Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Trump says pharmaceuticals "won't be part" of the EU-US deal. "We have to have them made in the United States, and we want them made in the United States," Trump says. "Pharmaceuticals are very special. We can't be in a position where we rely on other countries."
A financialban S&P chart, de ha kattintassz a nickemre, illetve nem az enyém, csak másolnak nekem szombati poszt, felhívnám a figyelmet 2 dologra, ha túl vagyunk a vámháborún és a jelentési szezonon ami jól pörög, mi vinné följebb az S&P-t? Év elején 6,600 évi max-zárót gondoltam, ami meg is lesz, de ha a jó hírek benne és nincs utánpótlás könnyen megbillenhet az add el a hírre effektre és utána november magasságában indulhat a Santa Claus rally. Szelvényvágástól nem vagyunk még messze, azt a 500-at kéretik figyelembe venni sávtető meghatározásakor, ebben a MOL is fickósabb egyelőre.
Senkinek nem ajánlok semmit, mindenki maga dönt! Az ilyet úgy szoktam csinálni, ha van egy cél szint, hogy ameddig "messze" a célpontod (10800), beteszem eladásra oda, környékére (ahova éppen kalkuláltam)! Ha már közelben vagyunk hozzá és nem szúrt fel érte, akkor lehet finomítani az adott körülményekhez viszonyítva! Ez még "messziről" nem mindig látszik! Hogy érthető legyen, a felszúráson van a lényeg! Ha felszúr, az a nevében is benne van, hogy felszúr és visszapattan! Tehát, ha jó helyre tetted, akkor elvitték, de mivel vissza is esett "mindjárt", van időd átgondolni a továbbiakat! Vissza veszed, vagy elszaladsz onnét messzire! :)) (amit az előbb feltettem chartot, azzal vigyázni, mert havi idősík, ott nagy a szórás, havi gyertyák, nem certire való)
Azt hogy hova teszed eladásra ilyenkor, az nagy kérdés! Jó lehet a csati tető környéke is. Azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora mozgása van az adott részvénynek napi szinten és még sok egyéb tényező befolyásolja a jó döntést, amihez kell a matek, "robot ismerete", rutin és a jó megfigyelés. Részvényenként különböznek egyes részei! Konkrétabbat nem mondhatok, mert ha mindenki ugyanazt csinálja, akkor eleve nem fog működni a dolog, egy idő után...
Nézzük a napos chartot, hogy mit mutat, aztán majd kiderül, h mi lesz belőle. A rövid csökkenő csatit elhagyta és emelkedik az árfolyam! Szuper! A piros madár és szintjei az előző nagyobb hullám célára, a kék pedig annak a célegyenesben lévőé! Minél kisebbek ezek a hullámok, annál pontatlanabbak lehetnek a szintek, mert elve egy napos gyertya, át tudja szelni az egészet! Tehát a kék már órás idősíkon fut jól, de áthoztam ide az egyezések miatt! Ott van egy kék órás ellenállásunk 61.8% és egy egy piros gyenge napos 38.2%-s, ahol tartunk! Ezért is mondtam a napokban, hogy a kövi feladat, a 400-450. Nem lehet vonalra meghatározni! Ebből még tovább kellene haladni napokon belül, akár a következő napon is! Van viszont egy