Topiknyitó: saru 2007. 01. 22. 09:36

Egészségügyi reform  

Korábban Horn Gy.-nak az volt a véleménye, hogy a "reformok" megvalósíthatóak, ha a kórháztörvényt sikerül tető alá hozni, ezen fog eldőlni a kérdés !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csuloktata 2007. 03. 29. 21:55
Előzmény: #619  Törölt felhasználó
#620
Pontatlan voltam. Arra gondoltam. hogy ezzel az elméleti kapacítást csökkentik.
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 21:48
Előzmény: #618  tokos.
#619
"Az ágyszám csökkentés az kapacítás korlátot emel. "

ez biztos?
tokos. 2007. 03. 29. 20:38
Előzmény: #617  csuloktata
#618
Ez az Ágnes ez folyamatosan hazudik.

A minap pl. azt mondta, hogy már minden kórház megkapta az új szerződéseket.

Aztán kiderült, hogy a környéken még egy se, majd talán valamikor a hét végén...

Az a baj, mikor valakiről kiderül ilyesmi, sohasem tudhatod, mikor mond igazat, aztán egy idő után már esetleg egy szavát sem hiszed...
csuloktata 2007. 03. 29. 20:35
Előzmény: #616  Törölt felhasználó
#617
Az ágyszám csökkentés az kapacítás korlátot emel.
Ugyanígyx a korábbban leírt finanszírozási korlát, mely a nagy értékű beavatkozásoktól riasztja az intézményeket. A megyei intézményeknek ellátási kötelezettségének következtében milyen anyagi helyzebe kerülnek?

Hágnes szerint az intézmények 60 %- a jobban jár nominálisan az új rendszerrel. Na most vagy a nominális résznél, vagy az alapsokaságnál hazudik Hágnes. Mert ha igaz lenne, hogy 60 % jól jár, akkor hol a reform? Esteleg megnevezné azt a 40 % -ot, aki eddig fenektlen kádként működött?
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 20:26
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
#616
ha az OEP nem EB volna, akkor nem lenne kutya sorsunk :)))))))))))))))))

Viccenkívül !

Az előző finanszírozási rendszer nem tűrte az üres ágyat ! Ezért kellett az ággyal és az ápolási napokkal trükközni !
Tehát! A változtatások átgondolatlansága kényszerítette bele a kórházat!
és a diagnózisok kódja, külön műsor, és a hamis adatok, legtöbbször adminisztratív hibák voltak...........pl. férfi, aki szült !
Emlékszem a személyi szám az átkosban azt eredményezte, hogy 106 éves "szülei!!" felszólítást kaptak, mert iskolakerülő !
És 6 éves fiúról is kiderült - statisztikailag -, hogy GYERMEKÁGYI LÁZBAN ELHALÁLOZOTT !

Most valakik - jó pénzért - 4000 oldalas (!), HÁgnes mondta, nem én - hibás listát állítottak elő az ágyszámokról, ápolási osztályokról és körzetükről.............hiba, hiba hátán.........A számítógép nemgondolkodik, a papir mindent elbír, csak a beteg hal meg...
hiszen örökké senki sem él...Ennyit a kapkodásról!
Kutyafuttában ! EB az egészségbiztosító? és az eü.min.? Na az se kutya ! Meg a mónár meg hágnes, ari !
tokos. 2007. 03. 29. 20:25
Előzmény: #607  Törölt felhasználó
#615
A legutóbbiban éppen arról lehetett olvasni, hogy kevés köze van a fehéredéshez.

Egyébként sem értem, mitől fehéredne, az évi 132.5 vagyongyarapodási vizsgálattól?
Röhej.
tokos. 2007. 03. 29. 20:11
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
#614
Na akkor azt hiszem, egyetérünk, a finanszírozás oldaláról kellett volna megközelíteni a kérdést.

A terhes nő esete azért más, mert mint mondtam, és te is tudod, a szülés keményen összefüg a frontokkal. És nem tudod szétosztani a betegeket, mert egyszerre akar szülni negyven kettős frontnál, utána meg akár egy hétig egy sem. És a frontok - kis ország lévén az egész országban egyszerre vannak. Vagyis a másik kórházba se tudják küldeni, meg a harmadikba se, mert mindegyikben csúcs lesz...

"Szóval szerintem is a finanszírozás felől lehet egyszerűbben egy célt elérni, és az intézmények a finanszírozásnak megfelelően majd alakítják maguktól a struktúrájukat – de lehet hogy úgy gondolkodnak “fent” hogy a struktúra átalakításával gyorsabban jutnak el oda, és második lépcsőben igazítják hozzá majd a finanszírozást."

Azért érdemes végoggondolni a dolgot olyan szempontból is, hogy ha csak ágyszámcsökentés van, akkor csökkentik kb 30%-kal az ágyakat, máshogy számolva 5 nap helyett 3-at töltenek benn az anyák. Ha finanszírozás csökkentés van, akkor 5 nap helyett egyet.

Szerintem ez is olyan, mint az összes többi "reformjuk", eszetlen tehetségtelenek műve. Nézd meg, mit műveltek, általában. A legegyszerűbb, de legsz@rabb megoldást csinálják mindenben, akár a biztosítás átalakításánál, az adók, a járulékok behajtásánál, bárminél. Lényeg, jó gyorsan csinálni valamit, ami alighanem egy nagy rakás sz@r lesz.
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:45
Előzmény: #610  Törölt felhasználó
#613
OFF
erről eszembe jutott a szakmám alapvicce.
Konferenciát rendeznek arról, hogy mennyi 2*2.
Hozzászol a mérnök:
2*2 az 4,00018536
Felál erre a jogász és közli:
nem, 2*2 az pontosan 4, hacsak a törvény mást nem mond.

Felpattan erre a közgazdász:
Uraim, mielőtt belemegyünk a részletekbe tisztázzuk,
mit is akarunk megmagyarázni?

On
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:30
Előzmény: #597  tokos.
#612
Tokosnak:

"előre eldöntik hány beteg lesz"
nem erről van szó, hanem előre eldöntik hogy egy beteget mennyivel rövidebb ideig fektethetsz egy ágyon, azonos betegszám mellett. Nem kötelező a beteget 10 napig ápolni, ha a szakma szerint 4 is elég.

"ágyszámcsökkentés mellett a szülészeten 1 nap után haza kell majd küldeni a beteget, mert jön a következő! "

Ezt mint Fideszes véleményt idéztem. Azt mondom én is itten régóta, hogy a finanszírozás felől egyszerűbb lenne a rendszert befolyásolni, mint a struktúra felől, ez így kicsit fordított - de elvben egyik úgyis hozza a másikat, tehát lehet mindegy is a sorrend. Amúgy már kijöttek az új ágyszám struktúrához az új finanszírozási tételek - mondjuk úgy hogy ez már valaminek a kezdete.
Az ágyszámokkal gyorsabban el lehet érni ugyanazt, mert "muszáj" változtatni, a finanszírozásnál az ellenzéki önkormányzatok (saját kárukra és hitelükre) tovább makacskodhatnak.

"Ez azért érdekes, mert szerintem a kutyus nem itt van elásva. A kórház addig tartja bent az anyát, amíg azt támogatják. Ha a EB 1 napig fizeti az árat, akkor egy napig, ha ötig, akkor ötig. Ez akárhogy is nézem, független az ágyszámtól."
Elvileg igen, úgyis mondhatom, hogy “önként” a kórház addig tartja bent amíg a finanszírozás szerint előnyös, de ellátási kötelezettség is van.
Ez legtisztábban épp az intenzív osztályokon valósult meg már eddig is. Ott sem egyenletes a betegforgalom, és még ha nincs is üres ágy, de jön egy beteg, akinek kell, akkor vagy a legjobb állapotban lévő beteget más osztályra adják, vagy esetleg kerítenek "pótágyat". Ha jön egy terhes nő, akinél megindul(hat) a szülés - akkor kénytelenek lesznek kiadni azt akit lehet és ágyat biztosítani. Ezt az intenzíven eddig is megoldották. Ha meg végképp nem tud vagy akar fogadni beteget az osztály vagy intézmény, át lehet irányítani más intézménybe.

“Na most szerintem, ha lényegesen csökkentik az ágyszámot, akkor lehet, hogy esetleg valamelyik majd földön fog aludni.”
Ez akkor lenne így ha az ellátás nem változna. Ma 50 ágyon 30 beteg fekszik 14 napig. Megoldható úgy is a dolog, hogy 20 ágyon 15 beteg fekszik 7 napig. Épp az a lényeg ebben, hogy az ellátás az előnyére változzon. Ha a szakmai protokollok ezt nem kényszerítik ki (mert a finanszírozás még ez ellen dolgozik), akkor az ellátási kötelezettség is kikényszerítheti. Aztán a finanszírozás igazításával megerősítik az új struktúrát arról az oldalról is.

Szóval szerintem is a finanszírozás felől lehet egyszerűbben egy célt elérni, és az intézmények a finanszírozásnak megfelelően majd alakítják maguktól a struktúrájukat – de lehet hogy úgy gondolkodnak “fent” hogy a struktúra átalakításával gyorsabban jutnak el oda, és második lépcsőben igazítják hozzá majd a finanszírozást. Erre magyarázat lehet, hogy ha úgy vélik az intézmények a finanszírozás után sem alakítanák át a struktúrát. Ez pedig azért lehetséges, mert nincs valódi biztosító, és a kórház menedzsmentek valódi felelősségrevonás és elszámoltatás nélkül gazdálkodnak – akár az intézmény kárára is “dacból” fenn tarthatják a régi struktúrát. Így már nem.
csuloktata 2007. 03. 29. 19:26
Előzmény: #609  Törölt felhasználó
#611
Akkor jó, s az alktományos rendet sem akorom megdönetni.
No, ennyi.
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:25
Előzmény: #608  csuloktata
#610
Jobbosok itt egy vicc nektek:

