Ez a pszichoanalitikai szakszó leírása, de én nem freudi értelemben használtam. Egyszerűen kivetítés értelemben, mégpontosabban a közgazdaságban előrejelzés értelemben. Bocsánat, hajlamos vagyok időnként bonyolultabb nyelvet használni mint az indokolt.
Szóval a problémám az volt, hogy a Concorde elemzés tartalmaz az önmaguknak ellentmondó jóslatokat, tehát még elméleti lehetőség sincs arra hogy helyesek legyenek.
hogy más is tanuljon ne csak én: A
projekció egy pszichológiai fogalom, ami azt jelenti, hogy saját,
nemkívánatosnak vagy elfogadhatatlannak tartott érzéseinket,
gondolatainkat, vagy tulajdonságainkat másokra vetítjük ki. Így ahelyett, hogy szembesülnénk velük, másokban látjuk meg azokat a dolgokat, amik bennünk is ott vannak. A projekció pszichológiai jelentése:
Elhárító mechanizmus: A projekció egyfajta önvédelmi mechanizmus, amivel elkerüljük a kellemetlen belső élményekkel való szembesülést.
Érzések, gondolatok, tulajdonságok kivetítése: Saját
elfogadhatatlannak tartott tulajdonságainkat, például dühöt, félelmet,
vagy bűntudatot másokra vetítjük ki, és azokat a másik ember
tulajdonságainak véljük.
Valóság torzítása: A
projekció torzíthatja a valóságérzékelésünket, mert a saját belső
konfliktusainkat mások viselkedésében látjuk, ahelyett, hogy magunkban
keresnénk a megoldást.
Példa: Ha
valaki nagyon dühös másokra, lehet, hogy saját maga is dühös, de nem
ismeri fel, vagy nem akarja elismerni ezt az érzést, ezért másokban
látja a dühöt, ami szerinte kiváltja a helyzetet.
A projekció a mindennapi életben:
Konfliktusok elkerülése: A
projekció megakadályozhatja a konfliktusok konstruktív megoldását, mert
nem a saját belső problémáinkkal foglalkozunk, hanem másokra vetítjük
ki azokat.
Rossz emberi kapcsolatok: Ha valaki folyamatosan másokban látja a hibákat, az ronthatja a kapcsolatait.
Önismereti nehézségek: A
projekció megakadályozza az önismeret fejlődését, mert nem látjuk meg
saját magunkban a problémákat, amikkel foglalkozni kellene.
Projekció a pszichoanalízisben:
Sigmund Freud: A projekció fogalmát Sigmund Freud, a pszichoanalízis atyja használta először, és az elhárító mechanizmusok közé sorolta.
Két cél: Freud szerint a projekció célja egyrészt az ösztönén vágyainak felszínre hozása, másrészt az én védelme a szorongástól.
Összefoglalva:
A projekció egy komplex pszichológiai jelenség, ami a saját belső
konfliktusaink elkerülésére irányuló elhárító mechanizmus. Fontos felismerni és megérteni a projekció működését, hogy elkerülhessük a valóság torzulását és a rossz emberi kapcsolatokat
A Concorde modellnek vannak problémái, az eredménnyel kapcsolatos projekciók és a mérleggel kapcsolatos projekciók egymásnak ellentmondó jóslatokat tartalmaznak. Nagyon nehéz pontosan megjósolni a jövőt, viszont ha a jóslatok már önmagukban is ellentmondást tartalmaznak, akkor garantált a bukás.
az 550-es dps-sel semmi bajom nem lenne az idei év 450-e után - csak azt feszegettem, hogy a nyereség szerintem több lesz mint amit a concorde vízionált
elég óvatos jóslatot adtam az első negyedév 4 mrd-os ténye alapján :) nagyon meglepődnék és szerintem rajtam kívül elég sokan, ha a concorde jóslata igazolódna be
most néztem a concorde első negyedév utáni elemzését - erre az évre 8,965 mrd nyereséget vár eps 625 dps 547 első negyedév nyeresége 3,951 mrd lett, tehát a concorde szerint EZ A NYOMDA három negyedév alatt 5 mrd nyereséget fog még összehozni? hát szerintem az első második negyedév együtt valahol 7 és 8 között lesz ebből kiindulva az éves valahol 11-14 között
Ha tartják ezt a Q1 nagyságú bevételt/nyereséget a következő negyedévekben, bőven lehet 8-900as oszti. Nem tudom ti mit számoltatok. Jövőheti jelentés után fixen irány fel.
Állami Nyomda