gondunk, amire nem árt figyelni. Rövid cél (kék) 600-900 között, "hosszú" cél (piros) 61.8%-s ellenállása 700-900 között, de ott az MA200, 600 környékén és rsi ott már a csatornája felső szint környékén lesz! Ez még nem lenne probléma, de az már érdekes, hogy nem szokott a ricsinél kilépni belőle sűrűn! Az idén még nem tette meg egy csúcsnál sem! Szóval itt érdekes lesz. Lehet átmegy az MA 200-n és vissza jön alá.. hmm A felpattanás ellenállása ennek a körnek 600-nál van, de sávosan 800-ig is tarthat (600-800)! Ennek a Waterlooja 11814, de pszt, mert erre jönnek a labancok! 😲 Ezek lennének az adatok és ezek láthatók a charton, csak bele kell tenned egy kalapba, megrázni és kihúzni az ötös lottó sorsolásán! 😃 Persze ez sokkal pontosabb, mint a lottó! 😃 Azt se felejtsük el, hogy ricsi piacát a nagyok irányítják, "nem kell egymás elé állni"!! Ha belehúznak, haladni velük... 😃 (Az árfolyamot is lehet felfelé húzni, miközben az rsi lefelé halad, vagy stagnál.) Nincs tuti itt és gari sincs! Na ez hosszú lett, bocsi! https://ibb.co/hJ8GcLgh
Ez igy van ahogy irod részvénybe lehet ülni évekig aztán bepotolja a hozam ha felmegy az ara Dehat ha epp nemjoáron bevasaroltunk epp tökeáttételes certifijattal akkor ez a kb két honap rossz mozgás is a nyomda miatt ill bázisármodositási veszteség elvisz kb 150ft dbonként aki esetleg elöbb bevásrárolt kb kozel egynéve az 500-600ft ot is vesztett db onként ill.ez olyan minthabepp 11 000ft közeli áron vásárolt be Szoval ilyen termékben tartani nagy pénzt rendikül kockázatos mert sok a veszeseg a bázisármodositás miatt nemis beszélve ha rosszul mozog a paper ara És ez nem "sirás rivás"ha epp bosszankodunk a sokszor szinte száz db os semmi forgalmon több orán keresztül aztán 1-2masdperces 500 millos forgalmon amit nel lehetkeresjedni mert rögtön visszanyomják az arat epp
Köszönöm a türelmet és az alapos választ. Jelenleg csak Richterem van, itt dolgozóként hozzá van közöm. :) Idén azt tanultam, hogy nincs mindig osztalék ralli. Eddigi 3 éves tőzsdei pályafutásom alatt minden évben volt pár száz forintos emelkedés. Erre számítottam idén is, ezért nem szálltam ki 10 900 felett, és higítottam 10 500 és 10 400 körül. Hát idén nem jött össze mert jól összfosta magát . Legalább az oszti megvan, az is több mint amennyit egy évre levetítve eddig elértem évente. :) 10 650-et elérjük akkor már remegni fog a kezem és lehet kiszállok mindennel. Türelmem sajnos nincs, hirtelen tudok ugrani.
Nem két hónapról van szó, hanem 1 éve itt tököl a ricsi és még nem tudni meddig! Tehát a lovét lehetett forgatni és még lehet is! Ne csak ricsiben gondolkodj!
Ez a korrekció 9500-ig, jó is meg nem is! A 9500-s leszúrás után továbbra is lefelé halad, ez eleve nem jó! Vagy megvolt az alja, vagy nem..! Sajnos nem lehet mindent kiszámítani, még saccolni sem. Mutatom mire gondolok a következő charton és ezzel le is zártam a témát!
A piros kérdőjeles négyesnél ( IV )? tartunk, erről van szó! Ez lenne a ricsi "életútja"(charton), régóta követem és ahogy érzékelhető is, gyorsul a tempó! (régihez képest csak )😃 Időt nem tudok sajnos mondani, mert a mostani korrekciótól függ és "még, újból lefelé tart"! Ha a régi tempó szerint kalkulálok, akkor 2030 is lehet a kék madár. Van egy időkalkuláció azért, ha azt mondjuk, hogy felfelé tartana már, de ez egyelőre még bizonytalan. A piros alvó madarat kellene elérnie (13590) 2026/11 és 2027/02 között! (ha most elindul felfelé)
Van még egy bibi és nem véletlenül mondtam, hogy 11k felett érdemes beszállni! Ha megnézed jól a charton a csúcsokat, de be is jelöltem egy piros vonallal, akkor láthatod a "dupla csúcsos" lepattanásokat! Most is lesz ilyen, vagy az feljebb lesz? hmm
Ne vedd komolyan a "térképet" és a madarakat, csak magamnak készült! Még egy madár lesz odafent, "most kel ki a tojásból!" Számításom szerint a piros és kék mellé fog fészkelni, megerősítésnek! Ennyi volna sacc/kb. Gari nincs!!! https://ibb.co/DPpq52MR https://ibb.co/9HvWL2JX
Megkérdeztem a Geminit hogy mire számít a piac az abbvie július 31-i jelentésében a vrylar elmúlt negyed évben megvalósult értékesítésével kapcsolatban? A következő választ kaptam: “Az AbbVie "Neuroscience" (idegtudományi) divíziója, amelybe a Vraylar is beletartozik, várhatóan jelentős növekedést mutat a 2025. második negyedévben.A Zacks elemzői modellje szerint a teljes idegtudományi divízió értékesítése 2,5 milliárd dollár körül alakulhat a 2025. második negyedévben, ami körülbelül 15%-os éves növekedést jelent. Ez a növekedés valószínűleg a Botox Therapeutic és a Vraylar magasabb értékesítésének, valamint a Qulipta és Ubrelvy piaci részesedésének növekedésének köszönhető.Bár a Vraylar pontos, különálló értékesítési adatait a 2025. második negyedévre vonatkozóan nem részletezik előrejelzések, a "Neuroscience" divízió növekedéséhez való hozzájárulása várhatóan pozitív lesz. Fontos megjegyezni, hogy a Vraylar egy harmadik indikációra is (major depressziós zavar) kaphat FDA jóváhagyást még ebben az évben, ami tovább növelheti a jövőbeni értékesítéseket.”
Tőkeáttétellel/centivel nem lehetetlen, de nagyon kell érteni hozza! Azt nem érted szerintem hogy egyáltalán nem biztos hogy átviszi a 10800-ás szintet (az elmúlt 9 hónapban többször is nekiment de visszafordult az árfolyam!). 9 hónap alatt rengeteget lehetett keresni mondjuk OTP -vel. Most ha átviszi ezt a szintet akkor gyorsan emelkedhet ezért Farkasfu ott fog beszállni és elteszi a gyors hasznot. Ezen a traden te sokkal többet keresel hiszen alacsonyabb szinten vettél, de ha azt nézed hogy mióta vagy benne és Farkasfu más tradekkel mennyit keresett akkor az ő irányába mozdul a mérleg a profit tekintetében. Nem kell sok részvényt elemezni elég csak egy párat, de azt viszont muszáj! Tudnod kell hogy mikor érdemes beszállni és mikor kell kiszállni és hogy mekkora kockázatot vállalat (hova teszed a stoppolni!!) Ha ezeket nem tudod akkor bukni fogsz mert nagyon könnyű beragadni!
Nem hiszem. 2 minositonel meg kettővel vagyunk a léc fölött! Egyenlőre a kormány a jövőbeli pénzt költi, nem most szór ki milliókat az ablakon… Ahhoz hogy a külföldi alapok kötelezően eladjanak 2 minősítőnél kell bovliban lenni. Az azért meg messze van!
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hol duplázod vagy triplázod meg a pénzed pár hónap alatt, mert azt tanítani kellene. ;) Én csak próbálkozok tudás nélkül, kicsit növelni az összegyűlt pénzemet, meló mellett, gyerekeimnek biztos jó segítség lesz. :) A tervem az, hogy a fele részvényemet eladom az emlegetett 10800 környékén, felét meg tartom és meglátjuk, hogy mi lesz utánna. :)
Én már nem certizek, nem az én idegeimnek való. :) Eleve van kb 40-50 Ft az eladási és visszavételi árfolyam között, aztán hetente kb 10 Ft értékvesztés. Még lehet keveset is mondtam. Részvénynél az egész költség kb 90 Ft. Még akkor is nyugodtabb vagyok.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.