Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
cree1 2012. 02. 01. 10:00
Előzmény: #53509  Törölt felhasználó
1702
amit írsz annak alapján a felvásárlási minimumár 815-ös értéke nem törvénysértő. Az összkép sehol sem szerepel a felvásárlásra vonatkozó passzusokban. Ez ahhoz adhat információt, hogy valaki az elfogadásról döntsön szabad akaratából.
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 09:48
Előzmény: #53578  pancserlama.
Semmi jóra nem számíthat a MAGYAR, amíg OV "az erdő kapitánya" , nem mintha a többivel jobban járnánk.

Száz szónak is egy a vége.
"Egyik kutya....."
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 01. 09:24
Előzmény: #53577  Törölt felhasználó
Az, főleg ez a sok cefre (illat)
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 09:14
Előzmény: #53576  pancserlama.
Ezek a dolgok gyomorforgatók.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 01. 09:12
Előzmény: #53574  Törölt felhasználó
Mert nehogy az legyen, hogy az kiabál, akinek a háza ég….
De szép is a magyar nyelv..
Nem zörög a….stb stb
Szóval pf és a többiek azt irják, 3 e érne a Rába ha nem húznánk le)))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 01. 09:09
Előzmény: #53573  Törölt felhasználó
Sőt a pozitív dolgokat negatívnak állítják be….
Bezzeg azt nem hangoztatják, hogy Győrben van a Győri édes……
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 09:07
Előzmény: #53573  Törölt felhasználó
Undorító a Pf. is ahogy a Rába-val kapcsolatban cikkezik.

815Ft-os vételi ajánlat:

"ez az ár 30%-kal magasabb az ajánlat előtti piaci árnál"
Ehhez a megállapításhoz minimum egy egyetem kell.

_ a felfüggesztés előtti kereskedési napon a részvény +7%-ot emelkedett.
( ki vette, miért, tudott az állam ajánlatáról? )
EZT A DOLGOT MIÉRT NEM FESZEGETI SENKI????
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 08:56
Előzmény: #53572  pancserlama.
Sziasztok.

Ez ismét egy lejárató kampány.
Bezzeg,ha majd az Állam 100%-ban tulajdonos lesz,akkor ismét milliárdokat ér, eddig szó se esett ilyen dolgokról.
Most minden negatív dolgot kihangsúlyoznak, a pozitív dolgokat elbagatelizálják.

pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 01. 08:28
Előzmény: #53567  Diana9024
Jó reggelt !
Döbbenten olvasom a szeszgyár közelségéből fakadó leértékelési fikciókat!
Hölgyeim uraim !
Tévedés!
A szeszgyárközelsége, figyelembe véve a jogilag támadhatatlan, rendészetileg szabályozott, ingyen piálás lehetőségét, ez kimondottan értéknövelő tényező.
Javaslom a pereskedőknek keresetünk módosítását az eddig nem ismert, új információra hivatkozva.
Még pedig akként, hogy a 6 milliárdos érték 9 milliárd.
Nem utolsó sorban, mint tudjuk a 69 es jogi felállás a számmisztika szerinti (is) a perkimenetelére kedvezőleg foghatni.
Diana9024 2012. 02. 01. 01:55
Előzmény: #53569  Törölt felhasználó
Nantal, ezen a címen találsz egy ábrát a városréti fejlesztésről. Úgy gondolom, az egész a Rába telken van. Talán 3 épület valósult meg, a többi ábránd (?):

link

És a link oldalon megtalálod a Rába telket, a Széchenyi hídtól keletre, a Budai úttól északra, a Dunától délre.
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 00:37
...hmm...!

...nálunk meg egy "döggyár" működik...!
...már kitelepítették...!

...ám amikor nem a szabványos, lég tömör és tisztára mosott, hanem a "sittes", de letakart konténerben "húz el" egy szállító jármű, akár üresen de mosatlanul, akár rakottan "döggel", olyan illatfelhőt hagy maga után, hogy ahhoz képest, a szeszgyár illata, üdítő légfrissítő hatású...!!!

...na, ilyenkor hálás dolog, a tömegközlekedésre vácsorogni...!!!
...vagy épen kinyitni a kocsi ajtaját és "bezárni" az illatfelhőt...!!!
Törölt felhasználó 2012. 02. 01. 00:06
Előzmény: #53566  rockmaster
...Kedves "rockmaster"...!

link ...itt ez a link, tisztelettel kérném, hogy a 2. oldalon található TERVBEN, "igazítson el", hol is van a "szeszgyár" és esetleg a többi felsorolt intézmény...!

...tudom nem lesz egyszerű, leírnia, de mégis szükségem lenne rá,a pervitelemhez...!

...másrészt, a Mosoni Duna partrendezése, bizony nem kis jelentőségű, pozitív értékirányban...!
...KÖSZÖNÖM az információkat...!
...merthogy, Öntől kb. 500 km-re, K-re élek...!
rockmaster 2012. 01. 31. 23:26
Én a Városréttel szemközt lakok a Duna túloldalán, de semmit se érezni belőle, max évente talán 4-5 nap van olyan, amikor igen. Amúgy amióta az eszemet tudom (70-es évek óta), azóta ez ott áll és termel:)
Jó Éjt!
Diana9024 2012. 01. 31. 23:18
Előzmény: #53566  rockmaster
Szia!

Hát akkor még az is elképzelhető, hogy előbb - utóbb Városrétre költözöm.

De csak akkor, ha megszűnik a szeszgyár miatti ipari illatfelhő.
rockmaster 2012. 01. 31. 22:51
Előzmény: #53563  Diana9024
Szia!

Én győri és Rába részvényes révén hozzászólnék:
az említett két gyár közelsége nem jelent semmiféle kockázatot. A Városréttől ezek jóval odébb helyezkednek el, a két gyár és a Városrét között van az Árkád, Interspar, Szeszgyár, valamint a régi lenszövő csupasz területe, ahol tudomásom szerint szintén valamilyen áruház épül majd. Annak jóval nagyobb hatása lehet majd, de semmiképpen se negatív értelemben.
Ami pozitív hatású lehet, és azt hiszem erről kevés szó esett itt, az az, hogy az északi oldalon ezt a területet határoló Mosoni-Duna folyó partja elég szabályozatlan, és idén elkezdődik ezek rendbetétele, remélhetőleg a mederé is. Ezzel mindképpen vonzóbb lehet a Városrét a később betelepülő lakosoknak. Én abszolút bizakodó vagyok.
Diana9024 2012. 01. 31. 22:41
Előzmény: #53564  Törölt felhasználó
engem csak a szeszgyár bűze zavart.

azt nem tudtam, hogy még most is működik és nem telepítették ki, a Rába telektől jó messzire.

azután még egy kérdés: milyen minősítésű/besorolású a Rába telke? Ipari övezet-e, vagy olyan-e már, amin lakóparkok is épülhetnek?

én beragadtam néhányszáz Rába részvénnyel, szeretném minél magasabb áron eladni. Persze fantáziám úgy 3K körül mozdul meg.
815-ön veszteséget realizáltam volna.
Törölt felhasználó 2012. 01. 31. 22:30
Előzmény: #53563  Diana9024
Ha az összes győri üzemet felsorolod, akkor hosszú lesz a lista.. :)
Diana9024 2012. 01. 31. 22:26
Előzmény: #53562  Diana9024
És akkor még nem írtam arról, hogy a Rába telkétől délre kb. 1 kilométerre található a Pannonflax gyára.
Egyszer jártam Pannonflaxnál, osztalékot vettem fel és új osztalékszelvény-ívet kaptam. Jó régen lehetett, még a demat korszak előtt.
Akkor ott nem éreztem környezeti ártalmat.
Azt sem tudom, jár-e a len ipari feldolgozása környezeti ártalommal.

Talán a közelben lakókat kellene megkérdezni arról, jelent-e a Rába telek piaci értéke szempontjából kockázatot a Pannonflax gyár, meg a Graboplast gyár közelsége?
Diana9024 2012. 01. 31. 22:17
Előzmény: #53560  madridista_
Jól sejtem-e, hogy ez a szeszgyár a Rába telkébe beékelődve található?

Kb. 4 - 5 éve jártam Győrben; akkor már létezett az Árkád bevásárlóközpont, sétáltam egy kicsit mellette Városréten, kívülről nézegettem a 2 - 3 új lakóépületet.
Kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy Győr Városréten ingatlant vásárolok.

Az ott-tartózkodásomkor azonban az orromat iszonyú ipari illatfelhő töltötte el.
Vagyis a szeszgyár bűze - szerintem - belengi egész Városrét területét, miáltal a Rába vitatott értékű telke ezáltal értéktelen marad mindaddig, amíg ezt a szeszgyárt ki nem telepítik onnan.
Ismétlem: én az ipari bűz miatt menekültem, ilyen alapon a Rába telek a bűz miatt eladhatatlan, vagyis reális piaci értéke a bűz miatt nulla.

Kitelepíteni a szeszgyárat, minél hamarabb!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 01. 31. 15:19
Előzmény: #53560  madridista_

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek