Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 17:19
Előzmény: #65558  Bagi
Akkor tedd fel nekik a kérdésedet,én egyenlőre független vagyok! Viszont nem mentenék meg senkit,ha nem is leszek ettől népszerű.
A hitelt nem csak felvenni hanem visszafizetni is kell! Spekuláció volt az is, "devizások"!
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 17:11
Előzmény: #65556  Törölt felhasználó
...KIEGÉSZÍTÉS...!

...hogy félre ne lehessen értelmezni a kommentemben foglaltakat, SZÜKSÉGES figyelemmel lenni arra, hogy az Ítélőtábla, NEM A KERESETEMBEN foglaltakról (a PSZÁF hiba "kijavításáról", vagy "elutasításáról") DÖNTÖTT...!!!

...hanem, - szerintem -, JOGELLENESEN "megkerülte" a keresetemben foglaltakat, merthogy az alperes PSZÁF, - az ellen kérelmében -, arra tartott igényt (nem merte vállalni, a HIBA vizsgálatát!!!), hogy a kereshetőségi jogom vitatását bírálja el a bíróság...!

...tehát, szó sincs a keresetem érdemi elutasításáról, azaz, a PSZÁF HIBÁJÁNAK a törvényesítéséről...!

...gyakorlatilag, - "lóg a levegőben" -, ennek a PSZÁF HIBÁNAK a kijavítása...!!!
Bagi
Bagi 2013. 08. 07. 17:06
Előzmény: #65557  Hegyesi2
Lenne egy kérdésem Devizahiteles megsegítéssel kapcsolatba Fidesznyik "barátainkhoz" !!!

Az elmúlt 10 év árfolyam veszteségemet ugye megtérítik nekem is mert ez kb.=
Ők is spekuláltak ! Ők is rábasztak mint én !
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 16:59
Előzmény: #65556  Törölt felhasználó
Mivel a MNV nem volt többségi tulajdonos biztos,hogy köteles lett volna olyan ajánlatot tenni ami elnyeri a tetszésedet?
Mert ha igen akkor én is felszólítok egy kisebbségi tulajdonost,hogy tegyen nekem megfelelő ajánlatot a papírjaimra.
"SPEKULÁNS" nézet,ez miért lep meg téged?
Nem arról szól a tőzsde?
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 16:47
Előzmény: #65552  Hegyesi2
...röviden:

"...Rábával az ajánlat előtt 600Ft alatt is kereskedtek! Kaptatok egy ajánlatot 815 Ft-on,hol itt a megkárosítás?..."

...ez egy SPEKULÁNS "nézet"...!!!

...ugyanis, akad a "vételi ajánlat" megtételére törvény is...!
...ha meg van ilyen, akkor aszerint SZÜKSÉGES azt megtenni...!
...ez meg NEM ÍGY TÖRTÉNT...!

...pedig, a PSZÁF kapott e-mailben is, - még aznap -, JAVÍTÁSI FELHÍVÁST, amikor a BÉT-en megjelentette a HATÁROZATÁT...!

...oszt', mint közigazgatási Hatóság, a rávonatkozó törvény (Ket) szerint, "kutya köteles" lett volna, kijavítania, a SZÁMÍTÁSI HIBÁJÁT...!

...ám, nem tette, ezért került közigazgatási bíróság elé a keresetem...!
...ott meg, az Ítélőtábla 3 bírója "meszelt el", mondván hiányzik a kereshetőségi jogom...!
...mindezt annak ellenére, hogy VÉGZÉSBEN történt "elmeszelés" után, le is vezettem, hol HIBÁZTAK (hol jogellenes, az I. fokú "elmeszelés"), aztán II. fokon, már tárgyalást sem tartott a 3 grácia, - csak nem erőltetik meg magukat -, végül, egy hónapos kézbesítési idő után kaptam kézhez, a "meszelvényt", amit aztán el is számolhattam, a Strasbourgi kérelmem benyújtásánál...!

...ezt a "meszelvényt", - 1 éve -, feltettem ebbe a topikba, vissza is kereshető...!

...tehát az alapos kritikáim, messze nem egyediek, - ha már -, a nagyra becsült miniszter elnökünk is (:-)), Róna Péter is, no meg egy másik linkben, egy adó szakértő és Nantal45 is így látja...!
signal2
signal2 2013. 08. 07. 16:44
Előzmény: #65554  Hegyesi2
Ez nem terelés, hanem hozzáállás. Az ajánlat hibás volt, tehát nem szabadott volna jóváhagyni. De ma Magyaroszágon akármilyen törvénysértést el lehet követni következmények nélkül, nyilvánosan is.
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 16:17
Előzmény: #65553  signal2
Nem kell a terelés.
signal2
signal2 2013. 08. 07. 16:14
Előzmény: #65552  Hegyesi2
Ja, értem. Ha jó járok valamivel, akkor mindegy, hogy törvényes-e vagy sem?
Elképesztő!
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 16:05
Előzmény: #65551  Törölt felhasználó
Rábával az ajánlat előtt 600Ft alatt is kereskedtek! Kaptatok egy ajánlatot 815 Ft-on,hol itt a megkárosítás?
Azonkívül most is azt állítom,hogy nem volt kötelező odaadni!
Nyugodtan tarthattad volna a papírjaidat,de ha egyszer odaadtad, később vissza is vehetted volna 700 alatt./de mintha ezt írtam volna már/ :))
Úgyhogy az én véleményem határozottan az,hogy mindkét esetben jól lehetett járni az üzlettel.
Mellesleg nem kevés Rábám volt,amit már ezt megelőzően lejtmenetben szórtam ki kb.780 átlaggal.
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 15:50
Előzmény: #65531  Hegyesi2
...folytatás...!

"...Már régen meg írtam neked,hogy semmiben sincs igazad és akár a sóhivatalba is elmehetsz! :))..."

...hát én, - a helyedben -, nemigen "mosolyognék" ezen, - mert túl az én "tanuló pénz" veszteségemen -, a Rába is le lett értékelve részvényenként 425 Ft-al, HOSSZÚTÁVON...!!!

...ami meg az "igazságra" vonatkozó relativitásodat illeti, arról a 65364-es kommentemben írtam:

"......ami meg a bíróságok kritikus megítélését illeti, - alappal -, messze nem vagyok egyedül...!

"...A miniszterelnöknek igaza van abban, hogy a fenti kérdések megválaszolása nem a kormány, hanem a bíróság feladata. Sajnos hazánk bírói kara a feladat ellátására képtelennek bizonyult, eddigi tevékenysége inkább a problémakerülés és maszatolás jegyében zajlott, miközben a társadalmi és gazdasági helyzet egyre kritikusabbá vált. A jogállamiságot nemcsak kétes értékű „sarkalatos” törvényekkel, hanem a létező törvények hanyag alkalmazásával is szét lehet szedni. Ha a bírói kar nem képes feladatát ellátni, a nyomás a megoldásért elkerülhetetlenül a politikára terelődik. De a piacgazdaság nem a politika által összetákolt ad hoc megoldások, még kevésbé a visszamenőleges hatályú törvényalkotás, hanem a kiszámítható, gyorsan és hatékonyan alkalmazható jogrendszer alapján működik. Ha ennek biztosítására képtelennek bizonyulunk, a jogállam és a piacgazdaság egyaránt visszaszorul, majd eltűnik..."

link
watson
watson 2013. 08. 07. 15:34
Előzmény: #65548  Hegyesi2
írtam hogy milyen feltételekkel kellett volna kötelező ajánlatot tenni-e
tett egyet, de nem az előírt feltételekkel, nem fogtad? ;)
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 14:52
Előzmény: #65537  signal2
...el kellet menjek...!

...KÖSZÖNÖM a "helytállásotokat" (signal2, 1702, watson, fci)...!
...apránként, csak "kitanuljuk" egyszer, hogy - hogyan is kell "muzsikálnunk" -, a saját és a Rába érdekében...!

...még mindig "spekulálok" egy hatásos lépésen (még nem adtam fel), de még mindig más ügyben "hajtok"...!

...bocsi...!
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:51
Előzmény: #65547  watson
65540hsz-ben mit írtál? :)
watson
watson 2013. 08. 07. 14:48
Előzmény: #65543  Hegyesi2
rosszul tudod...
olvasd el az ajánlatot!
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:41
Előzmény: #65545  Törölt felhasználó
Nagyon értetlen és h...ye vagy .:))
Jogi fogalmakban meg pláne.
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 14:36
Előzmény: #65541  Hegyesi2
Hiába raksz még 100 felkiáltó jelet, ez kötelező volt. Amit a te értelmezésedben "nem volt kötelező" az maximum az, hogy nem volt a lófej az ágyban, vagy fizikailag odanyomott pisztoly a fejüknél. Ettől még egyéb verbális nyomásgyakorlás bőven volt.
Attól, hogy nem vagy tisztában a jogi fogalmakkal, attól még azok léteznek, és érvényesek.
Az pedig hogy hány éves vagy semmit sem számít az érvelésedben. Maximum abban a tekintetben, hogy minél öregebb vagy annál nagyobb szégyen ekkora tudatlanság és arrogancia párosa.
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:28
Előzmény: #65542  Törölt felhasználó
Itt nem pártokról van szó hanem üzletről,és ha valaki nem tud bizonyos veszteséget elkönyvelni vagy hülye az üzlethez kerülje el a tőzsdét!
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:25
Előzmény: #65540  watson
Kötelező ajánlatot tudomásom szerint csak többségi tulajdonos tehet,vagy arra köteles egy biz.százalék felett.
Amikor ezt az ajánlatot tették /MNV/nem volt többségi tulajdonos!
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 14:21
Előzmény: #65541  Hegyesi2
Jó pártkatona vagy! Az egyik legjobb Fidesznyik! :)))
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:19
Előzmény: #65539  Törölt felhasználó
Nem volt kötelező ajánlat!!!
Túl fiatal lehetsz ahhoz,hogy tőzsde ügyben engem felvilágosíts.:)
Valamit biztosan félreértetek vagy akartok magyarázni,nem véletlen pattant le az ügy minden bíróságról!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek