Igen az. (Én egyetemen tanultam befektetési ismereteket, de az égvilágon semmit nem ér. A geológiához nem értek, de gazdasági földrajzot szintén tanultam. Műszaki, energetikai ismereteim nincsenek. Így hát marad a józan paraszt ész.)
Egyébként ennek a Töröcskei féle eladásnak az okát és az ár miértjét is csak találgatni lehet. Vagy így van, vagy másképp.
Nem pénzügyi matekkal, de nem is hasra ütéssel jött ez ki.
Kifejtem:
Ez a szám (300-350 Ft)úgy jön ki, hogy amióta van részvényem (lassan kb. 1,5 éve), szinte minden nap figyelem a tőzsdei árat. Számomra az a releváns, meghatározó, nem pedig a megagigajoulok várható eladása, és a még nem létező melegházi paradicsom termesztésből származtatható álombevételek alapján egyesek szerint vélelmezett illuzórikus érték. A cég valós piaci értékét - nekem kisbefektetőnek - a tőzsdei ára tükrözi. Ne hagyjátok magatokat azzal álltatni, hogy a részvény ára ugyan alacsony, de a cég értéke az nagyon magas!
Ilyenkor mindig az a kérdés kinek van „jobb” információja aki adta vagy aki vette.
Szerinted miért adta, hidd el Töröcskeinek is van infója, sőt Ottó se 2 hete ül benne, lehet elszámította magát vagy Bokor neki is jól adta el magát…
Töröcskeinél abba bízok, hogy „összeférhetetlenség” miatt adta és valami pozíciót kap az új nemzeti berendezkedésben…
Ha 300-350 között van az értéke, akkor ki az aki egyben ekkora pakkot megvett 380-ért? Aki ekkora pénzzel játszik, szerintem van azért némi háttérinfoja.
"a cég szar, valójában így 300-350 közötti az értéke"
Nem értem, ha szar, akkor miért ér 300-350 Ft-ot az értéke részvényenként? Fejtsd ki légy szíves, hogyan, miből jött ez a szám neked ki...mert gondolom nem csak a hasadra ütöttél...
Szerintem mára világos, hogy azért történt, mert a cég szar, valójában így 300-350 közötti az értéke.
Ezek a Bokor féle gazemberek olyan kapcsolatokkal, pénzes haverokkal stb. rendelkeznek, hogy amennyiben akarták volna, akkor simán el tudták volna kerülni a likvidálást. Így ők nem buktak, csak mi kisbüfik. Töröcskei sem bukott, csak mi kisbüfik. Így megy ez, itt legtöbbször a kisbüfi bukik véglegesen, mert a nagy gazemberek úgy is tudnak új trükköket és mindig fel tudnak állni. Mi várjuk a kútfúrást meg a pozitív pénzügyi eredményt, ők meg röhögnek rajtunk.
A nagy Lazarusos likvidálás közepette vettem a részvényt, mert mindenki csak átmeneti visszaesésről, egyszer előforduló incidensről irkált a fórumon. Eltelt már vagy 5-6 hónap, de a részvény ára nemhogy feljebb, hanem egyre mélyebbre ment és ahogyan tovább telt az idő még lejjebb sűllyedt, akkor írtam, hogy itt a háttérben olyan mutyi és disznóság van, amit a nagyok tudnak, de mi kicsik nem. Természetesen a forumozók azonnal pesszimizmussal, hozzá nem értéssel stb. vádoltak, lehurrogtak. Most úgy tűnik Töröcskei is lelépett, dobta a pakkját. Nyilván nem azért, mert jó a cég, minden rendben és ha tartja a részvényt, akkor jobban járt volna. Én a jelen helyzetben úgy gondolom, hogy szerencse lenne, ha valami véletlen folytán idén felszúrna 400-ra, de ennek a már tartós érdektelenség, csekély forgalom, brutál veszteség miatt kevés a valószínűsége. Ez a cég is a kisbefektetők pénzének ellopására, uniós pénzek eltüntetésére jó csak. Mindenki eldöntheti, hogy minek hisz jobban: a kajakfundy által irkált 1500-nak vagy Töröcskei 380-as realizálásának.
És igen, visszatértünk a "kályhához". Miért történt az árfolyam beszakítása jó egy éve? Mármint a kiváltó ok és a cél (ha volt egyáltalán) mi lehetett? Jó kérdések ezek...
Remélem igazad van és van ésszerű magyarázat, de az utóbbi időbe a vezetés is „nagyon csöndbe van” (nehogy kikapjak mint braner).
500-as átlaggal lehet én látom pesszimistán a dolgokat…
Képességeimet meghaladja, hogy működő hő központ stb. nélkül 600-nál járt, most meg képtelen 400 fölé menni.
Töröcskei mellett nekem még az Erste eladása volt furi, előtte természetesen Miróval az élen „felbeszélték”…
Ha ők is magas felértékelődési potenciált láttak volna, a mostani kamatszintek mellett nem hinném, hogy eladják.
Azért nem csak amiatt lehet ilyen tranzakciókat elvégezni mert látok, vagy nem látok fantáziát benne.... ezer más oka lehet. Volt is itt a fórumban ötletbörze..:)
Kérdem én, ha nem lát benne fantáziát és emiatt eladja otc-n, ki vette meg? Bepalizta a szomszédot (aki épp PE részvényt akart pont venni) és eladta neki magasabb áron?
Az a baj, hogy azt is eltudom képzelni hogy megérte magasabban megvenni a pánik elkerülése érdekében.
Nagyon nehezen tudom elképzelni, ha Töröcskei látott volna benne fantáziát néhány éven belül, akkor eladta volna.
Attól, hogy most nem zuhant be én megmondom őszintén nem nyugodtam meg :o(
Az biztos, hogy nagyon megnyugtató volt a jelzés. Úgy megnyugodott mindenki, hogy azóta még bottal sem piszkálják. Annak előtte is moslék forgalma volt, ez a tranzakció óta fosra változott (amit köztudottan nem szabad felkavarni, mert akkor még büdösebb lesz).
PANNERGY