Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 03. 05. 01:00

PANNERGY  

Közkívánatra.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider szerda, 16:34
Előzmény: #174394  oldrider
Aki annyira szereti, hogy mínuszol, majd vigyen neki kaját a börtönbe!
oldrider szerda, 16:31
Előzmény: #174398  balentum
Hát ez érdekes. 5 évig nyilvántartják, utána eistandolják? Ne történjen ilyen, de ha netán valaki elpatkol, hisz már mondjuk most sem százas (mint pl. én), nem tölt most ki űrlapot, öröklési dolgok elhúzódnak, akkor az örökösöket kisemmizik az osztalékból? Most vagy van részvényem a megfeleltetés napján vagy nincs. Ha van jár az osztalék. Ez valami sumák dolog megint, de, hogy nem a kisbefektetők érdekében találnak ki ilyesmit, az biztos!
balentum
balentum szerda, 16:01
Előzmény: #174397  oldrider
Felhívtam őket és azt mondta egy kis hölgy, hogy amennyiben nem nyilatkozik a tulajdonos akkor nyilvántartják (talán 5 évig), de nem vehető fel.
Nem biztos, hogy a legilletékesebb válaszolt.
oldrider szerda, 15:45
Előzmény: #174396  balentum
Jó kérdés! Én sem szeretem ezeket a fölösleges dolgokat. A Panny elég különlegesen viselkedett a saját részvény vásárlásai kapcsán is. Más cégeknek nem okozott gondot a tőzsdei vétel, meg tudták oldani büntetés nélkül. - Ők nem. Most az osztalék kifizetést sem tudják (akarják) megoldani úgy, ahogyan a többi cég. Majd valaki Panny főtudós talán elmondja, hogy miért van ez és valóban, ha nem nyilatkozom mi a helyzet?
balentum
balentum szerda, 15:33
Előzmény: #174395  balentum
Vagy ha nem nyilatkozom, akkor lenyúlják az osztit??
balentum
balentum szerda, 15:32
Előzmény: #174393  oldrider
Én sem értem miért "tornáztatják a részvényeseket, miért nem lehet úgy ahogyan a többi papírnál?
Vagy azt akarják, hogy aki lusta inkább dobja el?
B@sszák meg.:(((
oldrider szerda, 15:19
Jah! Majd elfelejtettem, bár gondolom Ti is hallottátok: Seszták puci nyakán egyre szorul a hurok!
oldrider szerda, 15:16
Sziasztok! Az Erste most küldött egy tájékoztatót a PannErgy osztalék fizetésével kapcsolatos teendőimről. Lényege, hogy ők, mint számlavezetők nem tudnak az ügyemben eljárni, szept. 30-tól kell majd letöltenem a Panny honlapjáról egy nyilatkozatot, majd azt kitöltve visszaküldeni. Hát, ha ez az ára, legyen, de eddig ilyesmire még soha nem volt szükség, pedig a kb. 30 év alatt sokszor sokféle magyar és külföldi cégtől kaptam már osztalékot, köztük egyszer a Pannytól is. Változnak az idők! A Panny kutatási, fúrási, pályázati projektjei egyszerűsödnek, az osztalékra jogosult befektetőik bürakratikus, adminisztrációs terhei növekednek. Valakinek biztos így jobb!
oldrider 2026. 09. 18. 09:56
Előzmény: #174390  signal2
Csupa jó hír! Nem vagyok igazságtalan: az előző kormány is igyekezett a forrásokat megteremteni, de azt akarták, hogy a támogatásokat az oligarchák, a  csókosok kaparintsák majd meg. Ennek kimunkálására szerencsére már nem volt idejük. Jobb lesz, hogy most egyszerűbben és szakmai alapon osztják szét a projekteket és a támogatási forrásokat!
oldrider 2026. 09. 18. 09:44
Előzmény: #174388  signal2
Nagyon bízom benne, hogy végre mostmár ez a kormány valóban tettekre váltja a terveket! Persze a körülmények is egyre jobban a cselekvésre kényszerítik. Nem buta emberek és nem a politikából akarnak meggazdagodni. Eléggé transzparensnek gondolom a döntéseiket és nem a titokban való harácsolás, meggazdagodás a céljuk, ellentétben az Orbán féle maffia polipként működő társadalom politikájával!
signal2
signal2 2026. 09. 18. 09:29
Előzmény: #174389  signal2
"A jelenlegi mintegy 1,1 gigawattos (GW) hazai beépített geotermikus teljesítmény a legmagasabb a régióban, de ez szinte kizárólag hőtermelési célú (termikus) teljesítményt takar. Ebből mintegy 270 megawatt (MW) a táv- és települési hőellátást szolgálja.A 15 aktív fúrási projekttel és 24 kiadott engedéllyel Magyarország Németország után a második legaktívabb uniós ország az új geotermikus távhő- és távhűtési projektek fejlesztése terén.
A még az előző kormány által indított támogatási rendszerben hozzávetőleg 41 milliárd forintos pályázati forrás szolgálja az új és jövőbeli geotermikus beruházások ösztönzését a Jedlik Ányos Energetikai Program keretében (fúrási kockázat csökkentése, kedvezményes hitel és geotermikus villamosenergia-termelés támogatása). 2026 júliusában az új kormány egyszerűsítette a geotermikus projektek engedélyezését is: megszűnt a Geotermikus Energia Bizottság; eltörölték a budapesti koncessziós kötelezettséget és országosan visszaállították az „érkezési sorrend” elvén alapuló engedélyezést.Az elmúlt években a beruházások mértéke sem állt összhangban a lehetőségeinkkel, ezen pedig a kormány változtatni kíván, mind a sekély, mind a mély geotermikus erőforrások hasznosítása terén, emellett nagy érdeklődéssel tekint a geotermikus alapú villamosenergia-termelésre is."
signal2
signal2 2026. 09. 18. 09:28
Előzmény: #174388  signal2
"a hazai geotermikus erőforrások fejlesztése a stratégia fontos eleme lesz.Feltehetően részben kedvező geológiai adottságainak köszönhetően – Magyarország a geotermikus energia terén mindig is a lehetőségeihez képest kiemelkedő teljesítményt nyújtott; ugyanakkor az elmúlt években a beruházások mértéke elmaradt a bennünk rejlő potenciáltól, ezen pedig változtatni szeretnénk - fogalmazott, hozzátéve: célunk a sekély és a mély geotermikus erőforrások hasznosításának fejlesztése, emellett pedig kiemelten érdeklődünk a geotermikus alapú villamosenergia-termelés iránt is.Magyarország geotermikus potenciálja figyelemreméltó, a szénhidrogén-kutatásnak, illetve -kitermelésnek köszönhetően jól feltárt, és már rendelkezünk a terjeszkedését támogató intézkedésekkel is - mondta.Magyarország geotermikus energiafelhasználása már jelenleg is meghaladja (2025: 8,2 petajoule - PJ) a 2026-ra kitűzött célt (8 PJ), és jó úton halad afelé, hogy 2030-ra elérje a Nemzeti Földhő Stratégiában (illetve Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepcióban) célul meghatározott 12–13 PJ-os szintet."
signal2
signal2 2026. 09. 18. 09:27
Előzmény: #174387  oldrider
"A rendezvényen első alkalommal hangzottak el információk az új magyar kormány készülő energiastratégiájáról a geotermikus energia vonatkozásában. A politikus előadása szerint az olaj és a földgáz kiváltásának elsődleges eszköze a villamosítás,amiben az elektromobilitás mellett a kormány véleménye szerint fontos szerep jut a geotermikus energiának is– legyen szó akár mélyfúrású geotermikus kutakból származó hőenergiáról, akár sekély mélységű, talajhő-hasznosító hőszivattyúkról.A geotermikus alapú villamosenergia-termelés pedig a jövőben megoldást kínálhat a megújuló energiaforrások korlátaira, vagyis az energiaellátás szakaszos jellegére és szezonális ingadozására - emelte ki."
oldrider 2026. 09. 11. 15:05
MOL fel, Panny le! Ez az élet Babolcsai néni! 
Ha így haladunk, bejön a stratégiám: MOL osztalékból Panny vétel! Hajrá Panny (most kivételesen átmenetileg lefelé szurkolok)!
Elnézést a Panny fanoktól, de ők úgy is tartsák a végtelenségig - ahogyan én is!
oldrider 2026. 09. 10. 12:53
Előzmény: #174384  oldrider
Jelenleg 3 (+ szokás szerint várhatóan még csatlakozó többi) savanya is méltán örülhetne inkább, hogy jó szívvel, jó tanácsot adtam nekik! Igaz nem tudtok már annyit keresni a Pannyn, mint amikor én még  300 körúl vettem, de ahogyan mondani szoktuk: Kleine Fische, gute Fische!
oldrider 2026. 09. 10. 12:00
No csak! Örömhír! Kapom a jó MOL osztalékot. Ha továbbra is ilyen szépen alakul a Panny ára, nem kérdés, hogy mit fogok venni a MOL osztalékból. Jó szívvel ajánlom másoknak is!
oldrider 2026. 09. 08. 19:11
Ma már természetesen cáfolják, hogy a jövőben a győri Audi gyár bezárására is sor kerülhet. Ez érthető, hisz eléggé bajban van a WV a német gyárak bezárása miatt is. Viszont ami eredetileg elhangzott az az volt, hogy ha az eredményesség nem javul, akkor kénytelenek lesznek majd más gyáraikban is módosításokat végrehajtani vagy azokat is bezárni.  Nyilván ezt nem idén vagy jövőre tervezik, de számolni kell vele. A jármű iparban a kereslet csökken. Kína és az USA egyenként is, de mindketten pedig brutál nagy konkurenciái az európai gyártóknak. A WV-nek nem lesz könnyű dolga. A Panny kapcsolata eléggé gyümölcsözőnek mondható a győri Audival, de az Audi a WV érdekeinek alá van rendelve és a sorsát. WV dönti el! Nem lenne baj, ha a Panny másoknak is tudna Győrben vagy környékén szolgáltatni a hatósági árnál magasabb áron hőenergiát.
oldrider 2026. 09. 07. 19:13
Nos, elég volt egy szellő, hogy netalán tán, esetleg mégis a győri Audit is érintheti majd a WV cumi. Máris lehet venni a Pannyt diszkont áron!
oldrider 2026. 09. 04. 13:32
Előzmény: #174380  oldrider
Kedves mínuszolóknak jó szívvel ajánlom Hevesi Krisztát! Ő megfelelően tudja majd kezelni szexuális aberrációjukat, mely a kommentjeim mínuszolásában ölt náluk testet! 

Topik gazda

gazmer36
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek