Tök igazad van, 2014-től hasít a magyar tőzsde, 2017-től mészipapírok rásegítettek erre.Több cikk is íródott, hogy az utóbbi években nem nagyon lehetett veszteni itt, értékpapírszámlák duzzadtak, de sokan ki is szálltak, a legrosszabkor...
Azért ez az elmúlt években nem igaz. Nem csak a morzsa jutott a spekulánsoknak. Lehetett nagyon sok pénzt keresni és minden gond nélkül az egyszerű speki is meg tudta sokszorozni a pénzét. (Ez pl.: 10 éve még nem így volt, akkor örült a többség az évi +30%-nak is.)
Nagyon kell figyelni most a piacon, nem szabad engedni, hogy kitömjenek minket akármelyik papírban is! Nekünk mindig csak a morzsa jut, azt kell begyűjteni, mint a hangya. Kíváncsi vagyok zöld záró sikerül-e Akkonak...
Emlékeztek amikor a 4ig 1980 ról beszakadt 1500 ra? Amikor kiszélesítették a határidős sávot.. senki nem értette hogy miért, napon belül hogy ment a móka. Akkor a sok károgó azt nyomta hogy na most töm ki mindenkit a Meszáros Lórinc. Meg hogy kacsatömés libatömés stb. Kicsit hasonló az érzésem.
Én még1 mizériát várok az első magyarországi megjelenés után, de nem hiszem, hogy ekkor problémát okoz majd mint a mostani olaszországi helyzet. Ez előreárazás volt szerintem a piac részéről, még azért 1-2 gyengébb nap benne lehet a Bet-en itt a nagy média pánikoltatás miatt.
Azért ez más tészta, itt nincs még ellenszer, más kérdés, hogy lesz előbb-utóbb. A részvények meg a kevésbé jól tőzsdézőktől a jobban tőzsdézőkhöz vándorol , bár ezzel nem mondtam sokat ;)
Ennyi volt, lehet elhaladni. Remegő kezekből (soha nem tanuljátok meg a leckét??) biztosabb kezekbe került néhány papír, mehetünk fel. A vírushiszti még mehet pár hétig, a média nyilván rájátszik majd, aztán a jó idő véget vet a tömeghisztériának. Mindenesetre a tömegmédia manipuilációja, a primitív tömegek hiszterizálása világszinten nagyságrendekkel nagyobb gazdasági kárt okozott, mintha hagyták volna magától átfutni a fertőzést a világ lakosságán. Mint egy normál influenzánál. Ott sincs karantén meg egyéb hüleségek. Ehhh...
Akko Invest