Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 21:42
Előzmény: #7999  Placa
hmhm...

persze hogy nincs jelentosege hogy letezem es annak se hogy te....
mindenesetre egeszen mas hullamhosszon mozgunk....
a kerdes inkabb mint taxisgyuszinal hogy melyik oldalon allsz....???

szerintem a NULLA-val vigyazz, szerencsesebb lett volna a nem sok vagy nincs hatassal...
;)

persze igazad van nem ertelek,de az tudom, hogy olyan hangulatod van hogy provokalj...
nincs is ezzel semmi baj....

ahoz kepest hogy nulla hatasal van rad csak sikert 1 kevesbe baratsagos valaszt kicsikarni beloled....

a bucsuzas pedig picit fxboy-os stilusra emlekeztet...pa...meg puszi....stb...stb
;)
Placa
Placa 2015. 05. 02. 21:24
Előzmény: #7994  Törölt felhasználó
feldobtam Neked egy labdát, játszhattál (értsd: élhettél) volna vele, de ehhez kellett volna egy parányi affinitás, de a jelek szerint még annyid sem volt :D

elárulok Neked egy titkot, de kérlek ne mond el senkinek: az én tőzsdén elért eredményeimre nulla, lassan mondom, hogy Te is megértsd, N U L L A hatással van az, hogy Te vagy bárki mit posztol ezen vagy bármely topikon a világ bármely pontján
nem kívánom hogy ezt elsőre megértsd, de talán 1, 10, 20, X év múlva majd megérted ... vagy nem :)
el sem bírod képzelni, hogy ennek a ténynek a sok-sok hónappal ezelőtti a tudatosulása mekkora erőt adott nekem és képzeld, ehhez még arra sem volt szükség, hogy Te egyáltalán létezzél :Ð

na további jó vergődést, pápusziéscsóközön ;)
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 14:24
Előzmény: #7997  Törölt felhasználó
koszi taxisgyuszi, igazad van nem keso beszallni a longba....
en picit korai voltam,de vannak akik nalam is korabban leptek longba...

szoval remelem hamarosan meglatod, hogy a long elobb utobb beindul es 1 gyonyoru bika piac veszi kezdetet a nemesfemek piacan....
HUF,AUD,EUR-ban mar elkezdodott USD-ban is el fog elobb-utobb.....

engem jobban erdekel, hogy mennyit kockaztatok ill. veszthetek mint hogy mennyit kereshetek, mert aki eletben marad a piacon az elobb-utobb szep penzt keres....

az ero legyen veled!
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 13:02
Előzmény: #7995  Törölt felhasználó
"...A gutaütés kerülget, amikor a pocakos taxisofőr szomszéd arról számol be, mekkorát kaszált az xyz befektetési alapon és mennek tájföldre nyaralni az egész pereputtyal."

A pocaktól eltekintve a többire látok némi esélyt. ÐÐ

Kedves Darth Kisvuk, yoda ajánlásával még neked sem késő beszállni all-in longba!! :o)))
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 12:29
Előzmény: #7995  Törölt felhasználó
"A medve piac beköszönhet a jövő héten és 5 év múlva is."

it's really kecsegtető!
ÐÐ
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 11:55
Előzmény: #7991  Törölt felhasználó
nem szoktam utasitani es helyre tenni senkit az a te szokasod ill. ugy gondolod hogy kepes vagy erre...

kerni szoktam ill. kerdeseket feltenni, amik nehanyszor kellemetlen erzeseket keltenek emberekben....(de errol majd maskor, ne lojjuk le ideje koran a poent...)

link
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 11:53
Előzmény: #7992  Placa
:)

"Forum temajaval kapcsolatban lenne velemenyed????"
hát persze, ha nem lenne mi alapján kereskednék?

;) (ezzel szerintem vigyazz)

hogy megosztom-e? nem
(ezzel a kijelentessel is ertekes informaciot osztottal meg magadro)
;)

hogy miért nem? nos az erre történő válaszadás igen messzire vinne
beszélni kellene a Maslow féle motivációs piramisról, az élet egyéb területein való boldogulásról, a frusztráltságról, a tiszteletről stb-stb.
ehhez jelenleg sem kedvem sem időm, majd egyszer talán ... vagy nem ;)

addig is gondolkodj el a tomegppszichologian ill. az alltalanos velemeny, kultura, tarsadalmi elvarasok es hiedelmek; es donteseket melyeket meghozol ill. azt gondolod hogy tudatosan teszed....
ill. hogy ez milyen veszelyeket hordoz 1 befekteto ill. kereskedo szamara...

Koszi a valaszt es minden jot neked!
emerald 2015. 05. 02. 09:32
Egy barátom a szakdogáját írja ehhez kért segítséget, ha bárki időt/energiát tudna szánni a kérdések megválaszolására azzal sokat segítene. Tudom nem keveset kérek, de hátha....

Ezzel keresett meg hármunkat, ha esetleg egyvalaki lenne innen is, már az is előrelépés:
"Szóval végkifejlethez érkezett a szakdogám, és szükségem lenne Öreg Iszapos szemű RÁJÁK(mint én), illetve szárnyait bontogató sasfiókák, vagy csak a tőzsde Farkasainak, vagy csak egyszerűen a Gordon Gekkók véleményére(mindenki tetszőlegesen sorolja magát). Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy van kb. 10 kérdésem amelyet meg kellene válaszolnotok, amolyan mély interjú keretében (lehetőleg nem igennel, nemmel, talánnal), hanem kifejtősen. A kérdések 2008 tehát a válság előőttről kezdődik és kb napjainkig tart, persze lehet várakozást is írni. Ha v.ki nem szeret írni hanem okos teló diktofonjára mondja nekem az is jó lenne. Szóval tudtok segíteni?"

Összeállítottam a kérdéseket, van köztük olyan amire bővebben lehet válaszolni és örülnék is neki ha így tennétek. Sok olyan kérdés is van amire elég az egy szavas válasz is . Segítségeteket köszönöm!
1, Mennyire érte váratlanul a 2008-ban beköszöntő válság?
2. Mit gondol a különböző alapkezelőket mennyire érte váratlanul a helyzet?
3, Mi volt az első reakciója?
4. Ön szerint az árfolyamzuhanásban mennyire játszottak közre a nagy alapok kitárazásai?
5. Ön szerint ki volt nagyobb pánikban?
6, Hogyan alakította át a portfólióját, a 2008 események sodrában?(részvény elad, államkötvény vesz, esetleg dax shorttal fedeztem magam, vagy befektetési alapot vettem, stb.,)
7, Jobb lett volna befektetési alapban tartani a pénzt?(nem ingatlan alapú)
8 Az első pofontól felocsudva, hogyan diverzifikálta a portfólióját?
9. Jobban bízott a nagy befektetési alapok kezelőinek szakértelmében és ide is allokált tőkét?
10. Számított rá, hogy hatalmas emelkedés bontakozik ki?
11. Figyelemmel kíséri a befektetési alapok teljesítményét?
12. Figyelembe szokta venni a bankházak előrejelzéseit?
13. Figyelembe szokta venni a guruk véleményét?(Soros, Mobius, Roubini, stb)
14.Mit gondol, a tőzsdei árfolyamok jól árazzák a jelen gazdasági helyzetet?
15. Ön szerint a befektetési alapok részesei voltak a nagy emelkedésnek?(ha igen mekkora %-ot csíptek el?
16. A válság után részvényt, állampapírt esetleg befektetési alapot kellett venni?
17. Ismeri a befektetési alapokat?
18. Ön szerint a befektetési alapok Amerikában népszerűbbek?
19. Ha igen, mi ennek az oka?
20. Ön szerint 5-10 éves viszonylatban részvényt vagy befektetési alapot esetleg állampapírt ésszerűbb venni?
Amennyiben kérdésen kívül van gondolat amit jobbnak tartotok, szívesen veszem!
Köszönöm a segítséget!
Adok egy email címet is ha v.ki oda akarja küldeni és nem a privátba szan@hotmail.hu
Placa
Placa 2015. 05. 02. 09:03
Előzmény: #7979  Törölt felhasználó
hát ez nem jött be, mondjuk túl sokat nem gondolkodtál el a dolgon :)
akkor üssétek csak tovább egymást lelkesen, osztjónapot!
annak a bizonyos Deáknénak a vászna jut eszembe rólatok... :Ð

"Forum temajaval kapcsolatban lenne velemenyed????"
hát persze, ha nem lenne mi alapján kereskednék?
hogy megosztom-e? nem
hogy miért nem? nos az erre történő válaszadás igen messzire vinne
beszélni kellene a Maslow féle motivációs piramisról, az élet egyéb területein való boldogulásról, a frusztráltságról, a tiszteletről stb-stb.
ehhez jelenleg sem kedvem sem időm, majd egyszer talán ... vagy nem ;)