Mi a különbség az elmebeteg és az idegbeteg között?
?
Az elmebeteg szerint a 2x2=5
Az idegbeteg tudja, hogy 2x2=4, de kurván idegesíti a dolog.
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:23
Előzmény: #608  csuloktata
#609
Nem vettem egy kalap alá. Pont én tettem különbséget: bizalmatlanságit beadni, népszavazást kezdeményezni/résztvenni, tiltakozni, tüntetni stb stb lehet, vandálkodni nem. És ha az előzőek nem vezetnek eredményre, a legutolsó akkor sem eszköz. Ennyit írtam most és máskor is.
csuloktata 2007. 03. 29. 19:19
Előzmény: #607  Törölt felhasználó
#608
A témához semmi köze, de nem vagyok csoki huligán és a kormánnyal tele van a tököm. Azzal meg különösen, hogy az elégedetleneket egy kalap alá veszik.
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:11
Előzmény: #606  Törölt felhasználó
#607
"Az elmúlt időszakban legalább öt cik arról szólt, hogy a magas bérnövekedés vajon a kormányintézkedések miatti fehéredés, vagy infla."
Pár hónap múlva kiderül:)
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 19:08
Előzmény: #605  Törölt felhasználó
#606
"most miért nem az fizet, aki eddig nem fizetett? "
Szoktál portfolió.hu-t olvasgatni?
Az elmúlt időszakban legalább öt cik arról szólt, hogy a magas bérnövekedés vajon a kormányintézkedések miatti fehéredés, vagy infla.

Biztos vagy benne, hogy igaz amit leírtál?
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 18:51
Előzmény: #604  Törölt felhasználó
#605
hazabölcse ! a huligánokkal mi nem foglalkozunk - az foglalkozzon velük, aki napi kapcsolatban van velük a pályán és riasztotta őket, hogy csináljanak egy kis balhét a tv-nél !

A Kossuth-térieket sem ismerem és párttag sem vagyok.................

Amit a kormány előad - engedelmet kérek ! - kabaré..................
Vagy inkább tragikomédia !
Ha nem a mi zsebünkre menne..........én is a középosztályhoz v középréteghez sorolnám magam a végzettségeim és a munkám révén, csak egyre nehezebb megélni ...........sőt meggondolja az ember, hogy kimenjen az utcára............na nem a huligánok miatt ! Volt, aki a rendőrök útmutatása alapján futott bele a másik rendőr gumilövedékébe !

Persze sunnyogni itthon nem lehet, mert akkor GYF azt hiszi elégedett vagyok a csodás teljesítményével és nagyotmondásával...........
Elhibázott az ál-reform, ez nem a Thatcher-Reagen- féle kiút..........nem vagyok professzor, de olvasni tudok..............
A linket itt adta be valaki................................

Ha nem változik semmi, kinek fizessek többet, ha meg fizetek, miért nem javul a helyzet?

Ha meg eddig is fizettem, most miért nem az fizet, aki eddig nem fizetett?

HA EZT MEG TUDJÁTOK MAGYARÁZNI !?

(a brossúrátok hányodik oldalát adjátok be link-ként????????????????????????)
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 17:32
Előzmény: #593  csuloktata
#604
Csülöktata
"Nem a demokráciák tulajdonsága, hogy egy kormány a mondátumának kitöltése előtt megbukhat?"
De. Megbukhat pl. egy bizalmatlanságival.
De nem azért, mert 300 focihuligán kaliberű faszkalap feltöri a királyi TV-t és kifosztja a csokisautomatát. Ez az anarchia tulajdonsága, nem a demokráciáé. Ha jól érzed magad ilyen rendszerben, javaslom, otthon valósítsd meg (ha még eddig nem tetted volna).
Törölt felhasználó 2007. 03. 29. 17:19
Előzmény: #598  saru
#603
saru!
A hír magyarra fordítva így hangzik:
Mivel a Fidesz felső vezetése nem bízik meg az alsóbb szinteken lévő Fideszes önkormányzati vezetőkben, tartva attól, hogy ezek a Fidesz irányítású önkormányzatok esetleg privatizálják az tulajdonukban lévő korházakat, központilag elrendelte a korházak non-profit szervezetbe szervezését.
saru 2007. 03. 29. 16:23
Előzmény: #601  csuloktata
#602
"előre eldöntik, hány ember lesz beteg"

a rádióban lehet hallani többször, hogy minden ötödik ember depressziós lesz, mert már miden tizedik az...;

és először mindezt a Pfizer gyógyszergyártó juttatta tudomásunkra, nem érdekes ? ...
csuloktata 2007. 03. 29. 15:25
Előzmény: #600  tokos.
#601
Csak életekkel játszanak.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók