Tadzs, a lényeg az volna, hogy különböző távokon, eltérőek a rizikók. Illetve eltérőek az instrumentumok rizikói.
Jahh és még egy: hosszabb távú "biztosabb" befektetés (általában) kisebb hozam lehetőség, rövid speki nagy rizikó- nagyobb hozam (és psze veszteség).
Ha ez nálad kérdés, akkor Neked nagyon jó, mert sokat keresel. Én inkább veszítek, vagy pici nyerő. De ha most bejön a Tkom, akkor kiszállok. 422-őn vettem, a Synit meg 400-on. Hajrá!
Az európai trendek tehát azt mutatják, hogy a romló iparági és makrogazdasági környezettel szembesülő telco cégek sorra jelentenek be osztalék-vágásokat, amivel jelentős megtakarításokat érhetnek el, ezzel stabilizálva, illetve csökkentve a vállalatok eladósodottságát.A Magyar Telekom is gyenge kereslettel és szigorodó szabályozási környezettel szembesül, azonban egyelőre úgy tűnik,a társaság cash-flow-ja elég stabil ahhoz, hogy a tavalyi év eredménye után fizetett 50 forintos szint közelében alakuljon a részvényenkénti osztalék. Ezzel az elmúlt évek átlaga feletti,historikusan kiemelkedő osztalékhozamot nyújtanak a Magyar Telekom papírjai.
Attól függ spekulálsz, vagy befektetsz? Itt a fórumon még nem nagyon láttam egyetlen befektetői HSZ-t sem, majd mindenki egy árfolyam mozgásra spekulál. Az pedig valóban vagy bejön, vagy nem. Vagy nem? ;)
egyszer hallottam valakitől,hogy van valami 430-as ellenállás szint amit,ha nem tör át akkor lófasz lesz nem emelkedés,persze ez is csak valakinek a véleménye,csak valószínűbb,hogy addig ez valami olyan lehet,mintha a 8.5-kt. feltenné valaki a feketére.
ja és én egyáltalán nem értek hozzá.
A mai beírásokban pont arról volt szó, hogy kitör majd a sávozásból. A mértékében már psze vélemény különbségek vannak.
A kamatvágás (ha lesz holnap) segíthet elinditani a dolgot (bár az előzőtől se hatódott meg).
Ahhoz biztosan nem szólunk, hogy mikor mennyit veszel belőle:)
Sziasztok eddig el voltam foglalva otival mollival és fhb vel, persze volt már telóm is de most úgy érzem és látom hogy kilép a sávozásból és ez az egy papír van jelenleg a béten ami nagyot tud illetve fog menni a közeljövőben.
Ezért már ma is akartam venni, de szerintem holnap veszek 8.5-kt. Ha vágnak kamatot akkor már holnap eljöhet a kitörés.
(Szerintem)
Legalább 460- ig kitörés, talán az osztalék rally viszi majd el 500 -ig , már ha tényleg hajlandóak 50 ft osztit kifizetni! Majd ezt a hsz-t is vissza lehet keresni!!! Szvsz. Jelenleg kellene 520-540között tartani, mintegy 100 ft hiányzik a reális árfolyamból!!!
Mtelekom