Neked is sok sikert szép napokat!
Törölt felhasználó 2015. 05. 02. 06:13
Előzmény: #7963  Törölt felhasználó
csak még annyit,hogy mielőtt álszent önkétes rendörként próbálsz rendre utasítani,azért emlékesztetnélek a megérkezésedre,még anno a dax topicba.
ugyebár bemutatkozásként mindenkihez volt néhány barátságos szavad,miután gyakorlatilag mindenkibe belekötöttél,az érthetően nem túl kedves fogadtatásod után hamarosan,önkéntesen távoztál onnan,majd több új(azóta már kihalt-bár ezt a dax topicra jósoltad) topic létrehozása után itt kötöttél ki.
itt se nagyon tudsz olyan nicket említeni,akivel már ne vesztél volna össze,szóval maradjunk annyibnan,hogy ha itt valaki "hangulatot és feszültséget kelt"az a legkevésbé én vagyok,hiába próbálod ezt sugallni!amikor nem vagy itt,nem történik semmi hasonló,ezt azért lehetetlen nem észrevenni!
szóval jó,ha felismered végre,hogy a feszültségforrás itt valójában nem én vagyok,ez az állapot-bármelyik topicot tekintve-azóta van,amióta megjelentél és addíg maradni is fog,amíg itt leszel!
ez a nagy helyzet..
a megoldás pedig nálad van,csak annyit kell tenned,amit korábban a dax topicban is,venni a kalapod és elköszönni,ezzel gyorsan megoldhatnád a helyzetet,ha akarnád!

noreply üzenet,nem kell reagálnod,csak elkondolkoznod!

legyen szép..
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 23:57
Előzmény: #7988  Törölt felhasználó
Köszönöm Mester! Taníts!!! Még!! Még!!!

link

:o)))))
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 23:54
Előzmény: #7981  eurocent
nezz utana a naked short selling ill. short sell szabalyozasnak az usaban 1 eso piacon...
ill. market maker-eknel akik nem az US-ben vannak....
;)
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 23:52
Előzmény: #7987  Törölt felhasználó
na vegre kiderult mi is a problema...

az ero velem van....
;)
,de nem en allok a Dark side-on, hanem a kozponti bankok....

szoval keress magadnak 1 olyan Yoda-t aki tudja melyik a Dark side es melyik a helyes ut 1 fiatal padavannak....
;)

Legyen szep hetveged!
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 23:35
Előzmény: #7979  Törölt felhasználó
"crash pedig S&P500-ben nem 1200$ korul van hanem 500-800$ kozott...."

Neked nem lehet a kedvedre tenni Darth Kisvuk!

:ÐÐÐÐ

<padaván tgyuszi>
emerald 2015. 05. 01. 22:48
Előzmény: #7985  eurocent
Jó olvasni Titeket, tetszik ahogy segítitek-megértitek egymást....:)
de majd nekem mint nőnek is magyarázzátok el, mert lassan szőkének érzem magam.....:DD

Persze ezt némi öniróniával írtam, és természetesen nem várok semmit...;)
eurocent 2015. 05. 01. 22:23
Előzmény: #7982  Törölt felhasználó
AWSD: ment mail

McDee: Kösz az infót "Eurocent <= adjusted close-t kell nézni"
McDee 2015. 05. 01. 22:13
Előzmény: #7980  Törölt felhasználó
A shortolás tiltás nem probléma. Opciókkal elő lehet állítani í szintetikus stockot. Ezeknél a nagy likviditású termékeknél a bid/ask spread is csak 1-2 cent.

Eurocent <= adjusted close-t kell nézni. Abban benne van a split és a reverse split is.
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 22:08
Előzmény: #7981  eurocent
Nem tudom, nálam most a párjára, NUGT-re írja.
Törölt felhasználó 2015. 05. 01. 22:02
Előzmény: #7959  eurocent
Írtam mailt.
eurocent 2015. 05. 01. 21:55
Előzmény: #7980  Törölt felhasználó
"Egyébként szokott ezekre a 3x ETF-ekre short restriction lenni időnként, gondolom pont olyankor amikor nagyon shortolni kellene.:)"

Nálam 2 napja nem lehet a DUST-ot shortolni:) Vajon miért?

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek