesz igazad es a kovetkezo evekben beleszaladunk hasonlo dolgokba mint korabban, mondjuk az arany ara emelkedik 5,10,20,30-szorosara....
fizikai arany 1 nagyon asszimetrikus befektetes....
Velemenyem szerint mnden konzervativ portfolio resze a fizikai arany, min. 5%-a a teljes vagyonodnak, mint biztositas a kiszamithatatlan esemenyek ellen....
szoval nezz meg 3 lehetoseget:
-az arany ara nem valtozik 10 evig, de megtarja vasarlo erteket mint azt tette tobb ezer evig
-igazad lesz es az arany ara csokken USD-ban, forintban is fog??? esetleg tobbet hoz mint 1 atlagos magyar allamkotveny (5%-a a tokednek hoz 4-8%-os hozamot esetleg picivel tobbet, persze most azt gondolod hogy az aranynak nincs hozama,de jelenleg forintban tobbet er mint a korabban; szerintem 316k tobb mint 290k)
-az arany par even belul beleszalad 1 bikapiacba...
Lehet hogy lufiban volt es kipukkadt, de az is lehet hogy nem vizsgaltad meg eleg figyelmesen es nem is volt Lufiban....
Sok sikert, nem zaklatlak tobbet arany ill. ezusttel!
;)
Arany-Ezüst