Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2013. 08. 07. 14:15
Előzmény: #65538  Hegyesi2
röviden:
- számítási hiba ki nem javítása az önmagában becsapás
- kötelező ajánlatot kellett volna tenni a Tpt szerint 1208-on, nem tettek, ez megint becsapás
- 815-ön beszálltak a többségbe, ezzel csorbultak a kisebbségi részvényesek jogai... ezért van előírva a kötelező ajánlat.
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 14:13
Előzmény: #65538  Hegyesi2
Ha már vitázol, akkor legalább a tényekkel és a jogi fogalmakkal tisztában lehetnél.

Vételi ajánlat 2. oldal, lap tetején első bekezdés ("Ajánlat" fogalom) az első két sort. Azt fogod látni, hogy TPT 68(1) szerinti KÖTELEZŐ AJÁNLAT.

Mindezt úgy, hogy a tulajdonosi szerkezet miatt nem tehetett volna kötelező ajánlatot csak önkéntest.

Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 14:01
Előzmény: #65537  signal2
"Egyesek még büszkék is rá"
Ezt nem tudom,hogy érted,ha rám gondoltál tévedésben vagy.
"A vételi ajánlatban számítási hiba volt" :))
Nem győzöm hangsúlyozni,hogy nem volt kötelező elfogadni az ajánlatot!
A sérelmeket akkor tartanám megalapozottnak ha kötelező ajánlat lett volna ami után kivezetik a tőzsdéről de nem erről van szó!!!
Ajánlatot kaptatok egy 600 Ft körüli papírra 815-ön ha jól emlékszem. Aki odaadta ráadásul vissza is vehette később 700 alatt. Magyarázzátok meg nekem ki lett itt becsapva. De inkább ne úgysem érteném! :))
Voltak már kifosztások a tőzsdén,pl.PICK esetében amikor a 10k körüli papírokért 4k körüli ajánlat volt és kivezették a papírokat !
A két eset nem is említhető egy lapon!
signal2
signal2 2013. 08. 07. 13:24
Előzmény: #65531  Hegyesi2
Tehát még egyszer: a vételi ajánlatban SZÁMÍTÁSI HIBA volt, emrt az egy részvényre jutó saját tőke megállapításánál nem korrigáltak a saját részvényekkel. Az ajánlatot élből el kellett volna utasítania a PSZÁF-nak, ehelyett 1 nap alatt elfogadta.
Ez ma Magyarország. Nemhogy büntetlenül folyik a korrupció, jogi gányolás, gazdaság szétcseszése, de egyesek még büszkék is rá.
sahara
sahara 2013. 08. 07. 13:13
Előzmény: #65535  pancserlama.
van valami hír a short-os kölökről?visszavette,vagy tartja még? :O

Mennyire örülhet aki 2 hete cserélgette a RABA-ját OTP-re... :)
pancserlama.
pancserlama. 2013. 08. 07. 13:00
Előzmény: #65534  sokmani
50 m forgalomnál változhat a trend .
sokmani
sokmani 2013. 08. 07. 12:55
Előzmény: #65527  pancserlama.
Szépen szedegetik össze a gyengéktől,arra ügyelve hogy azé ne kaszáljanak a mazsolák....
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 12:46
Előzmény: #65532  Törölt felhasználó
Jól van okoska,remélem azért okultál!
Nem biztos,hogy erről a szüleid tehetnek.:)
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 12:36
Előzmény: #65531  Hegyesi2
...na ide figyelj...!

"...További szócséplésnek semmi értelme..."

...emlékszem, a rettenetes "tudásodra", - nem is felejtem el -, egyhamar...!
...remélem nem haragszol azért, hogy kedves szüleim, ennyire hülyének, "gyártottak" és neveltek...!
...még Simicska is rögzítette, hogy az alkotmányunk tartalmazza, a "hülyének lenni" jogát...!

...:-(((...!
Hegyesi2
Hegyesi2 2013. 08. 07. 11:51
Előzmény: #65529  Törölt felhasználó
Már régen meg írtam neked,hogy semmiben sincs igazad és akár a sóhivatalba is elmehetsz! :))
Főleg azért mert nem volt kötelező felajánlani a papírokat,tehát nem kényszerítettek semmire !
További szócséplésnek semmi értelme.
zolaaa 2013. 08. 07. 11:43
Előzmény: #65529  Törölt felhasználó
hát igen, ha az 50% feletti részt az állam eladja valakinek pl. 1500-ért akkor joggal érezheti becsapva magát mindenki aki odaadta nekik

ezt nemigen vállalják be 2014-ig

tehát marad az srv vagy lakosság verzió
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 11:21
Előzmény: #65524  Törölt felhasználó
...hmm...!

"...Viktor már sokszor elmondta, hogy korábban csúnyát bukott a rábán, és soha többet. (Inkább synergont vesz. Valamivel buknia is kell..)..."

...na, EZ AZ...!!!

...tudod, én is tudok ám "bukni", - nem is kicsit -, csakhogy, AKKOR "betudom" magamnak...!

...na de, a Rába esetében, - akik odaadták -, a "vételi ajánlat" SZÁMÍTÁSI HIBÁJA okán BUKTAK(!), részvényenként 425 Ft-ot...!

...én is "odaadtam", ám a JAVÍTÁSI "jogfenntartó nyilatkozatom" OKÁN, (röviden) "ELZAVARTAK", melegebb éghajlatra...!

...nosza "bepereltem" a PSZÁF-ot, a HIBÁJA okán, mire fel, a magyar bíróság, - JOGERŐSEN közölte -, hogy részvényesként, "UGATÁSI JOGOM" az ugyan "NUKU"...!

...a "csalásnak tekintett" következmények viselésére, azonban lehet jogom...?

...aztán Strasbourgnál sem jártam sikerrel, - ma sem tudom pontosan hogy miért -, valószínűleg lekéshettem a határidőt, egyetlen nappal, stb...!

...aztán, "bünti" feljelentést is tettem, - ott meg -, "kimosták a fogamat" azzal, hogy "csalás bünti", csak már bekövetkezett kár esetén létezik...!!!

...stb. stb. stb...!

...ezek után, akik már "bekasszírozták" a kényszer "buktát", messze nem csodálom, hogy már csak BIZTOSÍTÉKOK mellett vállalnak kockázatot, "állam apu" mellett...!
watson
watson 2013. 08. 07. 11:00
Előzmény: #65519  tigus7313
"babérokat nem tudja learatni ez a kormány, mert semmi olyat nem tett,"

miért, ez akadály volt eddig? megvédték a nyugdíjakat, takarékokat, devizahiteleseket ...
ha azt mondják valakire hogy védjen meg téged Orbán Viktor, rögtön összerezzen ... ;)

"a Rába miért maradna ki a portfólióból"
adja magát hogy ez egy tartalék papír lett, és nemhogy ne maradjon ki, hát minek vegyenek agyonsarcolt (tiltott) cégeket, mikor egy tűrt vagy reményeink szerint támogatottat is vehetnek?
bankoknak KO /bankadók, energetikai cégeknek KO /Robinhood és rezsi adók, távközlésnek KO /kábel és multi adók, a gyógyszereseknek se jósolok sok jövőt márcsak az Orbáni tolvaj hagyományokra is tekintettel...
...persze jön még kutyára villamos, de addig is itt ez a gyöngyszem ;)
pancserlama.
pancserlama. 2013. 08. 07. 10:53
Előzmény: #65524  Törölt felhasználó
Ha mert bukot azt mondta hogy soha többet akkor kis hal a pasi !
Pénzbe szubjektívitást vinni ?!
Nem szabad rádízni a zsét !
pancserlama.
pancserlama. 2013. 08. 07. 10:49
Előzmény: #65525  Cyberslider
Kálimedenycé
Cyberslider
Cyberslider 2013. 08. 07. 10:43
Előzmény: #65523  pancserlama.
Hol vagy láma? Ha Zamárdiban, nézz be hozzám :))
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 10:41
Előzmény: #65519  tigus7313
"üzenet Plotinusnak is :)"

Viktor már sokszor elmondta, hogy korábban csúnyát bukott a rábán, és soha többet. (Inkább synergont vesz. Valamivel buknia is kell..)
pancserlama.
pancserlama. 2013. 08. 07. 10:36
Előzmény: #65521  Törölt felhasználó
Asszem itt már nagy baj nemlehet !
Lemegyek a vízre csajokat nézni !
Hajrá fiúk !
Tessék ráülni a papírra
Megbízhatóan fogja hozni a napi betevő szóval a fokhagymáslángos és a házmester árát !
Cyberslider
Cyberslider 2013. 08. 07. 10:26
Előzmény: #65517  Törölt felhasználó
Kezdek örülni, hogy a részvény vásárlás ügyében annak idején nem voltak hajlandóak velem foglalkozni az unicreditben (ott ültem du. 3tól zárásig, aztán elküldtek, hogy zárnak, jó mi?)
Törölt felhasználó 2013. 08. 07. 10:25
Előzmény: #65503  atikasz
Szerintem ez a meccs teljesen nyitott még. Ha nyernek is, újabb 4 évet ilyen gazdaságpolitikával már nem élnek túl. Főleg, ha kicsit beborul odakint az ég. Szóval változás lesz, bárki is nyer.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek