Topiknyitó: Portfolio 2017. 07. 08. 22:22

A világ lázadásának még nincs vége: a csalódott emberek dühe nem csillapodik  

Ugrás a cikkhez
A globalizáció a világ népességének egészére nézve óriási hasznot hozott, azonban sokan rosszul jártak vele: õk a rendszer vesztesei, akik miatt a populista politikai erõk most nagyobb társadalmi bázissal rendelkeznek, mint valaha.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hellforceone 2017. 07. 09. 00:41
Előzmény: #5  szivacs
#6
Rosszul látod sajnos... nem a teljes megsemmisítésük a cél! A kérdésedre a válasz ott volt a szövegben, de persze belekötni, belemagyarázni azt, ami nem is megint könnyebb volt... amíg valakit nem érdekel az őt körülvevő világ működése, addig azt csinálnak vele, amit akarnak. Tájékozódni kellen csupán, semmi mást. Ez nagyon egyszerű, hiszen ma, az internet világában mindenre rá tudsz keresni, ki tudsz alakítani magadban egy képet és keress addig, míg ki nem derül, hogy valami fake vagy sem... A probléma ott van, mikor valaki csak a Facebookról vagy a Bayer Zsótika stb. oldalakról tájékozódik és mindent el is hisz, amit ott írnak... na, az olyanon tényleg nincs mit segíteni és megérdemli a sorsát! Persze gyűlölni fogja a világot, mert neki milyen szar, de odáig sosem fog eljutni, hogy esetleg önmagában is elkezdje keresni a hibát. Szóval senkit nem akarnak megsemmisíteni, a gyengék előbb-utóbb szelektálódnak. (A gyengék alatt itt most azokat értem, akik bár tudnák, képesek lennének kezükbe venni a sorsukat, de nem teszik, hanem a sült galambra várnak - csak mielőtt valaki aszociálisnak nyilvánítana)
szivacs
szivacs 2017. 07. 09. 00:00
Előzmény: #2  Rumata
#5
Szerinte a populizmus táptalaját a globalizáció vesztesei adják. Vajon miért kellene a vesztesek ellen még tovább harcolni? A teljes megsemmisítésük miért cél?
Phylaxa 2017. 07. 08. 23:06
Előzmény: #2  Rumata
#4
"Vagyis a populizmus ellen a közügyek teljes nyilvánosságával és az emberek lehető legkorrektebb tájékoztatásával lehet a legjobban harcolni." Na ezzel van a baj. Egyébként tényleg így van. :)
pitcairn2 2017. 07. 08. 22:30
Előzmény: #2  Rumata
#3
demokrácia = populizmus populizmus mindaddig lesz amíg demokrácia lesz
Rumata
Rumata 2017. 07. 08. 22:22
Előzmény: #1  portfolio
#2
"Rodrik a cikk végén még egyszer hangsúlyozza, hogy a populizmus előretörésében nem a globalizáció jelentette az egyedüli hajtóerőt. "Talán fogalmazzunk pontosabban.A populizmus terjedésének az égvilágon semmi köze a globalizációhoz.A populizmusnak kizárólag azokhoz a demagóg pártokhoz van köze, akik a tömegek tájékozatlanságával visszaélve rágalmak és ellenségképek gyártásával próbálnak szavazókat gyűjteni.Populizmus tehát mindaddig lesz, amíg a polgárok nagy többsége nem elég művelt és tájékozott ahhoz, hogy a demagóg lózungokat meg tudja különböztetni a hiteles információtól.Vagyis a populizmus ellen a közügyek teljes nyilvánosságával és az emberek lehető legkorrektebb tájékoztatásával lehet a legjobban harcolni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek