A rossz nemzetközi hangulattal összhangban esik a magyar tőzsde is, a hazai blue chipek közül pedig egyedül a Magyar Telekom tartja magát. uhh.. tartja keményen... a 7 évvel ezelőtti árszint... Jézusom.. mégis hova innen lejjebb?????
e csodapapírnál az árfolyam és az srv kéz a kézben jár, elválaszthatatlan barátság köti össze őket. A fos árfolyam miatt van srv és az srv miatt fos az árfolyam. Nem nehéz rájönni kinek az érdeke, hogy így legyen. A vezetés a Dt vazallusa, ezért fizetik őket, hogy ezt az állapotot fenntartsák, - a várakozások és remények itt sehova nem vezetnek: zsákutca - ebből a sz@rból kiút csak az alapkezelők fellépésével lehetséges ( ők legalább úgy át vannak verve, mint mi ) és látni némi mozgolódást ez ügyben...
Szabinál ma nincs barátság!:) ...amúgy Rékasi szügyét én is addig csapkodnám vizes kötéllel, míg meg nem jön az esze...bár lehet én fáradnék el hamarabb!:-P
Normál piaci környezetben valid amiket írsz, de itt többszörös hazugság és átbaszás folyik évek óta... (27 ft beígért oszti helyett 20, beígért osztalékpolitika helyett semmi, részvényesi értékteremtés helyett semmi, stb, stb). Akkora a megtermelt cash mennyiség, hogy nem tudják hová eltenni, az eredménytartalék sehol nem látott mértékű, nem véletle, hogy a fair érték bőven 600 feletti, nézd már meg az otp vagy mol a fair értékéhez képest hol van?? Akkor a telekomnak 1500 felett kellene lenni, ezért hagyjuk már az srv-vel törénő értékteremtés nosztalgiáját...:)
Bocsi! Tök jók amiket írsz de a bajok az alapoknál vannak...Ha a Tróger banda nem baszott volna át MINKET fő szövetségeseiket az az a kisbefektetőket meg a többi nagyot vagy két éve meg még ki tudja mikor.. talán már 6-700 környékén lennénk. E helyett meg azon megy a matek, hogy vajon kapunk e még 2-3 forintot, meg majd kivezetik az srvt... mert az egyszer igy majd jó lesz... ezek a gondolatok tök jók, de nem ilyen cash termelés mellett... A számok magukért beszélnek 420 as árfolyam SZÉGYEN!!!! Nagyon Gáz! És miért bántom Rékasit?? Azért mert ha ez mind nem az Ő hibája akkor legyen szíves nyissa ki a száját mondja el a véleményét nyíltan.. ha pedig le se szarják akkor meg álljon fel és menjen... Azért mert zsiros a lóvé, attól még nem kell utolsó seggnyalóvá válni tisztességes embernek!!! már elnézést...
Az srv kikerül a piacról és a következő évben az osztalékra megszavazott összeg kevesebb felé oszlik, azaz az srv nélküli állapothoz képest magasabb osztalék jöhet. VIszont akkor már alig lesz kitől részványt venni, mert nem lesz a piacon, azaz egy évre rá még feljebb mehet a részványár. Jelenértéken számolunk. A saját tőke, illetve fair value alatti srv számszerűen növeli a cégértéket, azaz a részvényesi vagyont. Ilyen árfolyam mellett én srv párti vagyok.
Feb 14 Valentin nap.. feb 23 meg a Telekomosok vízválasztója lesz...20 +10 ft esetén örülni kell a 20 nak, srv nél meg dobni kell jó messzire ŐRŐKRE...!!! Amikor meg Rékasi kiszáll a liftből jól pofán kell bVszni egy szívlapáttall úgy, hogy megtanuljon EGY FOGGAL SZOTYOLÁZNI élete végéig! Jaa... és ha mind ez megtörtént... a petrencés rúddal még meg is lehet simogatni a hátát...
Évekig csak osztalék volt, az az érték a kisbüfinek (cash + rv emelkedés). Az SRV burkolt kivásárlás és leginkább a részvényár csökkentése miatt van. Gondolj bele ha fizetne pl. 35 Ft rv javadalmazást és az mind osztalék lenne, na az megdobná a rv-t pl 520 Ft-ig, de a pl. 20 Ft +15 Ft akkor marad a 420 Ft nem lesz 520 Ft. A rv javadalmazás összege pedig ugyanaz. (Az a minimális összeg ami az SRV ben megvett részvényekre nem kifizetett osztalék, azt egyrészt már előre bekalkulálják másrészt tized forintnyi összeg.)
Én sem várok többet 20+10 Ft-nál, a 25+10 már extra szuper lenne... Ezen csak egy kemény fellépés (per, tüntetés, botrány) javíthatna, de első lépésnek jó volt a HOLD kezdeményezése is, meglátjuk hamarosan (kb. 3 hét), hogy lesz-e valami foganatja...
De, bevonás előtt is értelmezhető részványesi javadalmazásként, mivel effektív cash-t juttat a részványesekhez részvény-adásvétel keretében, és osztalékot jelen formájában sem kell fizetni rájuk, tehát a aznos osztalékra javasolt összeg mellett nagyobb az egy részvényre jutó osztalék.
A minimum osztalék ami elfogadható az a 25 Ft. Az SRV XX Ft, de mindegy is mennyi lesz az SRV, amíg nem vonják be a részvényeket (a mai napig nem vonták be 45.777.539 darab pedig nem kevés!!! . Az nem értelmezhető részvényesi javadalmazásként. Azzal bármit kezdhetnek bevonásig...., akár be sem vonják. Ez is csak arról szól, hogy nyúljuk le a kisbüfiket.
Ha nem fogadnak el egy felelős társaságirányítási szempontból elvarhaztó osztalékpolitikát, akkor én a következőkre számítok: 2022: 20+10 2023: 25+10 2024: 30+10
Mtelekom