Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
atikasz 2012. 12. 27. 19:08
Előzmény: #62238  atikasz
most már ki lehet jelenteni,hogy nem lett meg az igért 1000ft-os ár évvégére:-(
nem hiszm,hogy holnap több mint 17%ot menne felfele:-)(

valaki rákérdezhetne pintérnél,hogy mi a vélweménye.
Törölt felhasználó 2012. 12. 27. 19:06
Előzmény: #62237  hali
Érdekes lehet, hogy melyik "telken" teszik ezt:

"Tovább bővít Magyarországon az Audi
2012. december 27. | 16:08 "
atikasz 2012. 12. 27. 19:05
Előzmény: törölt hozzászólás
791-769
hali
hali 2012. 12. 27. 17:22
Előzmény: törölt hozzászólás
Szia!

Erre én is kíváncsi lennék:)?

Soha nem mondom,hogy nem mehet egy részvény bárhova,de én szinte kizártnak tartom,hogy 820ft-830ft alá esne.

A menedzsment vételeinek átlaga 830ft körül van eddig,amivel szerintem a 830ft alatti piac darabszámait ki is szívták a piacról(több ,mint 20 k-nál tartanak).
Ez azért jó mivel később nem jelennek meg eladóként,csak maximum névérték felett,nem öntögetik vissza ,mint a kisebb spekik.
Én várom,hogy újabb adagokat vegyenek még,hisz utoljára jóval 900ft felett is vettek.

Szóval én sokkal alacsonyabbra nem várom innen a részvény árfolyamát.

A névérték,ha idén már nem is sikerült(én arra számítottam,hogy igen),de szerintem max az első negyedév végén meg lesz majd.
Azért az innen már +17%.(nem rossz kamat 3-4 hónapra).
A kockázatot ennél a részvénynél én minimálisnak érzem.

Üdv:hali

ui.:Mondjuk azt nem értem,ha annyira fel szeretnék tornászni az árfolyamot legalább névértékig,de inkább persze tovább,akkor ,miért nem vesz saját részvényeket maga a cég?
Nem kellene nagy darabszám a névértékhez(szerintem max. 50k elég lenne),de az 1200ft-hoz se gondolnék többet 150k-nál.
balentum 2012. 12. 27. 16:59
Törölt hozzászólás
d_mode
d_mode 2012. 12. 27. 16:20
Előzmény: #62234  Törölt felhasználó
de jól tettem,hogy kis veszteséggel kiszálltam belöle.
rettenetesen erötlen volt.
és ha a 850 ft elesik,a rést simán betöltheti,az a minimum
Törölt felhasználó 2012. 12. 27. 15:54
Előzmény: #62233  Törölt felhasználó
Nekem már nincs miből! :))
Törölt felhasználó 2012. 12. 27. 15:42
Előzmény: #62226  Törölt felhasználó
856? Lassan érdemes lenne venni? Nem?
cree1 2012. 12. 27. 15:31
Előzmény: #62224  watson
Watson, kíváncsi vagyok, hogy a külföldi alapokat, és a malájt hogyan akarod rávenni, hogy vegyék vissza a papírt, ha nem akarják?????????
Őszintén, kíváncsi vagyok!!!!!!!!
cree1 2012. 12. 27. 15:28
Előzmény: #62225  tigus7313
pontosítok a busz kooperációt...
cree1 2012. 12. 27. 15:27
Előzmény: #62228  Gomez
Nem tudtam Gomez, hogy csak magyar emberek vásárolhatnak magyar papírokat...
cree1 2012. 12. 27. 15:26
Előzmény: #62224  watson
Kedves Watson,

Ha egy külföldi vesz a magyar piacon, az sohasem közvetlenül a magyar brokerral, bankkal tárgya, hanem saját ügynökének adja a megbízást. Az alapok többségének is külföldi letétkezelőknél, legjob esetben is elszámolóházaknál van számlájuk, de a megbízás egy magyar tőzsdetagon, illetve KELEr klírongtagon keresztül számolódik el.
Tehát amikor a BONY egy ügyfele megbízásából beadja a megbízást az Unicredit Londonnak, akkor az az Unicredit Budapesten keresztül teljesül a KELER-es számlán. Ha utánaszámolsz, akkor ez minimum a 4 lépcső...
Gomez 2012. 12. 27. 12:13

Ez is valami vicc lehet csak: "....egy háromszoros letéti láncon keresztül hogyan próbálod meg egy esetleg jeligés, esetleg postafiókos ügyfél elérését...."

Rv tulajdonos mint postafiókos ügyfél? Értékpapírszámla nyitáskor még a kutyám oltási könyvének a számát is felírják. A NAV ne tudná a rv tulajok adatait?

Vicces egy faszi ez a cere gyerek...
Csak úgy dől belőle a... - a "hozzáértés".

Törölt felhasználó 2012. 12. 27. 11:03
Előzmény: #62226  Törölt felhasználó
hajrá Rába!
hol az a névérték?
Törölt felhasználó 2012. 12. 27. 10:18
Az országban minden jó a Fidesztől származtatik. :))
tigus7313 2012. 12. 27. 10:15
Előzmény: #62223  cree1
"még ha az állam most el is intézi a Volvo koooperációt."

ha-ha, ugye ez csak vicc volt...
watson
watson 2012. 12. 27. 08:54
Előzmény: #62223  cree1
Hidd el értem, és az adásvételi szerződést is láttam, amiben nincs semmilyen láncról szó, simán eladó és vevő azaz tulajdonos állt egymással szemben.
Ezek közül melyik szerepkő hiányzik szerinted? Szerintem egyik sem. (Az extremitást feltételezve létezhet megszűnő cég, de annak a felszámolója/végelszámolója rendezheti a dolgát... de most ebbe ne menjünk bele)

Szóval az eredeti állapot helyreállításának nem látszik semmilyen akadálya. Az idő eltelte nem ok, ha a szerződés érvénytelenségét időben kezdeményezik.

De ha az alapértelmezés szerint ésszerűtlenül nehéz feladatnak látná mondjuk egy bíró, akkor is orvosolni kell a jogsértést valahogy, pl. abban az értelemben mindenképpen kivitelezhető, hogy az államnak álljon vissza a törvénytelenül szerzett joga előtti állapota, azaz 25% alatti tulajdonrésze ;)
(természetesen ha megállapította a bíróság a törvénytelenséget, ami a korcsma szerint az volt ;)

Egyébként az egyik fél jóhiszeműsége a törvény nem ismeretére nem alapítható és a szerződés érvénytelensége okán az eredeti állapot helyreállítása szempontjából egyébként is irreleváns.
cree1 2012. 12. 27. 07:17
Előzmény: #62218  watson
Watson,
Nem érted, amit írok: az eredeti állapot nem állítható helyre. Nemcsak azért, mert nem volt törvénytelen a felvásárlás, hanem azért, mert már nincsenek is meg azok a szereplők, akik az eredeti felállásban résztvettek, másrészt nem kötelezhetőek évek múltán a visszavételre, ha egyébként törvényesen jártak el. egyébként is nagyon kíváncsi volné, hogy egy háromszoros letéti láncon keresztül hogyan próbálod meg egy esetleg jeligés, esetleg postafiókos ügyfél elérését...

Nem mellesleg alap sincs, aki kisebb állami tulajdon mellett beszálna, akár 50% alatti -még ha az állam most el is intézi a Volvo koooperációt.
pf2 2012. 12. 26. 00:24
Előzmény: #62215  pancserlama.
legutoljára , amikor Icával beszéltem a kocsmában - régen - még bőven 1500 Ft feletti részvényeimre könnyen adott hitelt.

Ma - ha meglenne - már csorónak tartana és kidobna a kocsmából bélával együtt.....
pancserlama.
pancserlama. 2012. 12. 25. 14:26
Előzmény: #62215  pancserlama.
Békés, boldog Karácsonyt !

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek