szerintem ez még fog lefele csurogni.. a globális helyzet se jo.. még várj.. még lehet egy korrekcio is amilyen helyzet van itt.. és azt a genesis is meg fogja érezni.. :S elég rendesen..
most a globális környezet se kedvez a genikének... otp eredménye is szarabb a vártnál. az huzta a buxot (eddig)... jön az amcsi adat is.. lesz itt nagy korrekcio nemsokára meglássátok... én kivárok...
Engem mar regen meggyoztel (hiszen tudod).
Ugyhogy ketelkedok! Napi gorcsoldot bevenni!
Törölt felhasználó2007. 05. 15. 08:24
Az elobb mar irtam hosszabban, de idotullepes miatt kivagott a gep.. ..roviden: regota figyelem a piacot, ErSol reszvenyeim vannak a nemet piacrol, sikerult 1 korrekcioba jol belevennem, egeszen jol megy a papir. Ugyanerre a sorsra van itelve a Genesis is. 1, a frankfurti tozsden is jegyzett ceg mar nem kacsa. Nem azert indultak, hogy nehany misivel, meg nemi kormany -es felekezeti tamogatassal tavozzanak a kajman-szigetekre. A Sanyo mar megepulte a gyarat Magyarorszagon, a Szent Istvan Egyetemen is letezik 1 kutatokozpont, szoval ha gyerekcipoben (vagy mezitlab) is jar meg ez az agazat Magyarorszagon, hamarosan szep jovo ele nez. Kozel tizenot evvel ezelott haveromek hazan lattam eloszor napkollektort (Magyarorszag, nem tul tehetos csalad, mondjuk ugy, h kozepkategoriasok), akkor volt kb. 3-4 ev a megterulesi ido, azota a fejlesztesek (tobbek kozott a vekonyfilm-alapu technologia) es a szaporodo napelemgyarto cegek altal ez az ido lejjebb szorult. A kornyezeti karok elharitasara/felszamolasara koltott penz, a megbizhatatlan gaz/olajszallitasok (vilagviszonylatban) is a zold energia malmara hajtjak a vizet. Spanyolorszag az 1ik legnagyobb europai napenergia-felhasznalo, ott gyarat epiteni aranybanya lehet. A penzek szinte biztosan megvannak, a mertek persze kerdeses, de nem lehet gond a megszerzesevel. Azon kivul, hogy Magyarorszagon munkahelyeket teremtene a vallalkozas, valamint megteremthetne a megujulo energia magyarorszagi bazisat, kulfoldre jelentos exportot tudna termelni, bizva a kesobbi magyarorszagi elterjedesben. A magyar piac alacsony merteke (2010-ig 3,5%) nem igazan mervado, 1ertelmu az export-orientaltsag (hacsak nem szerelnek a parlamentre es az uj kormanyzati negyed epuleteire napelemeket :) ). Nemreg olvastam, h a 2 google-tulaj is jelentos penzeket nyomott napenergetikai cegekbe. Talan ok is hulyek? Nem hinnem. Mar tavaly osszel szemezgettem a nemet napos cegekkel, a hulye fejemmel megis MOL-ba fektettem, siman lenne legalabb 50-60%-os hasznom, igy meg lett 10. Be kell latni, h a legtobb blue chip, igy a MOL jovoje (hiaba Magyarorszag legnagyobb vallalata) is legalabb annyira bizonytalan, mint mondjuk a GENESIS-e, de ez utobbiban legalabb latni szamottevo potencialt a jovore nezve. Mindenki dontson belatasa szerint.
Köszönet a Portfóliónak!
A cikket nem kivánom minősíteni.
A figyelem felkeltését dicsérendőnek tartom.
Csak így tovább objektív és pártatlan tájékoztatást.
Portfolio lehúzta rendesen a részvényt és mennyire igaza van:) Ennyi kockázattal. akár kocsiba sem ülhetünk. mert biztos történik velünk valami... Ezért én is kerülném a kockázatot, akkor most gyalog mennék a munkába, de inkább be sem mennék, mert akkor biztos nem lesz semmi bajom, nem fog elütni az autó. Amit szerintem nem árt tudni, hogy milyen a tulajdonosi szerkezete a cégnek. Az viszont megtudtuk. Azt sem árt tudni, hogy az egyéb kategoria milyen távra, és mennyire renegve tartja azt a kis mennyiséget. Abszolult években gondolkodnak ezek a befektetők, és nem 3 hónapra vették, tehát NE VÁRJA SENKI, HOGY NAGY KITÁROZÁSOK LESZNEK EGY ILYEN CIKK MEGJELENÉSE UTÁN. Még valami! Ha már adókedvezményt kapott a cég, akkor szerintetek nem lesz folytatása a további kedvezményeknek??????????? Mekkora Naiv emberek vannak, akik azt várják, hogy ez a cég egy lufi. Azért sem lehet lufi, mert még nem is fújtak fel semmit... A pórtfolim túlsúlyozással van ellátva Genesis részvényekből erre az évre, mert tudom azt, hogy további pozitív folytatása lesz ezeknek a dolgoknak. Idén meglesz a 10Euros célár, mégpedig a támogatások beleépülésével együtt. További jó izgalmat a napi tradelőknek és dobálgassák a csomagokat 10Ft -os sávközökkel. Én 2 honap múlva jövök, és megnézem mit csinálta pénzem:)
Buxologus! Engem erdekel a phil collins tarsasag, de mond mar el nekunk, mitol vagy te olyan -ahogyan a beirasod sugalja : magabiztosan - biztos azokban amiket irtal, de foleg abban , hogy ; Idezlek : "Nem kispalyan akarnak ezek a gyerekek jatszani, meg fogjak szerezni a tamogatokat. Minden pozitiv hir melle ki kell jonni egy negativval is, legyen meg esely olcson zsakolni. Ugy latom valaki nagyon erre jatszik, az alapvonalrol osztja az eszt." Az, hogy "szopatjak a nepet rendesen", az nem kerdes(em).
de egy kérdés...
érdemes széllel szembe hugyozni? 8-)
egyébként ezek a portfoliosok korrektek? vagy nem? képesek spekulálásbol ilyen cikket megjelentetni? nem joszándékbol irják? vagy a maguk szándékábol?
1120 on kiszáltam egy részemmel pont jol csináltam eddig ugy néz ki :)) bár egyik szemem sir másik szemem nevet.. mert még ülök azért benne rendesen.. jo magasan..
Egy ilyen semmilyen gyárról egyenlőre egy ilyen semmilyen cikket lehet írni.
A növekedési sztori tényleg később jön. Addig meg ennyire előre alapozni felesleges.
na de látjátok??? nem vagyok jos semmi de ha belenyulok 1120 on és veszek.. most rövid távon ugy néz ki rácsesztem volna még erre is :S eddig ugy néz ki..
Szopatjak a nepet rendesen. Aki remeg, jobban teszi, ha vesz be gorcsoldot. Nem kispalyan akarnak ezek a gyerekek jatszani, meg fogjak szerezni a tamogatokat. Minden pozitiv hir melle ki kell jonni egy negativval is, legyen meg esely olcson zsakolni. Ugy latom valaki nagyon erre jatszik, az alapvonalrol osztja az eszt.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...