Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KKR13
KKR13 2024. 09. 02. 21:54
Előzmény: #55219  rice2

Örömmel konstatálnám a víziód beteljesülését, de azért én ennél szkeptikusabb vagyok a gyorsaságot és ígéreteket illetően. Az általad említett 400 milliárdos többlet érték jól hangzik, de mindenki tudja, hogy semmi sincs ingyen, Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, szóval az akár újabb kötelezettségvállalás vagy részvénykibocsátás útján valószínűsíthető.
Az persze nagyobb várakozásokat eredményez részemről is, hogy a még kevésbé fajsúlyos vagy "alvó", tervezett tevékenységek komolyabb eredményekkel járuljanak hozzá a csoport eredményéhez a jövőben.
Nekem tetszik az a vízió is, hogy a "fejlődő világ" felé is nyitnak (pl.: tenger alatti kábel).
Egy olyan országnak, amelyet kizsigereltek, megfosztottak számos (természeti, humán) erőforrásától és ezáltal monokulturálissá tettek az elmúlt évszázad során, annak nagyon nagy szükséges van ilyen projektekre, gazdasági szereplőkre, szóval én nemcsak az esetleges saját boldogulásom, hanem az országunk, nemzetünk esetleges sikerét is szívesen látom benne.
rice2 2024. 09. 02. 21:20
Előzmény: #55218  KKR13

Én is itt befektető vagyok. 1800nak már cirka 1 év alatt meg kéne lenni, mert jövőre már komoly eredményeket fog szállítani a cég. Én tényleg hiszem, hogy Jászai a beígért +400 milliárdos plusz értéke 2025ig majd látszódik az árfolyamban és akkor már jövőre 2000 felett lehetünk.
Sok itt az elégedetlen kicsi és nagyon sokan eladták, csökkentettek.
Ha a vezérek indítani akarják majd, innét könnyen feljebb tudják tenni.
Egyébként a 4IG majd "könnyen" kifizetheti 2031ben, mert addig a Rheinmetallal alapított közös cég is több országban jelen lesz és a hadiiparból hatalmas pénz folyik majd be. + a drónipar és műhold.
Most még sajnos minden csak viszi a pénzt, de 1-2 év és szinte majd mindenhonnét jön :D
Na azok lesznek majd a szép idők. Páran majd verik a fejüket a falba, hogy nem zsákolták 800 körül.
KKR13
KKR13 2024. 09. 02. 20:48
Előzmény: #55217  orbitalis

Elvileg 2031. decemberében ennek a cégnek a kötvénykibocsátásának 50 %-át, azaz valamivel több mint 193 milliárd Ft-ot ki kell fizetnie lejáratkor egyszerre és feltételezem akkor még lesz más kötelezettsége is, amit, ha megold az addigi üzleti eredményeinek terhére, úgy egy olyan dimenzióról lehet beszélni, ami nem 1.800,-Ft körüli árfolyamot indikálna, hanem jóval magasabbat.
Igen, ezek mind feltételezések, mert innen számítva 7-8 évről beszélünk, ami a mai világban nagyon hosszú idő, de az látszik, hogy ha csak a jelenlegi szint körül tudna teljesíteni (200 feletti EBIDTA) - aminél szerintem a stratégiai várakozások nagyobbak, már csak a most megismert növekedési lehetőségek egy részét is tekintve - , egyáltalán nem lehetetlen kategória.
Személy szerint én a következő években - ha nem lesznek nagy gubancok a  cégcsoport körül vagy a világban - apránként majd vásárolgatok a részvényből, de nem olyan várakozással, hogy annak gyorsan megtérülnie kellene, szóval vagy nyugdíjalapomnak vagy az utódoknak szánom. Néha kockáztatni és/vagy várakozni kell, hogy nagyobb dolgokban is reménykedhessen az ember. Nekem ez feltétlenül nehéz egy Ott-One után, de nem adom fel, és azt sem, hogy befektető legyek és ne spekuláns.
orbitalis 2024. 09. 02. 20:27
Előzmény: #55216  KKR13
10 évre a 3x-os árazás nagyon gyenge eredmény lenne, pláne, hogy már volt 1100Ft.
Azok, akik 800-1000 körül vették nem fogják verni a seggüket örömükben, ha 600-ról fog 3x-ni mondjuk 5 év múlva. Az egy 1800-as árfolyam lenne, ami 900-ról ippeg dupla inflációt nem számítva. 
Amúgy 10%-os éves növekedéssel 7 év alatt megvan a dupla, így a 10 év borzasztó gyenge teljesítmény lenne.
KKR13
KKR13 2024. 09. 02. 19:07

Megnéztem a féléves jelentést.
Tulajdonképpen a hitelállomány közel fele a kötvénykibocsátásból adódik, amelynek döntő hányada 6 %-os kamat ráfordítást eredményez évente. Amennyiben jól értelmeztem a dátumokat, akkor a törlesztés 2027-től indul be évi 10 %-kal.
Ezen felül a hitelállomány másik fele a Vodafone vásárláshoz kötődő banki hitel. Itt számomra zavaros a kép, hogy mikori törlesztés, milyen kamatfeltétel érvényes. Az egyik részénél szintén 5 éves türelmi időt láttam a hitel(tőke)törlesztés kapcsán, mint ami a kötvényeknél is fennáll, de feltételezem kamatot már itt is kell fizetni.
A jelenlegi működési (üzemi) eredmények alapján kb. 4 év alatt a kamat/hitel (tőke)tartozást ki tudja termelni a cég, de természetesen a kamatok erre még rájönnek (jelenleg több, mint 40 milliárd/félév lehet, mert tőkét nem sokat törleszthetünk még), azaz inkább jelenlegi szintű kb.5-6 évi működéssel a külső kötelezettségek teljesen kitermelhetőek.
Az értékcsökkenés és amortizáció az (90 milliárd/félév), ami nagyon negatívan érinti az eredményt, de ezek olyan ráfordítást jelentő tételek, amelyekkel nincs megegyező összegű pénzkiáramlás az év folyamán. Feltételezem ezen tételek jelentősen csökkenni tudnak a jövőben, igaz, ha folyamatosan lesznek újabb akvizíciók, beruházások, akkor nem feltétlenül, ám akkor a bevételek is jelentősen növekedni fognak.
Az amortizációt úgy kell elképzelni, hogy ha beruházok, akkor a beruházáshoz kapcsolódó ráfordításokat - azok eredményeképp létrejövő eszközöket - évek alatt számolom el eredményt csökkentő tételként előre meghatározott feltételek szerint.
Úgy gondolom, hogy ha cég normálisan tud működni (nemcsak rajta múlik, hanem a környezetén is, tágabb értelemben is) - és itt még csak a mostani dolgokat veszem figyelembe, amik már a működési környezetet jelenleg jellemzik -, akkor a következő évtizedben tényleg más dimenzióba kerülhet ez a részvény, bőven többszöröződhet a mostani árfolyam.
Ezt a részvényt hosszú távú befektetésként érdemes nézni, mert lehet, hogy még évekig nem lesz jelentősebb változás (akár csökkenhet is még innen az árfolyam), de ha mondjuk 5-10 éves távlatban gondolkodom, akkor nálam ez a legnagyobb lehetőséggel kecsegtető hazai részvény jelenleg.
Azt nehéz megmondani, hogy az amortizáció miképp fog alakulni, mert csak az immateriális javaknál láttam konkrétumokat.
Coobra 2024. 09. 02. 17:56
Előzmény: #55213  orbitalis
A nyugdíjas bácsit se lőtték le, aki azért szólalt fel, hogy a Vodafone tarifában legyen nyugger kedvezmény. Igaz, kuncogtunk rajta, de azt hiszem ez nem az a kategória.
Én változatlanul arra buzdítanék mindenkit darabszámtól függetlenül, hogy legyünk jelen, érezzék egy kicsit a nyomást.
orbitalis 2024. 09. 02. 15:30
Előzmény: #55211  Coobra
rögzített napirendi pontok mellett a 40K papírommal szerinted ki a faszt érdekel, hogy mit gondolok?
max rámszáll valamelyik csókos hatóság.
kell a tökömnek.
Atti67 2024. 09. 02. 15:25
Előzmény: #55211  Coobra
Így igaz.El kell menni,és kezet rázni,gratulálni a kopasznak ehhez a kimagasló teljesítményhez!
Coobra 2024. 09. 02. 15:01
Egy újabb éves minimumot írhatunk a mai nap margójára: 752 Ft 
5 hónappal ezelőtt ment itt a nagy sajnálkozás, hogy miért csak ketten mentünk közgyűlésre.
Szóval, most jelentették be a rendkívüli közgyűlést 2024. szeptember 30-ra.
Most sem akartok jönni????? Írjátok be szépen a naptáratokba, és legyünk jelen minél többen!!!
maxrisk007 2024. 09. 02. 14:32
Előzmény: #55208  orbitalis
+
maxrisk007 2024. 09. 02. 14:32
Előzmény: #55207  rice2
Az árfolyamon mikor fog látszani? Most semmit nem mozdul semmilyen hírre! Majd mi lesz azt senki nem tudja! Ami MOST van azt mindenki látja! Hír van de mozgás nuku!
orbitalis 2024. 09. 02. 14:30
A bét lényegi működése tehát, hogy amíg egy MBH bank vagy a MBHJB megy 20%-ot a semmire, addig egy állítólag giga telekom cég egy újabb piacszerzési hírre tovább esik.
rice2 2024. 09. 02. 14:04
Előzmény: #55205  orbitalis

"A vételárallokációs hatásoktól, illetve a pénzkiáramlással nem járó nem realizált árfolyamveszteségtől megtisztított, normalizált adózott eredmény 2024. első félévében -1,5 milliárd forintot tett ki."
1 átalakuló cégtől ez nem rossz. Sokan, más fórumokon és itt is sokkal nagyobb veszteségekről írogattak régebben és csődöt vizionáltak, mert azt várták, hogy majd a Digi és a Vodafon nem javul. 
Ne felejtsük el, hogy hatalmas veszteséges év után vette meg őket a 4IG.
Na nekik már tuti, hogy nem lett igazuk. 
Remélem nekem az lesz és jönnek a nyereséges negyedévek. 
Ezek szerint hamarosan megjelenik a cég Észak-Makedóniában.
 Mondjuk nagyon kicsi ott a piac. A következő másfél évben folyamatosan újabb rekord bevétel és ebitda lesz negyedévente és hamarosan jön a rekord nyereség is :D 
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240902/ujabb-balkani-piacra-lephet-be-a-4ig-707137760ft és 33milla
ronaldinyo 2024. 09. 02. 13:42
Előzmény: #55205  orbitalis
mi van? már a balkánt is elfoglalja orbán?"-egy magas embert megölnek akkor kezdődik a baj"
orbitalis 2024. 09. 02. 13:39
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240902/ujabb-balkani-piacra-lephet-be-a-4ig-707137
na még egy kis lóvé égetés.
lófasz nem lesz ebből rice q3-ban nem nyereség :):):)
orbitalis 2024. 09. 02. 13:37
Előzmény: #55201  rice2
hát szerintem itt ugyanaz van mint a deltában ami a kereskedést illetni.
tavalyi év q3-q4 végigmutyizták a kereskedésben.
össze vissza rángatták, adták egymásnak.
minden elmondható, de az hogy normál kereskedés volt, az nem.
pedig tök egyszerű a képlet: valaki kiszállt és megpróbálták piacon átadni a pakkot, hogy legyen forgalom.
fel lettek nyomva és le is állt az egész, jött a csorgás.
most is ott az emberünk a pakkokkal csak nem merik már egymásra adogatni.
lófaszjóskák.
maxrisk007 2024. 09. 02. 10:35
Előzmény: #55201  rice2
De azért írtad! Ami nem baj!
Én a Deltát szóba se hoztam, de Te ……
Szép jövőt mindenkinek!
maxrisk007 2024. 09. 02. 10:33
Előzmény: #55197  rice2
Nem a Deltáról van szó! Köszönöm, de nem fáj semmi! Neked viszont érezhetően igen. 
A cég az árral ön vallomást tett ezt akkor neked még fel kell dolgozni úgy érzem!
A jövő mindenhol szép és gyönyörű (pappíron)! 
Azt GONDOLOM eladás lesz belőle azért kínálnak rá vételt! Tudom, hogy azt írták hogy nem azért! Aztán majd mégis!
rice2 2024. 09. 02. 10:31
Előzmény: #55198  Törölt felhasználó

Én nem negatív példát akartam írni, csak azért említettem meg a Deltát, mert maxrisk a Delta miatt tette a megjegyzését. Én emlékszem amikor a 4IG nagy menetelésekor sokan jöttek onnét írogatni ide, hogy a Delta a következő ami majd 4X-ez meg 5X-öz. Sajnos sokan itt eladtak és ott jóval 100 felett szálltak a Deltába.
Hát azoknak írhatod, hogy a Deltával lehetett keresni. Amikor 400ft alatt volt, minimális forgalmak voltak.
Bennfentesek és a cég húzta fel. Szerintem ott hamarosan elesik a 70ft.
.
Itt nem az a lényeg, hogy megtépjék a 4IGét és utána menjen vissza. Én azt szeretném, ha 1 stabil, hosszam emelkedés jönne. Nyereséges negyedévek, évek és nagy osztalék úgy, hogy közben tudják fizetni a hiteleket.
767ft és 19milla

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek